reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

W sumie teraz spojrzalam i wyglada na to, ze nie tylko ja mam takie watpliwosci...
Link do: No-spa w ciąży a zdrowie dziecka po urodzeniu - RODZICE.PL

Ja mogę napisać tylko z obserwacji jak moja mama była z siostrą w ciązy "dawno" temu- prawie całą ciążę musiała leżeć, brała nospe plus dostawała zastrzyki i moja siostra nie miała żadnych problemów z napięciem- ale wiadomo, nie znaczy że ktoś inny nie miał... niemniej od lekarzy zawsze słyszałam że groźniejsza jest niechciana akcja skurczowa. Ja wzięłam w nocy i rano, położna powiedziała żeby wziąć jeszcze popołudniu, z magnezem...

reklama
Ja mogę napisać tylko z obserwacji jak moja mama była z siostrą w ciązy "dawno" temu- prawie całą ciążę musiała leżeć, brała nospe plus dostawała zastrzyki i moja siostra nie miała żadnych problemów z napięciem- ale wiadomo, nie znaczy że ktoś inny nie miał... niemniej od lekarzy zawsze słyszałam że groźniejsza jest niechciana akcja skurczowa. Ja wzięłam w nocy i rano, położna powiedziała żeby wziąć jeszcze popołudniu, z magnezem...
No wlasnie... Wiem ze zalecaja wszedzie, mi tez polozna mowila, jak mi sie brzuch napinal kolo 30tc zebym nospe rano i wieczorem brala z magnezem i takie normalne mi sie to wydawalo. Dopiero w tych aptekach w Grecji troche mi dalo do myslenia, bo znali ten zwiazek i byli bardzo zdziwieni, ze lekarz w ciazy kazal to brac... Gdyby to byla jedna apteka to pewnie by mnie tak nie zdziwilo, ale to byly 4 apteki.... i wszedzie ta sama reakcja. Ale chyba co kraj to inne praktyki...

Śliczny :) ja mam taki zwykły chyba z Pepco.
Zobacz załącznik 869851

W ogóle to widziałam w Pepco takie śliczne i mięciutkie kocyki z kapturkiem jak te reczniki i zastanawiam się do czego ich można używać? Czy też po kąpieli?
Ja mam dwa takie reczniczki z pepco. Sa bardzo mieciutkie, co?
Ten kocyk tez kupilam, bo mlodej sie bardzo podobal[emoji3]

Mnie kazali brać nospe w szpitalu 3x1 ale mój lekarz kazał brać lepiej magnez ,parę razy lyknekam w ciąży jak mnie bardzo bolało
Ale lepiej brać przy skurczach niż urodzić wcześniaka a napięcie po porodzie się wycwiczy

[emoji4][emoji4]
IMG_20180622_133303.jpg

Załączniki

• IMG_20180622_133303.jpg
    IMG_20180622_133303.jpg
    105,3 KB · Wyświetleń: 383
Śliczny :) ja mam taki zwykły chyba z Pepco.
Zobacz załącznik 869851

W ogóle to widziałam w Pepco takie śliczne i mięciutkie kocyki z kapturkiem jak te reczniki i zastanawiam się do czego ich można używać? Czy też po kąpieli?

Ja go mam ola z pepco ale szczerze raczej do kąpieli nie bardzo nie będzie chłonąc wody
Dla mnie to typowy kocyk

Ja mam dwa takie reczniczki z pepco. Sa bardzo mieciutkie, co?
Ten kocyk tez kupilam, bo mlodej sie bardzo podobal[emoji3]
Tak mieciusi :)

Jak w pepco kupiłam taki ręcznik i kocyk [emoji16] i szczerze takk kocyk to i mi by się przydał [emoji16] milusi jest [emoji5]
A będziesz go używała jak typowego kocyka?

Ja go mam ola z pepco ale szczerze raczej do kąpieli nie bardzo nie będzie chłonąc wody
Dla mnie to typowy kocyk
Właśnie też mnie kusi żeby kupić bo taki fajny mięciutki :) zawsze można na jakieś chłodniejsze spacerki do wózka wykorzystać.

reklama
Do góry