reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dasz rade :D mamy te moc! :) pomysl sobie ze moglo byc gorzej. Ja dostalam strzala kupa na nowa sukienke tuz po tym jak sie przebralam + na caly przewijak i organizetr z. Czystymi pamersami... :D

Aaa, no i zapomnialabym... przebieralismy dzisiaj chyba z 8 razy, bo ciagle przesikuje pampersa i ma mokre ubranko :/ sisiakiem chyba gora leci jakos. Nie umiem ogarnac. Na probe teraz zalozylismy drugiego pampersa na gore... ;/

Mi jutro sciagaja szwy po cesarce... boli to? Troche sie boje :/
A nie ma za małego pampersa ? U nas tak było bo kupiłam paczkę mniejszych i większych, przy tych mniejszych optycznie było ok , ale właśnie non stop zasikane ubranko od kiedy ubieram te większe jest ok

reklama
Jak zakładasz pampersa daj siusiaka w dol wtedy będzie sikać w pampersa bo jak jest w gorze to właśnie przeszukuje góra

A nie ma za małego pampersa ? U nas tak było bo kupiłam paczkę mniejszych i większych, przy tych mniejszych optycznie było ok , ale właśnie non stop zasikane ubranko od kiedy ubieram te większe jest ok

Hmm... juz nie wiem :( mial 54cm jak sie urodzil, wiec myslalam ze newborn z pampersa bedzie ok, ale moze faktycznie...
Karla - dajemy w dol, ale podejrzewam ze jak zaczyna sikac to mu sie siusiak podnosi.
Przy przewijaniu obowiazkowa fontanna za kazdym razem :D wiec juz sie naogladalam i jak ma luz z pieluszce to moze ten sam numer wywija...

Dasz rade :D mamy te moc! :) pomysl sobie ze moglo byc gorzej. Ja dostalam strzala kupa na nowa sukienke tuz po tym jak sie przebralam + na caly przewijak i organizetr z. Czystymi pamersami... :D

Aaa, no i zapomnialabym... przebieralismy dzisiaj chyba z 8 razy, bo ciagle przesikuje pampersa i ma mokre ubranko :/ sisiakiem chyba gora leci jakos. Nie umiem ogarnac. Na probe teraz zalozylismy drugiego pampersa na gore... ;/

Mi jutro sciagaja szwy po cesarce... boli to? Troche sie boje :/
Haha no usnal o północy potem za 40 min miałam pobudke dostał cyca i potem po 3 dałam mu ściągnięte moje mleko i spi do teraz jak się obudzi dam mu cyca przewinę ale wczoraj to już myślałam że nocka z głowy byłam zmęczona a bałam się ze te wyniki wyjdą mi źle bo dziś kontrola po przetoczeniu zaraz przyjdą mi pobrać. Ale kocham te rozrabiake i chciałaś mama to masz haha[emoji6][emoji7]

Piersia karmisz?

Tak ogólnie miałam około pół dnia przerwy bo tak mnie pogryzl ze nie dało rady wyrobić ale podgoilam brodawki i wieczorem juz przez kapturki dostał cycusia ogólnie to piersią ile będzie to możliwe ale jeszcze lekko bolą wiec ile dam rady cyc a jak bolą i się nie najada to dopajam butla ale moim pokarmem sciagnietym bo mam cudowny pokarm pediatra jest zachwycona [emoji6]

Tak ogólnie miałam około pół dnia przerwy bo tak mnie pogryzl ze nie dało rady wyrobić ale podgoilam brodawki i wieczorem juz przez kapturki dostał cycusia ogólnie to piersią ile będzie to możliwe ale jeszcze lekko bolą wiec ile dam rady cyc a jak bolą i się nie najada to dopajam butla ale moim pokarmem sciagnietym bo mam cudowny pokarm pediatra jest zachwycona [emoji6]
Super ze masz tak dobry pokarm. Nic lepszego dla dziecka!
Mam pytanko, nie masz problemu / nie ma ktoras z was z karmieniem butelka? Odciagnelam troche ostatnio bo moj bardzo chcial go sam nakarmic i biedactwo strasznie sie krztusilo :( mam butelke avent natural 0+ i Lovi. Z obiema to samo. Jakby mu za szybko lecialo i raz nawet noskiem poszlo :( co robie zle? Przy piersi zero problemow najmniejszych. Nawet niewiele ulewa...

Może za duże dziurki i za szybko łyka bo nie nadąża ja w szpitalu mam taką
20180720_054527.jpg

Załączniki

• 20180720_054527.jpg
    20180720_054527.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 483
Gratulacje wszystkim! :)
JustMe - super porod! Brzmi jak z bajki. U mnie tez mega warunki byly. Bylam chyba na jednej z tych sal co Marina musiala rodzic :D bo sa tylko dwie z wannami na madalinskiego :)
Federico, pieknie :)... mam slabosc do R w imionach... a polaczenie z d, mega dzwieczne. Piekne!

Ja za to dzis.. uwaga! Dostalam strzala kupa! :D jak z torpedy. Idealna jajecznica ^^ dokladnie tuz po fontannie na czysciutkiego bodziaka ^^. Ehh... tak go kocham strasznie, ze nawet jakby mi strzelil w twarz to bym go za to wycalowala :D jedyne co, jak to zrobil, to sie martwilam ze sie wystraszyl jak krzyknelam z zaskoczenia :D. Dzieki za rady na temat spiworka.
A macie do polecenia moze jakis sztywny kokon dobrej jakosci? Nie kupowalam wczesniej, bo nie bylam pewna czy sie przyda, ale teraz widze ze tak. Z gory wielkie dzieki!

Ooooo to mialas poród celebrytki :D u nas tez wczoraj popołudniu była ciagle ta czarna, pierwsza kupa- ze 4 pieluchy na nią zeszły plus obsikiwal się za każdym razem po rozebraniu wiec dzisiaj musza dowieźć mi ubranka! :o

Dzień dobry... finalnie Poszliśmy spać Ok 2.00, ja głupia się już rozbudziłam a dziecko spi [emoji173]️

Apropos obsikiwania to pamietam ze na początku zarzucalam Frankowi na siusiaka tetrowke zwykła i jak coś to fontanna szła w pieluchę. Teraz tez to robiłam- ale człowiek jest jeszcze za malutki i przewraca się na bok, zamiast leżeć na plecach wiec cały patent działa trochę gorzej ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry