reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Teraz zauważyłam że urwało mi to co napisałam nie wiem czemu hmmm....
Hehe to moje też dyndusie przy cycusiu jeden i drugi tak samo więc jedno ich łączy poza tym wszystkim charaktery też już widzę mają inne :) niesamowite patrzeć sobie na dzieci tak samo się je kocha i wychowuje a takie indywidualności :)
Jak poszło to ząbkowanie? Starszy mój miał za każdym razem zapalenie ucha. Zawsze po zapaleniu ucha pojawiał się ząb. Teraz nie ząbkuje hehe ma 8 lat i odpukac nie ma już problemu z uszami także chyba to było powiazane. Za to Michaś jest mega marudny i nie śpi dobrze widać już kawałek. Nawet jak sobie coś gryzie to poplakuje:/
pierwsze wyszly w grudniu, od stycznia meczymy gorne jedynki. moj starszy tez juz mial 6 zabkow w tym wieku.fakt , mam 3 dzieci i kazde inne. tylko milosc do piersi noc i dzien uwiazani do mnie wszyscy podobnie.

reklama
U nas wyszly dwie dolne jedynki, teraz wychodza gorne. Z dolnymi tragedi nie bylo mloda byla bardziej marudna, drugi zbiegl sie z choroba wiec ciezko stwierdzic jak ja zab meczyl

u nas generalnie gorsze spanie, marudzenie, ostatnio wrecz krzyki, czeste kupy, wysypka wokol buzi, problemy z jedzeniem ... wlasnie, daje mu jedzenie to wyrzuca a wszystko inne gryzie! dzis nawet usilowal wozek w sklepie, wanne, wanienke, lozeczko ... a jedzenie lata!
wlasnie u nas tez widac kawalek tego zabka i to ladnych pare dni.

U nas już właśnie dolna jedynka jest i miała straszny wodnisty katar 5 dni aż się ząb nie przebił. Teraz idą kolejne jedynki i narazie jest dobrze. Bardzo pomaga jej jak sobie pogryzie chrupka. Z jedzeniem posiłków jest ok ale pije znacznie mniej mleka. We wtorek ma bilans ciekawe ile wazy.

No właśnie mój zaczął mieć katar i marudzi strasznie widzę już biały ząbek ale jeszcze jest jakby nie całkiem na zewnątrz raczej równo z dziaslem nie daje sobie dobrze zajrzeć och ale ciężko kręci się w nocy i ciężko mu cycac z tym noskiem A jak odciągam to tak płacze jakbym mu krzywdę robiła
U nas już właśnie dolna jedynka jest i miała straszny wodnisty katar 5 dni aż się ząb nie przebił. Teraz idą kolejne jedynki i narazie jest dobrze. Bardzo pomaga jej jak sobie pogryzie chrupka. Z jedzeniem posiłków jest ok ale pije znacznie mniej mleka. We wtorek ma bilans ciekawe ile wazy.

U nas już 6 zębów :) A od 3+4 miesięcy młody kiepsko śpi :/ budzi się po godzinie po zaśnięciu, śpi max do 23 i potem to już pobudki nawet co godzinę, nie wiem co mu się porobiło.

U nas już 6 zębów :) A od 3+4 miesięcy młody kiepsko śpi :/ budzi się po godzinie po zaśnięciu, śpi max do 23 i potem to już pobudki nawet co godzinę, nie wiem co mu się porobiło.

U nas dolne jedynki a górne tez już idą. Czym karmisz ? Moja mała zawsze spała cała noc ostatnio tez budziła się w nocy często. Teraz na noc dostaje mleko z kaszka i znowu przesypia od 20-6 max 7.

U nas mam wrażenie, że zęby idą od 4 miesiąca i jeszcze nie wyszły :-)) Młoda jeszcze nie siedzi, nie stoi, raczkuje do tyłu. W dzien jest masakra że spaniem w nocy jakoś śpi, mam około 3 pobudek ;-) Cycusiuje bardzo krótko, ssie 2-3 minuty, je troszkę więcej łyżeczek pokarmów stałych.W trzy miesiące przybrała 800 gram. Ja schizuje na punkcie tego jedzenia ale lekarz mówi,że jest ok.

U nas mam wrażenie, że zęby idą od 4 miesiąca i jeszcze nie wyszły :-)) Młoda jeszcze nie siedzi, nie stoi, raczkuje do tyłu. W dzien jest masakra że spaniem w nocy jakoś śpi, mam około 3 pobudek ;-) Cycusiuje bardzo krótko, ssie 2-3 minuty, je troszkę więcej łyżeczek pokarmów stałych.W trzy miesiące przybrała 800 gram. Ja schizuje na punkcie tego jedzenia ale lekarz mówi,że jest ok.

Na spokojnie moja ma 9 miesięcy i teraz jej wyszły i wychodzą wszystkie jedynki. Przez tydzień zrobiła straszny postęp tez się martwiłam ze nic nie potrafi tylko kręciła się z brzucha na plecy nawet do tylu nie szła, a dzisiaj siedzi, raczkuje, bije cały czas brawo.

reklama
Czy Wasze dzieciaczki podczas ząbkowania miały katar? Przy pierwszym dolnym była woda z nosa teraz idą górne i już od wczoraj lejący się katar. Gorączki nie ma. Czy możliwy taki katar przy ząbkowaniu ? Jutro idziemy do pediatry żeby osłuchała ja.

Do góry