na którego masz terminAaaa i zapytałam lekarza o wagę to dziś mu wyszło 2490g w każdym razie nie ma adres hipotrofii
reklama
Z ubezpieczenia na razie nie dostaniesz pieniedzy za twn pobyt w szpitalu. Chyba że masz jakąś super polisę ale ze zwyklej pracowniczej nie dostaniesz. Wyklucza pobyt w szpitalu w zwiazku z ciąża i porodem.No właśnie ja to wszystko wiem mimo to mam obawy bo to pierwszy poród, nie wiem kompletnie co i jak i co najlepsze w tej sytuacji. Do tego wcale nie pomaga mi to że mój prowadzący jest ordynatorem tutaj, trochę mi głupio udawać mądrzejsza od innych. Jak to w ogóle wygląda w sytuacji wyjścia na własne żądanie, muszę jeszcze iść do niego na jakąś kontrolę? To przypuśćmy po tym wyleczeniu grzyba normalnie siedzieć w domu i czekać aż się coś zacznie dziać i tylko wtedy jechać do szpitala? I jak to jest z wypłata z ubezpieczenia? Skoro już tu musiałam wytrzymac te kilka dni bezsensownie to szkoda by było nie dostać jakiejś rekompensaty finansowej z ubezpieczenia.
Dorotea.
Fanka BB :)
Czy twój synuś od początku był mniejszy??
Nie, dopiero na usg 3 trymestru w 31 tc wyszedł 13 centyl, potem w 32 tc już 20-25 centyl, a teraz w 35 plus 5 już 10 centyl. Lekarz uspokaja, że to cecha konstytucyjna, ale musimy być pod opieką.
Czy tylko dla mnie zakładanie pessara w 37tc (skończony 36) jest delikatnie mówiąc trochę absurdalne?
Przedziwne....ja mam dwa szwy szyjkowe od 13 tygodnia. Lada dzień je ściągamy
Z ubezpieczenia na razie nie dostaniesz pieniedzy za twn pobyt w szpitalu. Chyba że masz jakąś super polisę ale ze zwyklej pracowniczej nie dostaniesz. Wyklucza pobyt w szpitalu w zwiazku z ciąża i porodem.
Mi PZU wypłaciło, za dwa tygodnie leżenia na patologii mimo, że wpisałam się po porodzie na własne żądanie. Jestem objęta ubezpieczeniem grupowym w pracy.
olaaa7
Z ubezpieczenia na razie nie dostaniesz pieniedzy za twn pobyt w szpitalu. Chyba że masz jakąś super polisę ale ze zwyklej pracowniczej nie dostaniesz. Wyklucza pobyt w szpitalu w zwiazku z ciąża i porodem.
Dopytałam koleżankę z pracy i powyżej 4 dob należy się wypłata z ubezpieczenia, chociaż tyle. Mamy ubezpieczenie grupowe w PZU.Nie, dopiero na usg 3 trymestru w 31 tc wyszedł 13 centyl, potem w 32 tc już 20-25 centyl, a teraz w 35 plus 5 już 10 centyl. Lekarz uspokaja, że to cecha konstytucyjna, ale musimy być pod opieką.
Przedziwne....ja mam dwa szwy szyjkowe od 13 tygodnia. Lada dzień je ściągamy
Mi PZU wypłaciło, za dwa tygodnie leżenia na patologii mimo, że wpisałam się po porodzie na własne żądanie. Jestem objęta ubezpieczeniem grupowym w pracy.
Na 9lipca ale będzie w ostatnim tygodniu czerwca na pewnona którego masz termin
Sprightly88
Większość wyklucza ale po 2017 niektóre zakłady pozmieniały te zapisy po interwencji uokiku wiec trzeba sprawdzić co jest w OWU po prostu
Ja mam dwie pary białe i szare i koniecDziewczyny przyszło mi właśnie do głowy- czy macie niedrapki i jeśli tak, to ile..?
Sprightly88
@JustMe55 mam 3 pary, tyle pisało w liście ze szpitala, aby mieć ze sobą.
Ja dokładnie tak samo 3 pary i tez tylko dlatego, ze szpital wymaga - chociaż najnowsze zalecenia są takie, ze lepiej bez niedrapek bo dziecko poznaje świat paluszkami [emoji7]
reklama
Margana
Ja mam po corce 2 pary, ale nigdy nie uzylam[emoji6]Dziewczyny przyszło mi właśnie do głowy- czy macie niedrapki i jeśli tak, to ile..?
Podziel się: