reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dzień dobry... finalnie Poszliśmy spać Ok 2.00, ja głupia się już rozbudziłam a dziecko spi [emoji173]️

Apropos obsikiwania to pamietam ze na początku zarzucalam Frankowi na siusiaka tetrowke zwykła i jak coś to fontanna szła w pieluchę. Teraz tez to robiłam- ale człowiek jest jeszcze za malutki i przewraca się na bok, zamiast leżeć na plecach wiec cały patent działa trochę gorzej ;)
Dobra rada z ta pieluszką, dzięki :-)

reklama
Mamy problem z karmieniem piersią, mała jest cały czas głodna czasem je 3 godziny z małymi przerwami. Nie wiem co robić, położna twierdzi ze to normalne i dopóki laktacja sie nie ustabilizuje to może tak być i mam karmić ile chce i próbować przeczekać. Czy któraś tez tak ma/miała ??
To normalne niestety, szczególnie wieczorami... A jesteś pewna, że to głód? Czasem jest duża potrzeba ssania, a czasem dziecko faktycznie urządza maratony przy piersi.

Hmm... juz nie wiem :( mial 54cm jak sie urodzil, wiec myslalam ze newborn z pampersa bedzie ok, ale moze faktycznie...
Karla - dajemy w dol, ale podejrzewam ze jak zaczyna sikac to mu sie siusiak podnosi.
Przy przewijaniu obowiazkowa fontanna za kazdym razem :D wiec juz sie naogladalam i jak ma luz z pieluszce to moze ten sam numer wywija...
Haha sikanie też często zaliczamy :D A i nawet kupkę się zdarza :D spróbuj większego założyć a nóż się sprawdzi jak u nas :)

Apropos obsikiwania to pamietam ze na początku zarzucalam Frankowi na siusiaka tetrowke zwykła i jak coś to fontanna szła w pieluchę. Teraz tez to robiłam- ale człowiek jest jeszcze za malutki i przewraca się na bok, zamiast leżeć na plecach wiec cały patent działa trochę gorzej ;)
Dzieki za rade. Bedziemy probowac. Moze zadziala lepiej niz wacik owiniety wokolo siusiaka :D w ogole mam wrazenie ze on ma dosyc sporego tego siusiaka, przez co jak leci strumien, to strasznie mocny, a taki wacik na niewiele sie zdawal. Ale pieluszka ciezsza, wiec moze bedzie latwiej :D

Hmm... juz nie wiem :( mial 54cm jak sie urodzil, wiec myslalam ze newborn z pampersa bedzie ok, ale moze faktycznie...
Karla - dajemy w dol, ale podejrzewam ze jak zaczyna sikac to mu sie siusiak podnosi.
Przy przewijaniu obowiazkowa fontanna za kazdym razem :D wiec juz sie naogladalam i jak ma luz z pieluszce to moze ten sam numer wywija...
U nas tak się działo u starszaka przy zbyt małych pampersach. A na obsrywanie pomaga podkładanie nowej pieluszki pod starą przy przewijaniu.

Nie wiem czy praktykujecie, ale stwierdzilam, ze sie podziele, bo po dlugich poszukiwaniach wreszcie znalazlam dokladnie to czego szukalam jesli chodzi o zasypianie, a dokladniej muzyke do spania. Docelowo dla dziecka, ale obecnie chyba bardziej dla mnie, zeby wychillowac, bo mam tyle mysli w głowie codziennie wieczorem, ze mimo iz mam mozliwosc spania (moj tylko spi i je, jest mega grzeczny) to ciezko mi zasnac. Serdecznie polecam! ;)
Sprawdź ten album w TIDALu: "Vibrational Healing: 528Hz Solfeggio Frequencies and 432Hz Spa Relaxing Music for Yoga, Meditation and Chakra Alignment with Nature Sounds" przez Spa Music Relaxation Therapy Link do: Vibrational Healing: 528Hz Solfeggio Frequencies and 432Hz Spa Relaxing Music for Yoga, Meditation and Chakra Alignment with Nature Sound ZASYPIAM JAK DZIECKO :D

reklama
Cześć mamuśki i przyszłe mamuśki. Mamusie które dokarmiają, jakim mleczkiem to robicie? I w jakich ilościach? [emoji6]
Ja dokarmiam glownie moim odciagnietym, a czasami mm. W sxpitalu byl to bebilon, a w domu kupilam bebiko ha. Sprawdzilo sie przy corce to mam nadzieje, ze tym raxem tez bedzie ok.

Do góry