reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
No właśnie ja to wszystko wiem mimo to mam obawy bo to pierwszy poród, nie wiem kompletnie co i jak i co najlepsze w tej sytuacji. Do tego wcale nie pomaga mi to że mój prowadzący jest ordynatorem tutaj, trochę mi głupio udawać mądrzejsza od innych. Jak to w ogóle wygląda w sytuacji wyjścia na własne żądanie, muszę jeszcze iść do niego na jakąś kontrolę? To przypuśćmy po tym wyleczeniu grzyba normalnie siedzieć w domu i czekać aż się coś zacznie dziać i tylko wtedy jechać do szpitala? I jak to jest z wypłata z ubezpieczenia? Skoro już tu musiałam wytrzymac te kilka dni bezsensownie to szkoda by było nie dostać jakiejś rekompensaty finansowej z ubezpieczenia.
Z ubezpieczenia na razie nie dostaniesz pieniedzy za twn pobyt w szpitalu. Chyba że masz jakąś super polisę ale ze zwyklej pracowniczej nie dostaniesz. Wyklucza pobyt w szpitalu w zwiazku z ciąża i porodem.

Czy twój synuś od początku był mniejszy??

Nie, dopiero na usg 3 trymestru w 31 tc wyszedł 13 centyl, potem w 32 tc już 20-25 centyl, a teraz w 35 plus 5 już 10 centyl. Lekarz uspokaja, że to cecha konstytucyjna, ale musimy być pod opieką.

Czy tylko dla mnie zakładanie pessara w 37tc (skończony 36) jest delikatnie mówiąc trochę absurdalne?

Przedziwne....ja mam dwa szwy szyjkowe od 13 tygodnia. Lada dzień je ściągamy :)

Z ubezpieczenia na razie nie dostaniesz pieniedzy za twn pobyt w szpitalu. Chyba że masz jakąś super polisę ale ze zwyklej pracowniczej nie dostaniesz. Wyklucza pobyt w szpitalu w zwiazku z ciąża i porodem.

Mi PZU wypłaciło, za dwa tygodnie leżenia na patologii mimo, że wpisałam się po porodzie na własne żądanie. Jestem objęta ubezpieczeniem grupowym w pracy.

Nie, dopiero na usg 3 trymestru w 31 tc wyszedł 13 centyl, potem w 32 tc już 20-25 centyl, a teraz w 35 plus 5 już 10 centyl. Lekarz uspokaja, że to cecha konstytucyjna, ale musimy być pod opieką.

Przedziwne....ja mam dwa szwy szyjkowe od 13 tygodnia. Lada dzień je ściągamy :)

Mi PZU wypłaciło, za dwa tygodnie leżenia na patologii mimo, że wpisałam się po porodzie na własne żądanie. Jestem objęta ubezpieczeniem grupowym w pracy.
Dopytałam koleżankę z pracy i powyżej 4 dob należy się wypłata z ubezpieczenia, chociaż tyle. Mamy ubezpieczenie grupowe w PZU.

Większość wyklucza ale po 2017 niektóre zakłady pozmieniały te zapisy po interwencji uokiku wiec trzeba sprawdzić co jest w OWU po prostu :)

reklama
Do góry