reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

To dlatego masz taki dobry humor w swoich wiadomościach! ;-) Jak tak tą „wódkę” pijesz małymi łyczkami i 12 półlitrowych butelek tylko na 6 dni Ci starcza! ;-) ;-)
Autokorekta na prezydenta! Haha!
Noo czasami to aż się zataczam i o ijam o ściany.....ze śmiechu :-) więc do tej wody chyba producent dodaje jakieś specyfiki :-)
A co do humoru to chyba lepiej nie myslec o ewentualnym najgorszym, tylko myśleć trza pozytywnie a to juz polowa sukcesu :-) i oczywiscie dbaco siebie i nawet jak nienma nakazu leżenia, zapobiegawczo jak najwiecej sie oszczedzac
O. Z bólowych niusów. Dzisiaj podbrzusze mi daje odpoczynek od siebie ale za to cos mnie w kroku jakby kłuło i kości pobolewaly. I takie hmmmm.....no uczucie rozpierania ale bardziej w okolicach spojenia łonowego niż wyzej.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
@Karrrina Kiedy masz wizytę u lekarza?

Eh, nie wiem jeszcze. Tutaj wszystko się tak ciąągnie... ( jakby coś to przypomnę, że mieszkam w Holandii).
Mam czekać na telefon ze szpitala i tam mają mnie umówić na wizytę u ginekologa. Tutaj jest tak, że jeśli nie ma komplikacji, ani żadnego ryzyka to ciążę prowadzą położne, ale ja teraz mam przejść pod opiekę lekarza w szpitalu. Nie spieszą się tutaj z niczym, szczegónie na początku ciąży uważąja, że czas pokaże.

W przyszłym tygodniu planowałam polecieć do Polski na tydzień, więc wizytę będę miała pewnie nie w następnym tygodniu ,ale w jeszcze kolejnym, czyli w 12 tygodniu jednego malusza i 11 drugiego.

Na razie się uspokoiłam, bo z tego co wyczytałam to wygląda na to, że są 2kosmówkowe i 2owodniowe , a to dobrze wróży :)[/QUOTE]

Nie mogłam spać dzisiaj w nocy, taka podekscytowana byłam :) Tyle myśli w głowie - jak karmic dwoje na raz, jak wyjść na spacer, jak latać samolotem, jak spać :D

Też mi się tak wydawało ze zdjęcia, że są 2k2o. Trzymam kciuki! :-)
Pytam, bo podobno z jakim rodzajem ciąży bliźniaczej mamy do czynienia można ocenić tylko do 12tc. Potem jest to bardzo trudne i w większości przypadków niemożliwe.
U mnie podobna sytuacja z wizytami niestety. Mieszkam w Szwecji.

Hej dziewczyny byłam dziś na badaniach, wszystko oki poza TSH, mam wynik 10,790 przy przedziałach 0,300-4,500 :( do tego martwi mnie moja grupa krwi bo mam A Rh D - (ujemne) a M ma AB Rh + czyli może wystąpić konflikt tak? Toxoplazmowa oba odczynniki ujemne.

O ja Cie skąd takie wysokie TSH? To do endokrynologa z tym chyba. A z krwia to tak, konflikt możliwy ale ponoc predzej przy kolejnym dziecku sie zdarza niż przy pietwszym.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Też mi się tak wydawało ze zdjęcia, że są 2k2o. Trzymam kciuki! :-)
Pytam, bo podobno z jakim rodzajem ciąży bliźniaczej mamy do czynienia można ocenić tylko do 12tc. Potem jest to bardzo trudne i w większości przypadków niemożliwe.
U mnie podobna sytuacja z wizytami niestety. Mieszkam w Szwecji.

Oo.. to dobrze, że mówisz, zaraz dzwoniędo położnej zapytać czy powinnam wyjechać, bo jak wrócę to już 12 tydzień będzie.

Z tymi wizytyami to masakra, łączę się w bólu.

reklama
Hej dziewczyny byłam dziś na badaniach, wszystko oki poza TSH, mam wynik 10,790 przy przedziałach 0,300-4,500 :( do tego martwi mnie moja grupa krwi bo mam A Rh D - (ujemne) a M ma AB Rh + czyli może wystąpić konflikt tak? Toxoplazmowa oba odczynniki ujemne.

Też mam TSH mialam już przed ciaza niemartw się dostaniesz tabletki i się wszystko wyreguluje:) A co do krwi to nie wiem nie orientuje się kurcze szczerze mówiąc

Do góry