reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Zobacz załącznik 869956 Zobacz załącznik 869954 Zobacz załącznik 869955 Dziewczyny byl wlasnie kurier!
Dostalam pudełko z wyprawka:)
Tak jak wcześniej pisałam w pudełku jest materac i można go użyć jako lozeczko, sa ubranka, kocyk, ręczniczek, czapeczka, skarpetki, mata do zabawy, mata do przewijania taka podróżna, termometr do ucha i termometr do wody i pokoju, gąbka do mycia, wkładki laktacyjne, pieluszki muslinowe, książeczka, gryzaczek, sporo tego..
Wow super! Szkoda że u nas tak nie ma.

reklama
Tutaj jest fajny wpis na blogu, ale sporo tez slyszalam od znajomych, chociaz pewnie rozni sie to w zaleznosci od konkretnego miejsca i przypadku. Ale mam kolezanki ktore po jednej ciazy w UK decydowaly sie na prowadzenie drugiej juz w Polsce.
Poza tym warunki na macierzynskim i po totalnie bez porownania. Tego nie doceniamy u nas w kraju moim zdaniem. Ameryka, Kanada to samo, jak sie dziecko rodzi to mozna pomazyc o 100% wynagrodzeniu przez tak dlugi czas na macierzynskim czy l4 w ciazy...

Juz nie wspominam o cesarkach, u nas bardzo czesto dla bezpieczenstwa dziecka i matki, zeby nie ryzykowac, w innych krajach nie ma tak kolorowo.

Link do: Ciąża w Anglii, czyli... co kraj to obyczaj!

Tylko ze to ja rodzę w UK a nie ty, takze cieszę sie bardzo ze ty masz taka wspaniała opiekę w PL a moja tutaj jest beznadziejna.

Zobacz załącznik 869956 Zobacz załącznik 869954 Zobacz załącznik 869955 Dziewczyny byl wlasnie kurier!
Dostalam pudełko z wyprawka:)
Tak jak wcześniej pisałam w pudełku jest materac i można go użyć jako lozeczko, sa ubranka, kocyk, ręczniczek, czapeczka, skarpetki, mata do zabawy, mata do przewijania taka podróżna, termometr do ucha i termometr do wody i pokoju, gąbka do mycia, wkładki laktacyjne, pieluszki muslinowe, książeczka, gryzaczek, sporo tego..
Wow[emoji33] Rewelacja! To sie nazywa wyprawka. A pudelko w sumie fajne na wyjazdy[emoji3]

Mega!!! ciekawe czy w naszym kraju doczekamy sie kiedys czegos takiego...

Chociaz apropo negatywnych opinii na temat naszej sluzby zdrowia itd. czytalam dzisiaj u mamyginekolog ze w Wielkiej Brytanii nie robia badan na GBS, bo obliczyli, ze to za duzy koszt i przekalkulowali ze wola ryzykowac smierc kilku dzieci rocznie niz za to placic...
[emoji33]

Dlatego można zrobic to badanie prywatnie, nikt nie zabrania. Ja naprzyklad bede miała robione w poniedziałek.
sporo dziewczyn tu tez pisalo o cenach , w Pl jest gratis ?
Ja wam powiem , ze widze ogromna roznice w tym co jest teraz w Polsce a co bylo 15 lat temu i we Wloszech tez ! W Polsce zmiany na ogromny plus a tu .... coraz gorzej !
Co do socjala to wlosi chyba bija cala europe na leb ... tylko imigranci chyba cos maja;)
W Anglii socjal jest za to naprawde na poziomie.... wszedzie plusy i minusy ....

reklama
Tylko ze to ja rodzę w UK a nie ty, takze cieszę sie bardzo ze ty masz taka wspaniała opiekę w PL a moja tutaj jest beznadziejna.
:confused: nie rozumiem. Wszedzie mozna miec wspaniala opieke, tak samo jak i wszedzie mozna zle trafic. Nawet prywatnie. Sama poprzednio sie wypowiadalam, ze nie jestem za takim bieganiem do lekarza co tydzien itd. ciaza to naturalna sprawa i o ile wszystko idzie ok, nie ma czym sie przejmowac. Przeciez sporo kobiet rodzi w domu i gdyby nie moj partner to sama na taki porod bym sie zdecydowala.

Mam na mysli jedynie, ze nie mamy co w Polsce narzekac, bo akurat nasza... pro-rodzinna polityka (bez politycznych aluzji) jest bardzo przychylna dla kobiet i powinnismy tez doceniac to co mamy, bo wiekszosc ludzi jednak ma tendencje do myslenia ze trawa jest bardziej zielona po drugiej stronie plotu a nie zawsze tak jest. Tyle.

Moim zdaniem niepotrzebnie tak osobiscie to odebralas. Ale jesli poczulas sie urazona to przepraszam.

Do góry