reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

W którym tyg będziesz jak pójdziesz na prenatalne? :)

p19u3e3koew1ysmj.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
W którym tyg będziesz jak pójdziesz na prenatalne? :)

p19u3e3koew1ysmj.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
11+2 :) ciekawa jestem czy będzie widać już płeć :)
A jaki Ci wychodzi termin porodu? Bo ja z OM mam na 9 lipca, z pierwszego usg na 10 lipca a z drugiego na 5 lipca :)

Wazne ze to vyla tylko ta jedna wkladka i tylko jedna kropelka. Teraz już tylko normalnie mokro mam i mleczny śluz czasami pocieknie. A brzuszek mam napiety bo znowu mi się rozciąga. Cyce bolą przy dotyku wiec chyba wszystko jest ok. Najwyzej jakby nie daj boze jakas plamka sie powtorzyla to do szpitala skocze niech sprawdza czy wszystko ok.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Dokładnie:)

ja dzis robię spaghetti! Naszło mnie na włoskie żarcie :D Co do zwolnienia jestem na l4 od 5tyg ciąży. Ginekolog jak tylko dowiedziała się jaki zawód wykonuje powiedziała, że nie ma mowy abym pracowała. W pracy mam ogromny stres, zależy ode mnie bezpieczeństwo wielu ludzi i codziennie po kilka razy przechodze przez bramki bezpieczeństwa które wytwarzają minimalne promieniowanie. Mój pracodawca osobisie mi gratulował i mówił żebym nawet nie wracała przed rozwiązaniem bo się będzie martwił, nawet jesli posadzi mnie na mniej decyzyjnym stanowisku bez koniecznosci przechodzenia przez bramki.

Hihi..
Margana - podobno w zakonie tak jest, ze jak jedna ma @ to inne od razu tez.

Darka83 - jak napisalam wczesniej , zastanawialam sie z punktu pracodawcy jak odnosi sie praca do ciazy.
Nikomu nie zarzucam, ze siedzi na zwolnieniu, bo "lubi" albo "sie nalezy".
Kazdy ma wlasne sumienie I kazdy decyduje o swoim I dziecka losie I nikomu nic do tego.
Jesli moge jednak sie wypowiedziec to wedlug mnie pracodawca w swietle polskiego prawa ma jednak przerabane zatrudniajac kobiete w wieku produktywnym :rofl: z uwagi, iz ciezarnej kobiecie nalezy sie wszystko, a pracodawcy praktycznie nic.
Ale to moje wlasne zdanie...
Wsrod kolezanek tez tak jest ponoc czrsto z @ [emoji3]

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017

ja dzis robię spaghetti! Naszło mnie na włoskie żarcie :D Co do zwolnienia jestem na l4 od 5tyg ciąży. Ginekolog jak tylko dowiedziała się jaki zawód wykonuje powiedziała, że nie ma mowy abym pracowała. W pracy mam ogromny stres, zależy ode mnie bezpieczeństwo wielu ludzi i codziennie po kilka razy przechodze przez bramki bezpieczeństwa które wytwarzają minimalne promieniowanie. Mój pracodawca osobisie mi gratulował i mówił żebym nawet nie wracała przed rozwiązaniem bo się będzie martwił, nawet jesli posadzi mnie na mniej decyzyjnym stanowisku bez koniecznosci przechodzenia przez bramki.
Niema sensu bez potrzeby ryzykować i narażać siebie i dziecko
Ja poszłam na zwolnienie odrazu jak tylko mi test wyszedł pozytywnym. Lekarz na pierwszej wizycie nie potwierdził jeszcze ciąży ale odrazu mi wypisal zwolnienie . To było 3 tygodnie temu a jutro ide na drugą wizytę i mam nadzieję ze już zobaczę mojego maluszka a racze maluszke bo to ma być dziewczynka

Wsrod kolezanek tez tak jest ponoc czrsto z @ [emoji3]

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017
Jest tak ogólnie wśród kobiet które długo ze sobą przebywaja. Ewolucja tak Nas ukształtowała, bo było to bardzo przydatne w czasach gdy mężczyzni chodzili na polowania a kobiety pilnowały dzieci w jaskiniach. Długa historia, ale jesli jestescie ciekawe to na blogu @mamaginekolog super to wyjaśnia :)

reklama
Właśnie wróciłam z małych zakupow i oczywiście nie odmówiła sobie kanapki w subway'u. Po prostu musialam[emoji16][emoji16]no i przyszedł czas na wymianę stanikow [emoji16][emoji16][emoji16]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Kiedy ja będę mogła wymienić staniki moje piersi są tak małe, że małe B w zupełności mi wystarcza [emoji14]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry