reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Skad wiedzialas ? Mialas takie przeczucie, czy ? :) te pomylki sa najgorsze, moze lepiej poczekac do woekszego tygodnia i isx na usg3d niz dostac wiadomosc wczesnie, nastawic sie a pozniej zawiesc :(
Tak przy jednej i drugiej ciąży mi się przeczucie sprawdziło.☺️ Ale jak się nie sprawdziło to bym nie była zawiedziona☺️

reklama
Ja jak dostałam list z terminem na USG to już w nim było napisane drukowanymi literami „całkowity zakaz nagrywania oraz robienia zdjęć w gabinecie” Jak zakaz to zakaz, trudno. :-)
Dobrze, że lekarz chociaż daje zdjęcia :)

f2w39n7303c24ozn.png

Dziewczyny, mam 3 spody do tortów, chcę je zużyć do jakiegoś fajnego ciacha/tortu z owocami i fajnym kremem. Macie moze jakieś dobre przepisy?

A to chyba byl ostatni moment gdzie mialabym nagranie calego dzidziusia.. Bo pozniej bedzie duzy i nie bedzie widac calego na usg :(

# rano pisalam o tym dotyku od wewnatrz, ktos napisal, ze to skurcze macicy. I znowu tak mam, moze to jednak dzidzia ?:( heh, a jesli nie. To czy grozne sa takie chwilowe skurcze ?
Nie napisałam, że to skurcze tylko że to mogą być delikatne skurcze, bądź czujesz perystaltykę jelit. Boli Cię tam w srodku cos lekko?

Hej dziewczyny, jestem w 14tc, nie wiem czemu ale wszyscy u mnie obstawiaja chlopaczka:) no prawie wszyscy, moj synek(4,5l.) caly czas twierdzi ze bedzie dziewczynka no i moja mama nawet moj mąz mowi ze chcialby strasznie dziewuszke ale bedzie chlopak i tak. W sumie marze o dziewczynce ale jak bedzie synek to na pewno plakac nie bede, najwazniejsze zeby zdrowe bylo. Myslicie ze jak wiekszosc osob prawie 99% wszystkich znajomych i rodziny wróży syna to bedzie syn? czy któraś tak miala ze az wręcz wpierali Wam ze bedzie jakas okreslona płeć pozdrawiam

No i po tyłku latach praktyki lekarze się myla, tu na forum to raczej w formie zabawy czy akurat ja trafię :)
Dokładnie [emoji16] tym bardziej, że żadna z nas się nie przyznała do praktycznej wiedzy w tym temacie [emoji16] więc forum to zbiorowisko tego co która wie/ slyszala/ ma nadzieję/ strzela[emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Dziękuję, nie radziłam sobie z tym przez bardzo długi czas, ale teraz jest ok. Miałam super terapeutkę. Oczywiście, że będzie dobrze :-) A dziewczynka pójdzie na karate ;-)
Jak przeczytałam co napisałaś to aż mi łzy z oczu poszły. Ja chodziłam w liceum na zajęcia z samoobrony (a tak bo wszystkie koleżanki z klasy poszły). Myślałam, że nigdy tego nie wykorzystam lub nie dam rady jak dojdzie co do czego. W ciągu pół roku od zajęć doszło do takiego zdarzenia i ostatecznie zadziałał instynkt i wiedza którą zdobyłam. Ostatecznie złamałam chłopakowi rękę (i jeszcze parę innych obrażeń miał), a ważył ponad 2 razy tyle co ja. Więc każde zajęcia które dadzą jej pewność, że może mieć szansę sama się obronić będą dobre. Człowiek zawsze myśli, że go to nigdy nie spotka.

reklama
Do góry