reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Dzień dobry... finalnie Poszliśmy spać Ok 2.00, ja głupia się już rozbudziłam a dziecko spi [emoji173]️

Apropos obsikiwania to pamietam ze na początku zarzucalam Frankowi na siusiaka tetrowke zwykła i jak coś to fontanna szła w pieluchę. Teraz tez to robiłam- ale człowiek jest jeszcze za malutki i przewraca się na bok, zamiast leżeć na plecach wiec cały patent działa trochę gorzej ;)
Dobra rada z ta pieluszką, dzięki :-)

reklama
Mamy problem z karmieniem piersią, mała jest cały czas głodna czasem je 3 godziny z małymi przerwami. Nie wiem co robić, położna twierdzi ze to normalne i dopóki laktacja sie nie ustabilizuje to może tak być i mam karmić ile chce i próbować przeczekać. Czy któraś tez tak ma/miała ??
To normalne niestety, szczególnie wieczorami... A jesteś pewna, że to głód? Czasem jest duża potrzeba ssania, a czasem dziecko faktycznie urządza maratony przy piersi.

Hmm... juz nie wiem :( mial 54cm jak sie urodzil, wiec myslalam ze newborn z pampersa bedzie ok, ale moze faktycznie...
Karla - dajemy w dol, ale podejrzewam ze jak zaczyna sikac to mu sie siusiak podnosi.
Przy przewijaniu obowiazkowa fontanna za kazdym razem :D wiec juz sie naogladalam i jak ma luz z pieluszce to moze ten sam numer wywija...
Haha sikanie też często zaliczamy :D A i nawet kupkę się zdarza :D spróbuj większego założyć a nóż się sprawdzi jak u nas :)

Apropos obsikiwania to pamietam ze na początku zarzucalam Frankowi na siusiaka tetrowke zwykła i jak coś to fontanna szła w pieluchę. Teraz tez to robiłam- ale człowiek jest jeszcze za malutki i przewraca się na bok, zamiast leżeć na plecach wiec cały patent działa trochę gorzej ;)
Dzieki za rade. Bedziemy probowac. Moze zadziala lepiej niz wacik owiniety wokolo siusiaka :D w ogole mam wrazenie ze on ma dosyc sporego tego siusiaka, przez co jak leci strumien, to strasznie mocny, a taki wacik na niewiele sie zdawal. Ale pieluszka ciezsza, wiec moze bedzie latwiej :D

Hmm... juz nie wiem :( mial 54cm jak sie urodzil, wiec myslalam ze newborn z pampersa bedzie ok, ale moze faktycznie...
Karla - dajemy w dol, ale podejrzewam ze jak zaczyna sikac to mu sie siusiak podnosi.
Przy przewijaniu obowiazkowa fontanna za kazdym razem :D wiec juz sie naogladalam i jak ma luz z pieluszce to moze ten sam numer wywija...
U nas tak się działo u starszaka przy zbyt małych pampersach. A na obsrywanie pomaga podkładanie nowej pieluszki pod starą przy przewijaniu.

Nie wiem czy praktykujecie, ale stwierdzilam, ze sie podziele, bo po dlugich poszukiwaniach wreszcie znalazlam dokladnie to czego szukalam jesli chodzi o zasypianie, a dokladniej muzyke do spania. Docelowo dla dziecka, ale obecnie chyba bardziej dla mnie, zeby wychillowac, bo mam tyle mysli w głowie codziennie wieczorem, ze mimo iz mam mozliwosc spania (moj tylko spi i je, jest mega grzeczny) to ciezko mi zasnac. Serdecznie polecam! ;)
Sprawdź ten album w TIDALu: "Vibrational Healing: 528Hz Solfeggio Frequencies and 432Hz Spa Relaxing Music for Yoga, Meditation and Chakra Alignment with Nature Sounds" przez Spa Music Relaxation Therapy Link do: Vibrational Healing: 528Hz Solfeggio Frequencies and 432Hz Spa Relaxing Music for Yoga, Meditation and Chakra Alignment with Nature Sound ZASYPIAM JAK DZIECKO :D

reklama
Cześć mamuśki i przyszłe mamuśki. Mamusie które dokarmiają, jakim mleczkiem to robicie? I w jakich ilościach? [emoji6]
Ja dokarmiam glownie moim odciagnietym, a czasami mm. W sxpitalu byl to bebilon, a w domu kupilam bebiko ha. Sprawdzilo sie przy corce to mam nadzieje, ze tym raxem tez bedzie ok.

Do góry