reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Nie ma za co [emoji16] o prawko się jeszcze upewnij, ale co do dowodu mam pewność 100% :)

Nie musisz wymieniać prawka z powodu adresu chyba ze zmiana nazwiska wtedy tak ja miałam taka sytuacje ze po 9 latach małżeństwa dopeoro rok temu wymieniłam prawko przez to nazwisko inaczej grozi mandat

Szczerze mówiąc nie wiem. O prawku nam powiedzieli, jak mój A. składał dokumenty na kategorię A, chyba powinnam zadzwonić do urzędu i spytać, bo nieważne prawko i dowód rejestracyjny jednocześnie to trochę za dużo nawet na moje stalowe nerwy :D
No to musimy sie dowiedziec. Ja w takim razie nic nie musze wymieniac, bo mam tylko dowod osobisty[emoji6]

Nie musisz wymieniać prawka z powodu adresu chyba ze zmiana nazwiska wtedy tak ja miałam taka sytuacje ze po 9 latach małżeństwa dopeoro rok temu wymieniłam prawko przez to nazwisko inaczej grozi mandat
Karla, ja aż zadzwonię jeszcze raz zapytać, bo ostatnio w urzędzie dzielnicy twierdzili zupełnie co innego.
A obowiązek meldunkowy miał być zniesiony, ale po raz kolejny przesunięto datę, chyba już piąty rok tak przesuwają. Link do: Obowiązek meldunkowy od 1 stycznia 2018 r.

reklama
Karla, ja aż zadzwonię jeszcze raz zapytać, bo ostatnio w urzędzie dzielnicy twierdzili zupełnie co innego.
A obowiązek meldunkowy miał być zniesiony, ale po raz kolejny przesunięto datę, chyba już piąty rok tak przesuwają. Link do: Obowiązek meldunkowy od 1 stycznia 2018 r.

Hm powiem ci z prawkiem No to z powodu nazwiska bo mandat mi groził [emoji23] o adresie ani słowa

Co do meldunku ja wymieniałam na mowy dowód bo stary data się skończyła to ani na nim nie ma adresu nic, i w urzędzie tez mi powiedzieli ze teraz nie trzeba już podawać zameldowania ale zapytaj sama jestem ciekawa a jeżeli będą wymagać gdzieś tocwtedy w urzędzie wydają zaświadczenie o miejscu zamieszkania

Do góry