reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Dzwoniłam do dwóch prywatnych klinik w mojej okolicy i czego się dowiedziałam:
Lekarz nie zrobi mi bety ani nie przyjemnie z powodu ciąży, bo się tym nie zajmuje 8-) Konsultuje (oraz wypisuje lekarstwa) jedynie w przypadku ciąż powikłanych, bliźniaczych, (plus wieloraczych) lub po poronieniu ze skierowaniem od położnej i ewentualnie później są one prowadzone przez szpital jeśli tego wymagają.
Miła pani poradziła mi udać się w odpowiednim czasie, do położnej przyjmującej w moim rejonie. U nich w klinice lekarze zajmują się leczeniem kobiecych chorób oraz leczeniem niepłodności.
Druga klinika i mniej miła pani powiedziała, że przyjmują w tej chwili tylko ze skierowaniem od ogólnego (normalnie nie trzeba skierowania) kiedy podejrzewana jest jakaś choroba kobieca, ponieważ mają bardzo duże obłożenie pacjentek w tej chwili a tylko dwóch ginekologów i terminy za 2 miesiące. Ciężarne przyjmują tylko ze skierowaniem od położnej, jeśli uzna, że jest taka konieczność. Jeśli coś złego się dzieje to mam pojechać na ostry dyżur do szpitala. Więc nici z bety, bo w laboratorium mi powiedzieli, że bez skierowanie nie zrobią.

Irlanda szwecja tricje nsczej maja niz anglia .... mimo ze ta sama Elunia i Filipek

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moj groszek ma 3mm i pięknie bijące serduszko które słyszałam wszystko się zgadza z terminem okresu jestem przeszczęśliwa i spokojna kolejna wizyta przed świetami a termin z om 17.07
1511284630-9a21c684b100dfde-aaaaaa.jpeg
1511284636-18048878437d04d8-aaaaaa.jpeg

p19u9jcgq5oadwv5.png

Dziewczynki proszę napiszcie mi jak wyglada sprawa ze zwolnieniem od ginekologa on już je daje na cały okres ciazy czy jak?

Miałam wczoraj to samo, cały dzień strasznie się bałam, ale na szczęście było to jednorazowe, u Ciebie na pewno też tak jest :) jak dziś masz wizytę to powiedz o tym, bierzesz progesteron?
Hej nie biore progesteronu powiedziała,że może coś takiego się zdażyc a jak nie jest wydzielina jak żywa krew i nie jest obfita jak miesiączka to nie ma co się martwic.Już póżniej nic takiego nie zauważyłam

reklama
Do góry