reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Taycia tak naprawdę każdy pracodawca nie istotne czy Polska czy nie musi się liczyć z czymś takim zatrudniając kobiety. Bo niby na Wyspach czy w Skandynawii nie daje się zwolnienia w ciąży ale komplikacje mogą być zawsze i wtedy kraj nie ma znaczenia. A nasze zwolnienia po 30 dniach opłaca ZUS i macierzyński też.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
ZUS na który od kilku dobrych lat mój pracodawca przelewa nie małe pieniądze z mojej wypłaty ;) więc ja problemu nie widzę przecież kiedyś muszę sobie to wkoncu odebrać ;) (żart taki oczywiście) [emoji14]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kiedy ja będę mogła wymienić staniki moje piersi są tak małe, że małe B w zupełności mi wystarcza [emoji14]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Paula mamy sporo wspólnego :D nawet cycki hahahaha

p19u3e3koew1ysmj.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Hej Babeczki.

Jak sie macie? Mnie nudnosci mecza strasznie, szczegolnie z rana.

Tak sie zastanawiam czy wiekszosc z Was na zwolnieniu siedzi,bo taka produkcja kazdego dnia, ze czlowiek nie nadaza.
Czy w Polsce oplaca sie byc pracodawca?
Nie pytam zlosliwie tylko sie zastanawiam z punktu widzenia szefa.
Bo nie dosc,ze pracownicy z dnia na dzien moze zabraknac to potem jeszcze roczny macierzynski I buumm prawie 2 lata bez pracownika.
To musi byc trudne zeby znalezc kogos na zastepstwo itp.

Myślę że jednak muszą być na to gotowi- ja np zmieniałam umowę myśląc o zajściu w ciążę, powiedziałam szczerze jaki mam plan- ale mam też z szefami, samymi facetami, bardzo dobre stosunki- pożartowali sobie, że trzeba było zatrudniać tylko facetów i tyle. Myślę że to jest kwestia indywidualna, bo np jak mam chore dziecko mogę bez problemu pracować sobie z domu i to jest na rękę dla wszystkich-ja robię swoją robotę ale nie mam też stresu że chore dziecko i znowu L4. Narazie pracuję, bo czuję się dobrze i ogólnie nie lubię po prostu siedzieć w domu :) i planuję pracować do końca II trymestru, a jak wyjdzie w praniu to zobaczymy ;)

Ogólnie wszystko to jest średnio wymyślone... z punktu pracodawcy nie jest różowo, zatrudnienie kogoś na stałe jest bardzo drogie. A z drugiej strony jak masz własną działalność jest jeszcze gorzej, teraz przecież mega zaostrzyli przepisy dla matek- przedsiębiorców. Możesz zachodzić w ciążę tylko jeśli mąż ogarnie utrzymanie, inaczej nie dostaniesz prawie nic. Tak samo 500+- za chwile odbije się mega czkawką na całym budżecie państwa, już wprowadzają podwyżki na rożne rzeczy, bo brakuje kasy... Pomysł spoko, ale niestety totalnie krótkowzrocznie rozplanowany.

Bylam tylko na moment w sklepie po pare rzeczy na obiad. Wrocilam a tu na wkladce dwa gluty sluzu bezowego. Ale mniej niz bylo rano po wizycie w piekarni. Jak to sie do wieczora jeszcze raz powtórzy to na izbe jade. Wyraznie widze ze to brudzenie (plamieniem tego nie nazwę bo tylko dwa razy i to tylko na wkladce sie pokazalo) tylko sie dzisiaj pokazalo jak chodzilam. Jak leze to nic niepokojącego nie leci. Nie chcę tego stracic :-( moze to faktycznie tylko przez to że powinnam na dniach miec @. Gdyby to bylo plamienie to by mi chyba wiecej tego lecialo co? :-(

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Bylam tylko na moment w sklepie po pare rzeczy na obiad. Wrocilam a tu na wkladce dwa gluty sluzu bezowego. Ale mniej niz bylo rano po wizycie w piekarni. Jak to sie do wieczora jeszcze raz powtórzy to na izbe jade. Wyraznie widze ze to brudzenie (plamieniem tego nie nazwę bo tylko dwa razy i to tylko na wkladce sie pokazalo) tylko sie dzisiaj pokazalo jak chodzilam. Jak leze to nic niepokojącego nie leci. Nie chcę tego stracic :-( moze to faktycznie tylko przez to że powinnam na dniach miec @. Gdyby to bylo plamienie to by mi chyba wiecej tego lecialo co? :-(

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Spokojnie Elodia, odpoczywaj, obserwuj i jeśli bardzo cie to niepokoi leć do lekarza i nie czekaj, zbada, zobaczy i zapisze leki pewnie i będziesz spokojniejsza :) ja pewnie już bym alarm "włączyła" jak to ja panikara.. i pewnie na twoim miejscu byłabym już u lekarza.. Ale jeśli cię to martwi to co masz się stresować, idź śmiało

p19u3e3koew1ysmj.png

27.06.17 Anastazja [*]

Elodia - obserwuj ... mi wczoraj ginekolog powiedzial, ze 30 % kobiet w ciazy plami, wiec to moze byc calkiem normalne.

A wracajac do bakterii w moczu, to podobno 35% kobiet w ciazy boryka sie z tym problemem.
Slyszalam, ze najlepiej kupic sobie jakis sok zurawinowy ( jakies dobry, ekologiczny) I rozcienczac go z woda ( powinnismy pic 2 l dziennie - jak wypije 750 ml to jest sukces normalnie).

Elodia - obserwuj ... mi wczoraj ginekolog powiedzial, ze 30 % kobiet w ciazy plami, wiec to moze byc calkiem normalne.

A wracajac do bakterii w moczu, to podobno 35% kobiet w ciazy boryka sie z tym problemem.
Slyszalam, ze najlepiej kupic sobie jakis sok zurawinowy ( jakies dobry, ekologiczny) I rozcienczac go z woda ( powinnismy pic 2 l dziennie - jak wypije 750 ml to jest sukces normalnie).
Też mam straszny problem z piciem, jak wypiję 750ml dziennie to już jest sukces.

Spokojnie Elodia, odpoczywaj, obserwuj i jeśli bardzo cie to niepokoi leć do lekarza i nie czekaj, zbada, zobaczy i zapisze leki pewnie i będziesz spokojniejsza :) ja pewnie już bym alarm "włączyła" jak to ja panikara.. i pewnie na twoim miejscu byłabym już u lekarza.. Ale jeśli cię to martwi to co masz się stresować, idź śmiało

p19u3e3koew1ysmj.png

27.06.17 Anastazja [*]
Moja gin przyjmuje w mojej przychodni w piątki. Skoro mi te gluty lecą przy dluzszych chodzeniu to moze czysty przypadek ale....dziwne to jest. Ta druga wkladka to byl juz bardziej śluz zabarwiony lekko na beżowo i to takie dwie grube nitki byly a rano to byla bardziej plamka niz takie nitki....ehh.... :-( jak do wieczora chocby raz się to powtórzylo to jak nic na izbe pojade z M.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Ja tylko pamiętam że miesiac temu po pozytywnym tescie tez takie lekkie plamienie mialam w jeden dzien wlasnie o podobnym kolorze. Tak ze obserwuje. Jak juz dzisiaj nic sie nie zdarzy podobnego to ok. Ale jak sie powtorzy to na izbe albo na gwalt do jakiegokolwiek gina prywatnie.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
Do góry