reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

W sumie teraz spojrzalam i wyglada na to, ze nie tylko ja mam takie watpliwosci...
Link do: No-spa w ciąży a zdrowie dziecka po urodzeniu - RODZICE.PL

Ja mogę napisać tylko z obserwacji jak moja mama była z siostrą w ciązy "dawno" temu- prawie całą ciążę musiała leżeć, brała nospe plus dostawała zastrzyki i moja siostra nie miała żadnych problemów z napięciem- ale wiadomo, nie znaczy że ktoś inny nie miał... niemniej od lekarzy zawsze słyszałam że groźniejsza jest niechciana akcja skurczowa. Ja wzięłam w nocy i rano, położna powiedziała żeby wziąć jeszcze popołudniu, z magnezem...

reklama
Ja mogę napisać tylko z obserwacji jak moja mama była z siostrą w ciązy "dawno" temu- prawie całą ciążę musiała leżeć, brała nospe plus dostawała zastrzyki i moja siostra nie miała żadnych problemów z napięciem- ale wiadomo, nie znaczy że ktoś inny nie miał... niemniej od lekarzy zawsze słyszałam że groźniejsza jest niechciana akcja skurczowa. Ja wzięłam w nocy i rano, położna powiedziała żeby wziąć jeszcze popołudniu, z magnezem...
No wlasnie... Wiem ze zalecaja wszedzie, mi tez polozna mowila, jak mi sie brzuch napinal kolo 30tc zebym nospe rano i wieczorem brala z magnezem i takie normalne mi sie to wydawalo. Dopiero w tych aptekach w Grecji troche mi dalo do myslenia, bo znali ten zwiazek i byli bardzo zdziwieni, ze lekarz w ciazy kazal to brac... Gdyby to byla jedna apteka to pewnie by mnie tak nie zdziwilo, ale to byly 4 apteki.... i wszedzie ta sama reakcja. Ale chyba co kraj to inne praktyki...

Śliczny :) ja mam taki zwykły chyba z Pepco.
Zobacz załącznik 869851

W ogóle to widziałam w Pepco takie śliczne i mięciutkie kocyki z kapturkiem jak te reczniki i zastanawiam się do czego ich można używać? Czy też po kąpieli?
Ja mam dwa takie reczniczki z pepco. Sa bardzo mieciutkie, co?
Ten kocyk tez kupilam, bo mlodej sie bardzo podobal[emoji3]

Mnie kazali brać nospe w szpitalu 3x1 ale mój lekarz kazał brać lepiej magnez ,parę razy lyknekam w ciąży jak mnie bardzo bolało
Ale lepiej brać przy skurczach niż urodzić wcześniaka a napięcie po porodzie się wycwiczy

[emoji4][emoji4]
IMG_20180622_133303.jpg

Załączniki

• IMG_20180622_133303.jpg
    IMG_20180622_133303.jpg
    105,3 KB · Wyświetleń: 381
Śliczny :) ja mam taki zwykły chyba z Pepco.
Zobacz załącznik 869851

W ogóle to widziałam w Pepco takie śliczne i mięciutkie kocyki z kapturkiem jak te reczniki i zastanawiam się do czego ich można używać? Czy też po kąpieli?

Ja go mam ola z pepco ale szczerze raczej do kąpieli nie bardzo nie będzie chłonąc wody
Dla mnie to typowy kocyk

Ja mam dwa takie reczniczki z pepco. Sa bardzo mieciutkie, co?
Ten kocyk tez kupilam, bo mlodej sie bardzo podobal[emoji3]
Tak mieciusi :)

Jak w pepco kupiłam taki ręcznik i kocyk [emoji16] i szczerze takk kocyk to i mi by się przydał [emoji16] milusi jest [emoji5]
A będziesz go używała jak typowego kocyka?

Ja go mam ola z pepco ale szczerze raczej do kąpieli nie bardzo nie będzie chłonąc wody
Dla mnie to typowy kocyk
Właśnie też mnie kusi żeby kupić bo taki fajny mięciutki :) zawsze można na jakieś chłodniejsze spacerki do wózka wykorzystać.

reklama
Do góry