reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Dasz rade :D mamy te moc! :) pomysl sobie ze moglo byc gorzej. Ja dostalam strzala kupa na nowa sukienke tuz po tym jak sie przebralam + na caly przewijak i organizetr z. Czystymi pamersami... :D

Aaa, no i zapomnialabym... przebieralismy dzisiaj chyba z 8 razy, bo ciagle przesikuje pampersa i ma mokre ubranko :/ sisiakiem chyba gora leci jakos. Nie umiem ogarnac. Na probe teraz zalozylismy drugiego pampersa na gore... ;/

Mi jutro sciagaja szwy po cesarce... boli to? Troche sie boje :/
A nie ma za małego pampersa ? U nas tak było bo kupiłam paczkę mniejszych i większych, przy tych mniejszych optycznie było ok , ale właśnie non stop zasikane ubranko od kiedy ubieram te większe jest ok

reklama
Jak zakładasz pampersa daj siusiaka w dol wtedy będzie sikać w pampersa bo jak jest w gorze to właśnie przeszukuje góra

A nie ma za małego pampersa ? U nas tak było bo kupiłam paczkę mniejszych i większych, przy tych mniejszych optycznie było ok , ale właśnie non stop zasikane ubranko od kiedy ubieram te większe jest ok

Hmm... juz nie wiem :( mial 54cm jak sie urodzil, wiec myslalam ze newborn z pampersa bedzie ok, ale moze faktycznie...
Karla - dajemy w dol, ale podejrzewam ze jak zaczyna sikac to mu sie siusiak podnosi.
Przy przewijaniu obowiazkowa fontanna za kazdym razem :D wiec juz sie naogladalam i jak ma luz z pieluszce to moze ten sam numer wywija...

Dasz rade :D mamy te moc! :) pomysl sobie ze moglo byc gorzej. Ja dostalam strzala kupa na nowa sukienke tuz po tym jak sie przebralam + na caly przewijak i organizetr z. Czystymi pamersami... :D

Aaa, no i zapomnialabym... przebieralismy dzisiaj chyba z 8 razy, bo ciagle przesikuje pampersa i ma mokre ubranko :/ sisiakiem chyba gora leci jakos. Nie umiem ogarnac. Na probe teraz zalozylismy drugiego pampersa na gore... ;/

Mi jutro sciagaja szwy po cesarce... boli to? Troche sie boje :/
Haha no usnal o północy potem za 40 min miałam pobudke dostał cyca i potem po 3 dałam mu ściągnięte moje mleko i spi do teraz jak się obudzi dam mu cyca przewinę ale wczoraj to już myślałam że nocka z głowy byłam zmęczona a bałam się ze te wyniki wyjdą mi źle bo dziś kontrola po przetoczeniu zaraz przyjdą mi pobrać. Ale kocham te rozrabiake i chciałaś mama to masz haha[emoji6][emoji7]

Piersia karmisz?

Tak ogólnie miałam około pół dnia przerwy bo tak mnie pogryzl ze nie dało rady wyrobić ale podgoilam brodawki i wieczorem juz przez kapturki dostał cycusia ogólnie to piersią ile będzie to możliwe ale jeszcze lekko bolą wiec ile dam rady cyc a jak bolą i się nie najada to dopajam butla ale moim pokarmem sciagnietym bo mam cudowny pokarm pediatra jest zachwycona [emoji6]

Tak ogólnie miałam około pół dnia przerwy bo tak mnie pogryzl ze nie dało rady wyrobić ale podgoilam brodawki i wieczorem juz przez kapturki dostał cycusia ogólnie to piersią ile będzie to możliwe ale jeszcze lekko bolą wiec ile dam rady cyc a jak bolą i się nie najada to dopajam butla ale moim pokarmem sciagnietym bo mam cudowny pokarm pediatra jest zachwycona [emoji6]
Super ze masz tak dobry pokarm. Nic lepszego dla dziecka!
Mam pytanko, nie masz problemu / nie ma ktoras z was z karmieniem butelka? Odciagnelam troche ostatnio bo moj bardzo chcial go sam nakarmic i biedactwo strasznie sie krztusilo :( mam butelke avent natural 0+ i Lovi. Z obiema to samo. Jakby mu za szybko lecialo i raz nawet noskiem poszlo :( co robie zle? Przy piersi zero problemow najmniejszych. Nawet niewiele ulewa...

Może za duże dziurki i za szybko łyka bo nie nadąża ja w szpitalu mam taką
20180720_054527.jpg

Załączniki

• 20180720_054527.jpg
    20180720_054527.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 480
Gratulacje wszystkim! :)
JustMe - super porod! Brzmi jak z bajki. U mnie tez mega warunki byly. Bylam chyba na jednej z tych sal co Marina musiala rodzic :D bo sa tylko dwie z wannami na madalinskiego :)
Federico, pieknie :)... mam slabosc do R w imionach... a polaczenie z d, mega dzwieczne. Piekne!

Ja za to dzis.. uwaga! Dostalam strzala kupa! :D jak z torpedy. Idealna jajecznica ^^ dokladnie tuz po fontannie na czysciutkiego bodziaka ^^. Ehh... tak go kocham strasznie, ze nawet jakby mi strzelil w twarz to bym go za to wycalowala :D jedyne co, jak to zrobil, to sie martwilam ze sie wystraszyl jak krzyknelam z zaskoczenia :D. Dzieki za rady na temat spiworka.
A macie do polecenia moze jakis sztywny kokon dobrej jakosci? Nie kupowalam wczesniej, bo nie bylam pewna czy sie przyda, ale teraz widze ze tak. Z gory wielkie dzieki!

Ooooo to mialas poród celebrytki :D u nas tez wczoraj popołudniu była ciagle ta czarna, pierwsza kupa- ze 4 pieluchy na nią zeszły plus obsikiwal się za każdym razem po rozebraniu wiec dzisiaj musza dowieźć mi ubranka! :o

Dzień dobry... finalnie Poszliśmy spać Ok 2.00, ja głupia się już rozbudziłam a dziecko spi [emoji173]️

Apropos obsikiwania to pamietam ze na początku zarzucalam Frankowi na siusiaka tetrowke zwykła i jak coś to fontanna szła w pieluchę. Teraz tez to robiłam- ale człowiek jest jeszcze za malutki i przewraca się na bok, zamiast leżeć na plecach wiec cały patent działa trochę gorzej ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry