G
gosc12
Gość
Podobno tak jest gorzej, bo nie czujesz kiedy lapie cie skurcz i nie wiesz kiedy przec. Jesli sie myle to poprawcieteż sobie tego nie umiem wyobrazić, dlatego zrobię wszystko żeby rodzić ze znieczuleniem
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Podobno tak jest gorzej, bo nie czujesz kiedy lapie cie skurcz i nie wiesz kiedy przec. Jesli sie myle to poprawcieteż sobie tego nie umiem wyobrazić, dlatego zrobię wszystko żeby rodzić ze znieczuleniem
Mój też miał być, ale własnie kilka dni temu postanowiłam się z nim rozstać. więc czeka mnie samotny poród
Nic się nie martw ja pierwszy poród 4 godz fakt ból jest ale nawet nie kontrolujesz ile godz to trwa
Przykro mi z powodu partnera i podziwiam za odwagę rozstania się w ciazy
Wybralam mniejsze zło
też sobie tego nie umiem wyobrazić, dlatego zrobię wszystko żeby rodzić ze znieczuleniem
E tam, zadna tragedia. Duzo dziewczyn ma podobnie z waga Ja jutro stane i dla ciekawosci sprawdze w ksiazeczce ile mialam w poprzedniej ciazy na tym etapie.Właśnie boję się mega bo u niej często katar infekowal ucho. I masakra gotowa. W szkole mają 1/5 klasy chorą i co chwila jedno łapię od drugiego.
Weszłam dziś na wagę i mam +5 kg. I pytam się skąd. Zero słodyczy, cukru, posiadania jakiegoś. Chyba mam to w genach
Jeśli anestezjolog jest beznadziejny i spierniczy sprawę to tak może być, prawidłowo podane znieczulenie powoduje że czujesz skurcze ale nie czujesz bólu i normalnie możesz chodzić i masz czucie w nogachPodobno tak jest gorzej, bo nie czujesz kiedy lapie cie skurcz i nie wiesz kiedy przec. Jesli sie myle to poprawcie
A nie pomyliło Ci się znieczulenie z oksytocyną? To raczej ona powoduje mocne i szybkie skurcze? Nie wiem w jaki sposób miało by to powodować ZZO ?Znieczulenie powoduje mocniejsze skurcze i bardziej bolesne ja zrezygnowałam z znieczulenia i nie żałuje bo czułam skurcze naturalnie i wystarczy dobrze współpracować z położna słuchać co mówi i robić tak jak każe
Gdyby meza nie bylo, bylo by ciezko prawda ?Spokojnie. Ja pierwszego porodu nie wspominam najgorzej. Szło pomału, do czasu aż położna nie kazała mi wstać. Z pomocą męża troszkę pochodziłam, posiedziałam na piłce, i z 4cm rozwarcia zrobiło się 8cm.