reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Nie ma za co [emoji16] o prawko się jeszcze upewnij, ale co do dowodu mam pewność 100% :)

Nie musisz wymieniać prawka z powodu adresu chyba ze zmiana nazwiska wtedy tak ja miałam taka sytuacje ze po 9 latach małżeństwa dopeoro rok temu wymieniłam prawko przez to nazwisko inaczej grozi mandat

Szczerze mówiąc nie wiem. O prawku nam powiedzieli, jak mój A. składał dokumenty na kategorię A, chyba powinnam zadzwonić do urzędu i spytać, bo nieważne prawko i dowód rejestracyjny jednocześnie to trochę za dużo nawet na moje stalowe nerwy :D
No to musimy sie dowiedziec. Ja w takim razie nic nie musze wymieniac, bo mam tylko dowod osobisty[emoji6]

Nie musisz wymieniać prawka z powodu adresu chyba ze zmiana nazwiska wtedy tak ja miałam taka sytuacje ze po 9 latach małżeństwa dopeoro rok temu wymieniłam prawko przez to nazwisko inaczej grozi mandat
Karla, ja aż zadzwonię jeszcze raz zapytać, bo ostatnio w urzędzie dzielnicy twierdzili zupełnie co innego.
A obowiązek meldunkowy miał być zniesiony, ale po raz kolejny przesunięto datę, chyba już piąty rok tak przesuwają. Link do: Obowiązek meldunkowy od 1 stycznia 2018 r.

reklama
Karla, ja aż zadzwonię jeszcze raz zapytać, bo ostatnio w urzędzie dzielnicy twierdzili zupełnie co innego.
A obowiązek meldunkowy miał być zniesiony, ale po raz kolejny przesunięto datę, chyba już piąty rok tak przesuwają. Link do: Obowiązek meldunkowy od 1 stycznia 2018 r.

Hm powiem ci z prawkiem No to z powodu nazwiska bo mandat mi groził [emoji23] o adresie ani słowa

Co do meldunku ja wymieniałam na mowy dowód bo stary data się skończyła to ani na nim nie ma adresu nic, i w urzędzie tez mi powiedzieli ze teraz nie trzeba już podawać zameldowania ale zapytaj sama jestem ciekawa a jeżeli będą wymagać gdzieś tocwtedy w urzędzie wydają zaświadczenie o miejscu zamieszkania

Do góry