reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Zobacz załącznik 869955 Zobacz załącznik 869954 Zobacz załącznik 869954 Dziewczyny byl wlasnie kurier!
Dostalam pudełko z wyprawka:)
Tak jak wcześniej pisałam w pudełku jest materac i można go użyć jako lozeczko, sa ubranka, kocyk, ręczniczek, czapeczka, skarpetki, mata do zabawy, mata do przewijania taka podróżna, termometr do ucha i termometr do wody i pokoju, gąbka do mycia, wkładki laktacyjne, pieluszki muslinowe, książeczka, gryzaczek, sporo tego..
Wow, super [emoji106][emoji16]
Szkoda, że u nas tak nie ma....

reklama
Zobacz załącznik 869956 Zobacz załącznik 869954 Zobacz załącznik 869955 Dziewczyny byl wlasnie kurier!
Dostalam pudełko z wyprawka:)
Tak jak wcześniej pisałam w pudełku jest materac i można go użyć jako lozeczko, sa ubranka, kocyk, ręczniczek, czapeczka, skarpetki, mata do zabawy, mata do przewijania taka podróżna, termometr do ucha i termometr do wody i pokoju, gąbka do mycia, wkładki laktacyjne, pieluszki muslinowe, książeczka, gryzaczek, sporo tego..

O wow, super...!

Mega!!! ciekawe czy w naszym kraju doczekamy sie kiedys czegos takiego...

Chociaz apropo negatywnych opinii na temat naszej sluzby zdrowia itd. czytalam dzisiaj u mamyginekolog ze w Wielkiej Brytanii nie robia badan na GBS, bo obliczyli, ze to za duzy koszt i przekalkulowali ze wola ryzykowac smierc kilku dzieci rocznie niz za to placic...

serio?? :o strasznie to brzmi....

Chociaz apropo negatywnych opinii na temat naszej sluzby zdrowia itd. czytalam dzisiaj u mamyginekolog ze w Wielkiej Brytanii nie robia badan na GBS, bo obliczyli, ze to za duzy koszt i przekalkulowali ze wola ryzykowac smierc kilku dzieci rocznie niz za to placic...
Też to czytałam...

Nie robią tego badania jako standardowe darmowe w ciazy, ale można sobie zrobic prywatnie. Rozmiawilam z położna i ona mówiła ze ryzyko zarażenia albo utraty dziecka jest bardzo bardzo małe.

no, szokujace. Tak samo jak z badaniami przed 12 tygodniem ciazy i przeciwdzialaniu poronienia gdy cos sie dzieje. Do 12 tygodnia ponoc lekarze nawet nie chca przyjmowac, zakladajac ze poronienie to naturalna rzecz i zwyczajnie sie zdarza.

Link do: GBS - co to takiego? - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet

Ja miałam pierwsze spotkanie z położna w 9tyg ciazy i wtedy tez została założona karta ciazy i miałam zrobione badania. Takze z tym akurat nie moge sie zgodzić.
Co do podtrzymywania ciazy to nie wiem, nie mam żadnego doświadczenia w tym temacie, moja ciąża odpukać przebiega prawidłowo.

Z tego co mi opowiadali to mozna lekarza przez cala ciaze i porod nie zobaczyc , tylko polozna...
Z podtrzymywaniem tez slyszalam , ze do konca 3miesiaca sie nie praktykuje...
najwieksza smiertelnosc noworodkow w europie maja wlasnie w Anglii....
jest dobrze jak ciaza wzorowa gorzej jak sa klopoty...

reklama
Ja miałam pierwsze spotkanie z położna w 9tyg ciazy i wtedy tez została założona karta ciazy i miałam zrobione badania. Takze z tym akurat nie moge sie zgodzić.
Co do podtrzymywania ciazy to nie wiem, nie mam żadnego doświadczenia w tym temacie, moja ciąża odpukać przebiega prawidłowo.
Tutaj jest fajny wpis na blogu, ale sporo tez slyszalam od znajomych, chociaz pewnie rozni sie to w zaleznosci od konkretnego miejsca i przypadku. Ale mam kolezanki ktore po jednej ciazy w UK decydowaly sie na prowadzenie drugiej juz w Polsce.
Poza tym warunki na macierzynskim i po totalnie bez porownania. Tego nie doceniamy u nas w kraju moim zdaniem. Ameryka, Kanada to samo, jak sie dziecko rodzi to mozna pomazyc o 100% wynagrodzeniu przez tak dlugi czas na macierzynskim czy l4 w ciazy...

Juz nie wspominam o cesarkach, u nas bardzo czesto dla bezpieczenstwa dziecka i matki, zeby nie ryzykowac, w innych krajach nie ma tak kolorowo.

Link do: Ciąża w Anglii, czyli... co kraj to obyczaj!

Do góry