reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

W małej, ale też w poprzedniej ciąży zakwestionowali mi umowę i idę do sądu. Więc podejrzewam, że jak te same głupie baby zobaczą jeszcze jedno ciążowe zwolnienie ode mnie, znowu zdobią kontrolę i wytrzymają wypłaty na nie wiem, jak długo.

[emoji15] już nie mają się kogo w tym zusie przyczepić tylko ciężarnych! Słyszałam tez ostatnio jakieś zapowiedzi ze będą na fb patrzeć czy ciężarna np jeździ na wakacje na zwolnieniu itp i negować wypłaty.
Ale wiesz kochana teraz to już końcówka to masz prawo trochę odpocząć!
U mnie czysta sprawa bo szyjka się skraca i Pessar to ja faktycznie muszę polegiwać, ale nie wyobrażam sobie co za głupie i wredne babki tam musza być żeby się czepiać ciężarnych - szczególnie ze to odpowiedzialność tez lekarza jak wystawia zwolnienie :)

reklama
Dziewczynki a powiedzcie mi czy dziecko po kąpieli trzeba smarować oliwką? Czy wystarczy myć mydelkiem i tyle? No i czy dziecko trzeba smarować przed wyjściem z domu lub ogólnie w ciągu dnia ? I jeśli tak to czym? Należy stosować kremy z filtrem?
Ja swoich chłopaków po kąpieli niczym nie smarowałam. Co do wyjść u nas pediatra zalecał nie wychodzić z dzieckiem między godz 10 a 16 w bardzo słoneczne dni a w pozostałych godz niczym nie smarować dopóki dziecko nie skączy roku

Mi przyszło pismo żebym udowodniła im że pracowałam dopóki pracodawca płacił było dobrze w maju mieli wypłacić mi pierwsze chorobowe ale wczoraj przyszło pismo ze to 8 czerwca będą rozpatrywac moja sprawę .

Dziś w całej Polsce ma być byle jak. Na dodatek jest bardzo niskie ciśnienie atmosferyczne i ma jeszcze spadać. Więc ja czuję się jakaś taka wypruta z resztek energii, no i Staszek tez zdecydowanie mniej aktywny
No i ja taka bez energii nic się nie chce jak wróciłam z badań położyłam się przed tv tak leżę do tej pory i nie chce mi się nic normalnie

Dziś w całej Polsce ma być byle jak. Na dodatek jest bardzo niskie ciśnienie atmosferyczne i ma jeszcze spadać. Więc ja czuję się jakaś taka wypruta z resztek energii, no i Staszek tez zdecydowanie mniej aktywny
Właśnie i tak czekam czy jakaś burza nie przyjdzie bo u nas narazie pieknie slonce swieci i cieplo

Ja ostatnie zdjęcie kawałka buzi mam z 25 tygodnia :) i to tylko nosek i usta[emoji7] potem już rączkami zakrywał albo tulił łożysko :)
Wiec tez będzie niespodzianka
Mój ostatnio pokazał się na moment, ale lekarz nie zdążył zdjęcia zrobić, no ale trudno juz nie długo i będziemy mogły sobie patrzeć na nich ile będziemy chciały [emoji4]

reklama
@SzczęśliwaCiężarna Link do: Analiza: HiPP Babysanft | Sroka o.... ja mam do kąpieli i do smarowania
ja mam wybrany- przeciwsłoneczny ziaja z lwem [emoji14] i to co w załączniku :p
Faktycznie składy są dość fajne :) skusze sie chyba na to mleczko z hippa a tak to zostanę przy dermie [emoji16] skuszę się na to mleczko bo ma dobry skład a lubię gdy dzieciątko pachnie takim balsamikiem i dlatego ulegne małej przyjemności [emoji16][emoji16] a o tym przeciwslonecznym jeszcze pomyślę bo widzę, że tu zdania są podzielone czy używać czy nie :)

Do góry