reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Ja tak mam co jakiś czas. Musisz czekać czy zrobią się częste i regularne czy nie. Najlepiej wez ciepłą kąpiel. Jak przejdzie to nie to ;)
U mnie dziś też takie skurczo-bóle okresowe, czuje kość ogonową i tak jakby zakwasy na tyłku.Na razie nie wylapalam regularności,więc nie wpadam w popłoch:rofl: ale wewnętrznie czuje,że coś jest na rzeczy,szczególnie,że jestem już 6 dni po terminie.
Póki co jeszcze mnie trzyma ale slabo i w nieregularnych odstepach. Z kazdym skurczem panikuje..ja się tego porodu zaczynam doslownie bać...
Niemałż ugadał się z brzuszkiem na jutro po 15. Pierworodny go posłuchał,zobaczymy jak będzie z tym.

Którym terminem się sugerujecie? Z OM mam dokladnie tydz. Do terminu.
Ale z ostatniego usg termin przesunal się az na 6sierpień :/

Póki co jeszcze mnie trzyma ale slabo i w nieregularnych odstepach. Z kazdym skurczem panikuje..ja się tego porodu zaczynam doslownie bać...
Niemałż ugadał się z brzuszkiem na jutro po 15. Pierworodny go posłuchał,zobaczymy jak będzie z tym.

Jedynie na początku termin z USG ma jakieś znaczenie, potem każde dziecko rozwija się we własnym tempie. Lekarze patrzą tylko na termin z OM, który ja mam na 30, ale na pierwszych USG zawsze wychodziła większa i termin na 25. Nawet lekarz pytał kilka razy czy jestem pewna daty ostatniej miesiączki.

No ja już po terminie.Dzisiaj odszedł mi czop zabarwiony na brunatno.Dzwoniłam do położnej,ale na razie mam czekać na rozwój wypadków.Może coś się ruszy,bo jak nie,to w weekend mi wywołują.

Moja wypuscili z bilirubina 9 i od 2 dni znowu bardziej zzolkla czekam na wyniki bo pobrali nam na borowskiej w poradni neonatologicznej
Moja ma jeszcze delikatnie zoltaczke nie była naświetlana ale moim dzieciaka ogólnie długo żółtaczka schodzi chociaż wcześniaka może schodzić do miesiąca a My dzisiaj mamy 3 tygodnie. Za tydzień mamy kontrol czy zeszła zupełnie

Również widzę że mały dużo mniej aktywnytylko czasem się przepycha po prawej stronie i wybucha w górę jak by dupke wystawiał A skurczy żadnych nie czuję czasem do zastanawiam czy to co czuję to skurcze czy mały się tylko tozpycha . Jak odróżnić skurcze nawed takie lekkie jak się zaczynają jakie to uczucie ???? U mnie coś słabo czuć co kolwiek Zobacz załącznik 879122

Nawet przy tych lekkich czujesz się niekomfortowo i powracają coraz częściej ..aż w końcu zaczynają boleć hehe i być regularne a tego się nie da przegapić :) nie bój żaby hihi

Jezu zaczynam panikowac. Lapia mnie skurcze, raz te takie okresowe, raz takie mocne przeszywajace uklucia w dole brzucha az do krocza. Chwila spokoju i znów jakiś gdzieś zlapie...ciężko mi powiedzieć czy to juz to czy tylko przepowiadajace...i siedze i nie wiem co robić. :o

Trzeba czekać . Wykorzystaj czas na odpoczynek :)

Moja ma jeszcze delikatnie zoltaczke nie była naświetlana ale moim dzieciaka ogólnie długo żółtaczka schodzi chociaż wcześniaka może schodzić do miesiąca a My dzisiaj mamy 3 tygodnie. Za tydzień mamy kontrol czy zeszła zupełnie

Mojej młodej tez jakos 3,4tyg schodziła. Nie była naświetlana za to badali postępy .

WybacZcie że się odzywam nie proszona. Ja pójścia na porodówkę i tych skurczy nie mogę się doczekać ale jeszcze mam czas haha

Aaa . Co do czopa to przy córce odchodził mi tydzień codzien a w ostatni dzień przed porodem większą ilość hmm różnie to z tym czopem

Cześć mamuśki i przyszłe mamuśki. Mamusie które dokarmiają, jakim mleczkiem to robicie? I w jakich ilościach? [emoji6]

Ale ten czas zapierdziela nie? Juz tyle czasu od porodu minelo...a do porodu sie dluzylo jal cholera..[emoji23]
Dokladnie leci jak nie wiem ☺️ do porodu się strasznie dłużyło szczególnie te ostatnie tygodnie ciągle się coś działo ciągle szpital. Ale dobrze, że mała już jest teraz niech maleństwa rosną zdrowo

reklama
Do góry