reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

A najbardziej uwielbiam teksty typu nauczyłaś nosić lub nie usypiaj w ciszy mam 3 dzieci 2 nosiłam na rękach do spania jedną do 3 lat drugiego do 2 trzecia teraz zasypia sama. Przy Marysi musiałam chodzić na palcach, Agatka śpi przy tv, dzieciaki biegaja☺️ z Marysia pół spaceru biegiem, Kacpra usypialam na rękach i dopiero kładłam do wózka, z Agatka spaceruje powoli bo wyjeżdżam i już śpi, to samo w samochodzie. Z Marysią i z Kacprem nic nie mogłam zrobić bo ciagle na rękach, Agatka polezy i się pobawi także wszystko zależy od dziecka
No jak jeszcze mieszkałam w pl gdzie z jednej strony teściowie z drugiej mama no to ciągle słyszałam że usypiam na rękach no ale inaczej się nie dało! W dodatku też bardzo bardzo długo musiałam go SPECJALNIE USYPIAC na noc i różnie to trwało czasami nawet 2h było to frustrujace potem wyrósł :D z małym teraz jest różnie teraz też zasnął mi na rękach A zapomniałam dodać ze starszym Synem ja musiałam dosłownie....skakać na łóżku zeby zasnął A wózku jego głowa musiała latać bałam się że się urwie :p z Michasiem jest trochę łatwiej choć też zdarza się właśnie lulanie. Wczoraj ciągle chciał żebym była obok jak wyszłam zrobić coś do kuchni od razu był rozbudzony A potem zmęczony:/

reklama
Muszę się ogarnąć. Przez to wszystko nigdzie z małą nie jeżdżę i nie cierpię jak ktoś przyjeżdża do nas w odwiedziny, wręcz się denerwuje. Mała oprócz tego że ssie piastki to tak dziwnie cmoka i mlaszcze jakby coś jadła i dlatego mamy z mężem wrażenie, że jest głodna. Już pary razy byłam gotowa dać jej butelkę z mm,ale walczę bo wiem że moje własne mleko to dla niej najlepsze co mogę jej dać. Wszyscy dookoła czyli mama,teściowa, babcia i ciotki tysiąc razy namawialy wręcz kazaly podać mm Tylko mój mąż trwa że mną przy KP.Od jutra wrzucam na luz, nie chce cynia to nie, jak zglodnieje to będzie jadła.Narazie trzymam się tych karmien nocnych bo wtedy jest spokojnie. Powoli też chyba zacznę obstawiać leki delicol i bobotic forte. a do dziewczyn, które mają problem z ropiejacymi oczkami pisałam Wam o przecieraniu własnym mlekiem i nam się udało oczko od wczoraj nie ropieje także polecam wypróbować.
Moja piąstki w buzi ma prawie cały czas. I też tak memla jak by coś po kryjomu wcinała [emoji6][emoji23]

Mój też memla 90% dnia :p albo piastki albo kciuka, czasem zabawki :) widocznie taki okres.
Mój preferuje swojego paluszka wskazującego :D
A chyba jesteśmy w trakcie skoku bo od kilku dni jego zły nastrój narasta nic go nie cieszy zabawki wcale, jak chce się pośmiać to zaraz sobie przypomina że jednak jest zły i ten uśmiech zamienia się w grymas... nieodkladalny- na rękach śpi a co odloze to otwiera oczy i już niby się wyspal także bolą mnie rynce strasznie i plecy. Nawet spiac ma wkurzona minę! 15 tydzień życia to by się niby pokrywało z tymi skokami niech szybko się naprawi to moje dziecie bo w domu pierdolnik nie do ogarnięcia.
Któraś z dziewczyn pisała że daje na refluks jakis syrop dziecku można wiedzieć jak się nazywa ten specyfik?

A chyba jesteśmy w trakcie skoku bo od kilku dni jego zły nastrój narasta nic go nie cieszy zabawki wcale, jak chce się pośmiać to zaraz sobie przypomina że jednak jest zły i ten uśmiech zamienia się w grymas... nieodkladalny- na rękach śpi a co odloze to otwiera oczy i już niby się wyspal także bolą mnie rynce strasznie i plecy. Nawet spiac ma wkurzona minę! 15 tydzień życia to by się niby pokrywało z tymi skokami niech szybko się naprawi to moje dziecie bo w domu pierdolnik nie do ogarnięcia.
Któraś z dziewczyn pisała że daje na refluks jakis syrop dziecku można wiedzieć jak się nazywa ten specyfik?
Gastrotuss baby dostępny w aptece bez recepty. Jest bardzo gesty o u nas nie dałam rady go podać bo mała wypluwala u darla się tak że aż się zanosila.

U nas podobnie, z tym że Remek ma dobry humor. Ale tragicznie śpi w nocy. Jak kiedyś przesypiał pierwsze sen 6-7 h a potem po 2-3 to jakoś od 13 tygodnia zasypia już koło 19 (wcześniej 20:30) śpi max 4 h i potem już budzi się nawet co godzinę. Od około 3 w nocy juz spi z nami w łóżku bo nie pozwala sie odłożyć, od razu sie budzi, najgorsze że usypia tylko przy cycu :/ o 6 już jest wyspany.

U nas też chyba skok:/ marudzenie,problemy ze spaniem itp. Rączki i wszystko w zasięgu ręki ląduje w buzi,także to chyba normalne w tym okresie.

Gastrotuss baby dostępny w aptece bez recepty. Jest bardzo gesty o u nas nie dałam rady go podać bo mała wypluwala u darla się tak że aż się zanosila.
Uwazajcie na ten syrop, ma dosyc nieciekawy sklad. U nas podobnie z tym slinieniem i zasypianiem. Juz nawet nie patrze na te skoki, bo wiecej tych skokow niz czasu bez nich :D Chyba trzeba sie przyzwyczaic...

reklama
Właśnie się załamalam. Zwazylam Mała i waży tyle samo co tydzień temu a wydawało mi się, że je zdecydowanie lepiej i dłużej ssie.. Nie wiem wogole jak to możliwe...

Do góry