reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Margana a robiłaś gastroskopie po ciąży czy nie było potrzeby? Przełyk się sam wygoił? Rozumiem że po porodzie od razu przeszło?
Ta zgaga to jakiś koszmar ciążowy.. wszystko byłoby pięknie gdyby nie te pieczenie.

Dziewczyny, mój mąż był ze mną cały czas przy porodzie, na koniec się rozpłakał przecinając pępowinę [emoji14] :) Teraz znów się okaże w dniu porodu bo wtedy nie chciałam by był, a był i bardzo pomógł.

Mam jeszcze pytanie - gdzie można zrobić sobie taki suwaczek jaki macie w podpisie? Szukam i nie mogę znaleźć.. ;)
Po ciazy od razu przeszlo. A gastroskopie robilam w tym roku w marcu i wyszedl mi refluks, przewlekly stan zapalny zoladka i przelyku i nadrzerka na przelyku [emoji53] Tak ze spodziewam sie koszmaru pod tym wzgledem, nie wiem jak dam rade [emoji20]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Dziewczyny mam za sobą okropną noc. Najpierw jak wstałam siku to zobaczyłam na wkładce 2kropelki krwi i oczywiscie panika. Już chciałam budzić Mojego mężą i jechać do szpitala, ale przypomniałam sobie ze przecież się goliłam i jak zwykle pozacinałam. To golenie w ciaży mnie wykończy bo za każdym razem strasznie panikuje zanim sobie przypomne ze przecież się tam "doprowadzałam do porządku" :D a potem do 4 nad ranem na zmianę siedzenie na kibelku i jego przytulanie. Zaszkodziło mi kiwi. Mam teraz na nie fazę(już nie chce pomarańczy :D) i wczoraj na wieczór zjadlam aż 4 :( ale w koncu nad anem zasnęłam i póki co już spokój :)
O joj, wspolczuje. Mam nadzieje, ze juz bedzie spokoj.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Spokojnie, zaraz zobaczysz swojego szkraba. Trzymam kciuki!

Kurcze troche sie zaczynam stresować tym że nie stresuje sie przed moją jutrzejsza wizytą ;) jakos zupełnie spokojnie do tego podchodzę, nie boje się, nie stresuje ale doczekac sie nie moge.

Po ciazy od razu przeszlo. A gastroskopie robilam w tym roku w marcu i wyszedl mi refluks, przewlekly stan zapalny zoladka i przelyku i nadrzerka na przelyku
emoji53.png
Tak ze spodziewam sie koszmaru pod tym wzgledem, nie wiem jak dam rade
emoji20.png

O matko :( To nie fajnie. Ja miałam robioną we wrześniu, tuż przed ciążą, stwierdzono refluks ale bez stanów zapalnych i nadżerek. Brałam leki w sumie krótko bo zaszłam w ciążę, przeszło, ale w 7 tygodniu pojawiła się zgaga. Zgaga jest ponoć ciążową dolegliwością, mam więc nadzieję że to jednak nie od refluksu a od ciąży i po niej minie.
Ale rozumiem, że wyleczyłaś ten stan zapalny i nadzerkę? Jeśli to było w marcu.

A poprzednia ciąża zgodnie z suwaczkiem 6 lat temu? I po niej nic się nie działo?

Ja 7 lat temu nic takiego nie doświadczyłam ;) Od 2 lat miewam sezonowe problemy z refluksem, w ciąży widocznie się nasilił lub po prostu jak mamy refluks to jesteśmy bardziej podatne na zgagi w ciąży.
Trzeba się nastawić że pomęczy nas do konca ciąży a po minie... dużo kobiet pisze że je męczyło strasznie całą ciążę a po przeszło. Jeszcze się łudzę że będzie jakaś ulga w 2 trymestrze ;)

Ostatnia edycja:
Spokojnie, zaraz zobaczysz swojego szkraba. Trzymam kciuki!

Kurcze troche sie zaczynam stresować tym że nie stresuje sie przed moją jutrzejsza wizytą ;) jakos zupełnie spokojnie do tego podchodzę, nie boje się, nie stresuje ale doczekac sie nie moge.

Bardzo dobrze ciesz się że się niestresujesz spokojna mama to spokojne dziecko :)

Dziewczyny mam trochę głupie pytanie. Przed chwilą poczułam takie jakby wibracje macicy. Takie bardzo delikatne, bezbolesne. Mam się jakoś martwić? :D

reklama
Do góry