reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

20180615_185708[1].jpg

Załączniki

• 20180615_185708[1].jpg
    20180615_185708[1].jpg
    794,1 KB · Wyświetleń: 469
reklama
To, ze po macierzynskim od razu moge wykozystac caly urlop zalegly to wiem, bo tak robilam poprzednio. Tylko chcialam sie upewnic czy za ten rok normalnie sie nalezy. A jeszcze za poprzedni mi troche zostalo[emoji3]

A orientujesz sie jak to bedzie w przyszlym roku gdybym wrowila do pracy we wrzesniu? To tez normalnie nalezy mi sie za 2019 rok 26 dni czy tylko tyle co za okres od wrzesnia do grudnia?

Nirmalnie należy ci się pełny 26 dni bo to jest obliczane z stażu pracy
Masz powyżej 10 lat wiec normalnie 26 dni

Super, że się odezwałaś :) Początki rzeczywiście nie są łatwe, ale wkrótce będzie z górki :) Śliczną masz córeczkę oj ale mi się to dłuży, też już chce maleństwo :)

dzięki. Doczekasz się, już teraz niewiele zostało, poza tym nie znasz dnia ani godziny, ja rodziłam w 35 tc, więc wiesz

Aaa to ja też się poce [emoji12] i też jem bób codziennie, ale on ma akurat mało kcal [emoji16] ale czeresnie, truskawki, lody, mleczko w tubce mi się zdaza [emoji16] nawet bagietki robiłam z serem i pieczarkami a daje baaaardzo dużo sera [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
No ja też niezdrowo teraz jem. Jeszcze na dodatek Ł mnie rozpieszcza i co chwila w jakieś restauracji jadamy zamiast w domu. Ostatnio miałam taki spust że w knajpie najpierw zamówiłam sałatkę, a potem największą pizze. Tylko dla siebie, Ł zamiawiał osobno bo wiedział że nie ma szans , że zostawie mu choć kawałek :D I kelner do mnie że ta pizza jest naprawdę wielka, to odpowiedziałam, że dobrze sie składa, że jestem w ciąży i kocham pizze :D Oczywiście dałam radę zjeść całą i jeszcze deser wepchnęłam :D

Przepiękna! :)

dzięki. Doczekasz się, już teraz niewiele zostało, poza tym nie znasz dnia ani godziny, ja rodziłam w 35 tc, więc wiesz
W sumie masz racje, w każdej chwili może się zdarzyć poród. Mój lekarz mówi że po skończonym 34tc nie ma tragedii już, a ja właśnie ten tydzień skończyłam :) Póki co jak mam niepohamowany instynkt macierzyński i potrzebę tulenia dziecka atakuje mojego 8-latka ;) Już ma mnie dość i z ulgą powita siostrę na świecie ;)

Aaa to ja też się poce [emoji12] i też jem bób codziennie, ale on ma akurat mało kcal [emoji16] ale czeresnie, truskawki, lody, mleczko w tubce mi się zdaza [emoji16] nawet bagietki robiłam z serem i pieczarkami a daje baaaardzo dużo sera [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Bagietki z serem i pieczarkami jem co najmniej raz w tygodniu ostatnio, mam straszna fazę :-D

W sumie masz racje, w każdej chwili może się zdarzyć poród. Mój lekarz mówi że po skończonym 34tc nie ma tragedii już, a ja właśnie ten tydzień skończyłam :) Póki co jak mam niepohamowany instynkt macierzyński i potrzebę tulenia dziecka atakuje mojego 8-latka ;) Już ma mnie dość i z ulgą powita siostrę na świecie ;)

Hahahhah coś w tym jest, ja tez się mega zachwycam Franem, jak spi najbardziej [emoji16] pewnie za chwile będzie musiał ustąpić miejsca bratu...

@gawkat słodziak totalny! Mam nadzieje ze wrócisz w większym wymiarze jak już sie wszystko ustabilizuje :tak:

reklama
Do góry