reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja zakupiłam kilka nusliniwychbi kilka bambusowych otulaczy czytam pieluszek ;)
I mam cienkie kocyki bambusowe ale jeden rożek się napewno przyda na chłodniejsze wieczory

reklama
To balonik
Miałam Jola tez miała zakładają ci coś w kształt balonika z solą fizjologiczna i ci rozwiera i spłyca szyjkę
Czyli rozumiem, że najpierw Marika miała leżeć, bo się szyjka rozwierała i skracała, i z tego powodu ją trzymają w szpitalu, a potem będą zakładać balonik, żeby szyjka się skróciła..? [emoji15]

Czyli rozumiem, że najpierw Marika miała leżeć, bo się szyjka rozwierała i skracała, i z tego powodu ją trzymają w szpitalu, a potem będą zakładać balonik, żeby szyjka się skróciła..? [emoji15]
Dlatego że ma ciśnienie i nie mogą czekać ,gdyby nie miała ciśnienia pewnie czekali by żeby samo ruszylo

Jak coś rozłożysz i będziesz używać jako matę :)

Ja mam jeszcze otulacze bambusowe, na wypadek gdyby nadal był skwar, to na pewno bardziej przewiewne...

Jadę do pracy- bo się poobrażają jak ich nie odwiedzę ;) a poza tym mają tam dobrą klimę :D
Oj jak dobra klima to trzeba[emoji23] Tylko zebys sie nie rozchorowala[emoji6]

Ja tez mam rozek, ale jak bedzie taka pogoda to tez wykozystam go w inny sposob. Tak jak piszesz - moze byc jako maya, a na jesien jako kocyk.

No tak bywa wlasnie[emoji6]
Tzn u Mariki byc moze ruszyloby samo, ale pozniej. A ze musi urodzic wczesniej to wywoluja.

No bardzo często tak robią a potem zdziwienie ze w 42 tyg poród nie idzie ..
Jak organizm uśpiony
Tylko marika miała problem z ciśnieniem dlatego i ma już przygotowanie do porodu wiec balonik jak ściągną po 24 godz to powinno ruszyć

reklama
Do góry