reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

To się masz fajnie [emoji16] ja wyglądam jak straszydlo od jakiegoś czasu , muszę się doprowadzić przynajmni3j brwi powyrywac [emoji3]
Wiola nie martw się dzieci boją sie zarostu a krzaczaste brwi jakoś zniosa [emoji16][emoji16] gorzej jeśli którejś z ciąży rośnie zarost... Wtedy trzeba golić [emoji16][emoji16] [emoji16][emoji16][emoji16]

reklama
Polecam się jakbyś niw mogła urodzić [emoji14] myślę że wtedy taka wyprawa by pomogła :D tylko umrę z głodu do tego czasu [emoji14]

DO WSZYSTKICH NA FORUM - PROSZE NIE PISAC O JEDZENIU - Z NACISKIEM NA SŁODKIE HEHEHE
Haha dobrze że u mnie pustki z każdej strony bo moje biedaczysko pracuje od 6 do wieczora dziś nawet do 21 [emoji33]tak mi go żal, ale jutro tutaj wolne więc pewnie będzie chcial nadrobić wszystko tylko , że sklepy pozamykane ale to dobrze bo jak On zrobi zapasy to ja odrazu odczuwam na wadze i z nudów leżę i ciągle bym coś zjadła [emoji16]

hm kasza to wegle , mleko kokosowe slodzone u nas :D hmm dosc kaloryczny przepis :D
Ja truskawki mroze , dodaje lekko zmrozony jogurt grecki i odrobine stewi - tak blenduje i sa dobre od razu.
Kasza jaglana to węgle, ale zdrowe ;)
Mleko kokosowe używam tylko niesłodzone (skład: kokos +woda)
Nie jem jogurtów ;)
Przed ciążą byłam prawie weganką (w górach jadłam oscypki), w ciąży jem czasem jajka i oscypki, ale mleka, innych serów, masła czy jogurtu nie jem ;)
No i kalorii jakoś specjalnie nie liczę ;)

Przed ciążą trochę liczyłam, bo żeby zjeść tak 2,5-3 tys kcal przy tym, co jem, to naprawdę ciężko czasem było, zwłaszcza w cięższym treningowo dniu - na porządku dziennym było dojadanie orzechami, chałwą (bez cukru), itd [emoji6]

W ciąży węgli jem mniej - kasza jaglana, czasem inne kaszę, czasem coś innego (lasagne, pizza itd [emoji23]), podstawę stanowią warzywa i owoce, (na surowo i w formie koktajlu) które do najbardziej kalorycznych nie należą ;)
No i jak dotąd jestem jakieś 4kg na plusie (od początku ciąży), z czego Hania niecałe 2kg ;)

reklama
Wiola nie martw się dzieci boją sie zarostu a krzaczaste brwi jakoś zniosa [emoji16][emoji16] gorzej jeśli którejś z ciąży rośnie zarost... Wtedy trzeba golić [emoji16][emoji16] [emoji16][emoji16][emoji16]
Haha tylko brzuch mam jakiś bardziej Zarosniety ale to od początku ciąży niewiem o co chodzi [emoji16]

Do góry