reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Zobacz załącznik 869956 Zobacz załącznik 869954 Zobacz załącznik 869955 Dziewczyny byl wlasnie kurier!
Dostalam pudełko z wyprawka:)
Tak jak wcześniej pisałam w pudełku jest materac i można go użyć jako lozeczko, sa ubranka, kocyk, ręczniczek, czapeczka, skarpetki, mata do zabawy, mata do przewijania taka podróżna, termometr do ucha i termometr do wody i pokoju, gąbka do mycia, wkładki laktacyjne, pieluszki muslinowe, książeczka, gryzaczek, sporo tego..
Wow super! Szkoda że u nas tak nie ma.

reklama
Tutaj jest fajny wpis na blogu, ale sporo tez slyszalam od znajomych, chociaz pewnie rozni sie to w zaleznosci od konkretnego miejsca i przypadku. Ale mam kolezanki ktore po jednej ciazy w UK decydowaly sie na prowadzenie drugiej juz w Polsce.
Poza tym warunki na macierzynskim i po totalnie bez porownania. Tego nie doceniamy u nas w kraju moim zdaniem. Ameryka, Kanada to samo, jak sie dziecko rodzi to mozna pomazyc o 100% wynagrodzeniu przez tak dlugi czas na macierzynskim czy l4 w ciazy...

Juz nie wspominam o cesarkach, u nas bardzo czesto dla bezpieczenstwa dziecka i matki, zeby nie ryzykowac, w innych krajach nie ma tak kolorowo.

Link do: Ciąża w Anglii, czyli... co kraj to obyczaj!

Tylko ze to ja rodzę w UK a nie ty, takze cieszę sie bardzo ze ty masz taka wspaniała opiekę w PL a moja tutaj jest beznadziejna.

Zobacz załącznik 869956 Zobacz załącznik 869954 Zobacz załącznik 869955 Dziewczyny byl wlasnie kurier!
Dostalam pudełko z wyprawka:)
Tak jak wcześniej pisałam w pudełku jest materac i można go użyć jako lozeczko, sa ubranka, kocyk, ręczniczek, czapeczka, skarpetki, mata do zabawy, mata do przewijania taka podróżna, termometr do ucha i termometr do wody i pokoju, gąbka do mycia, wkładki laktacyjne, pieluszki muslinowe, książeczka, gryzaczek, sporo tego..
Wow[emoji33] Rewelacja! To sie nazywa wyprawka. A pudelko w sumie fajne na wyjazdy[emoji3]

Mega!!! ciekawe czy w naszym kraju doczekamy sie kiedys czegos takiego...

Chociaz apropo negatywnych opinii na temat naszej sluzby zdrowia itd. czytalam dzisiaj u mamyginekolog ze w Wielkiej Brytanii nie robia badan na GBS, bo obliczyli, ze to za duzy koszt i przekalkulowali ze wola ryzykowac smierc kilku dzieci rocznie niz za to placic...
[emoji33]

Dlatego można zrobic to badanie prywatnie, nikt nie zabrania. Ja naprzyklad bede miała robione w poniedziałek.
sporo dziewczyn tu tez pisalo o cenach , w Pl jest gratis ?
Ja wam powiem , ze widze ogromna roznice w tym co jest teraz w Polsce a co bylo 15 lat temu i we Wloszech tez ! W Polsce zmiany na ogromny plus a tu .... coraz gorzej !
Co do socjala to wlosi chyba bija cala europe na leb ... tylko imigranci chyba cos maja;)
W Anglii socjal jest za to naprawde na poziomie.... wszedzie plusy i minusy ....

reklama
Tylko ze to ja rodzę w UK a nie ty, takze cieszę sie bardzo ze ty masz taka wspaniała opiekę w PL a moja tutaj jest beznadziejna.
:confused: nie rozumiem. Wszedzie mozna miec wspaniala opieke, tak samo jak i wszedzie mozna zle trafic. Nawet prywatnie. Sama poprzednio sie wypowiadalam, ze nie jestem za takim bieganiem do lekarza co tydzien itd. ciaza to naturalna sprawa i o ile wszystko idzie ok, nie ma czym sie przejmowac. Przeciez sporo kobiet rodzi w domu i gdyby nie moj partner to sama na taki porod bym sie zdecydowala.

Mam na mysli jedynie, ze nie mamy co w Polsce narzekac, bo akurat nasza... pro-rodzinna polityka (bez politycznych aluzji) jest bardzo przychylna dla kobiet i powinnismy tez doceniac to co mamy, bo wiekszosc ludzi jednak ma tendencje do myslenia ze trawa jest bardziej zielona po drugiej stronie plotu a nie zawsze tak jest. Tyle.

Moim zdaniem niepotrzebnie tak osobiscie to odebralas. Ale jesli poczulas sie urazona to przepraszam.

Do góry