reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Jestem juz w domku. Nadrobie pozniej.

Na wizycie wszystko dobrze. Szyjka jest miekka, ale pessar sie dobrze trzyma. Nic niepokojacego sie nie dzieje[emoji3] Emilka wazy 1700g.
Nastepna wizyta 29.05 w przychodni to mi pobierze wymaz i gbs i da skierowanie na bardziej szczegolowe badania, a na razie mam zrobic tylko morfologie i mocz.
Suuuper [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110]

reklama
Jak to niepraktyczne? Moim zdaniem właśnie najbardziej praktyczne [emoji16][emoji16] nie widać tak zabrudzen, obojętnie jakiej płci będzie następne dziecko czarny zawsze pasuje i można mieć dodatki do wózka w każdym kolorze i zawsze to ładnie wygląda [emoji16]
myslalam o sloncu:D reszta jak najbardziej !

Dziewczyny, napiszę Wam co wrzuciłam do torby do porodu. Jakbyście miły jakieś opinie to chętnie usłyszę czy czegos za mało, za dużo, cos nie potrzebne czegoś brak itp.
-ręczniki kąpielowex2 + ręcznik do rąk
-klapki gumowe
-3 koszule nocne + cieniutki szlafrok
-stopery do uszu gdyby współlokatorka głośno chrapała
-biustonosz do karmienia
-majtki poporodowe + podkłady
-3x ceratki jednorazowe pod prześcieradło
-szczoteczka+pasta do zębów, szczotka do włosów, gumka, tantum rosa + buteleczka do rozrobienia, szampon + żel pod prysznic, małe mydło w płynie, maszynka do golenia
-laktator
-nakładki na brodawki ( w razie gdybym została brutalnie pogryziona :D) + krem z lanoliny
I to tyle. Małego pakuję osobno ale jeszcze nie skończyłam. Dajcie znac czy coś wrzucić bądź wyrzucić, jeśli możecie :)
Pamiętaj by na koniec wrzucić ladowarke do telefonu [emoji16] a tak to papier toaletowy bo potrafi nie być :) wodę w butelce :) jakieś biszkopty lub coś gdybyś miała mało energii podczas porodu :) no i ja wezme kubek i sztućce ... A tak to nic mi się nie rzuciło w oczy [emoji16] ano i drobne weź sobie spakuj bo lepiej mieć

W końcu się odkopałam i was nadrobiłam, choć łatwo nie było ;)

To teraz po kolei - badania zrobione, wyniki odebrane, hemoglobina 12,6, więc ładnie się trzyma :) (wege bez suplementacji)
Reszta wyników też ok :)

A na prenatalnych wszystko ok, Hania cały czas ułożona główkowo, ale modelowo się zasłoniła, tak, że podobnie jak @olaaa7 nie mam ani filmu ani nawet fotki... Można było zobaczyć stópki, ucho i koniuszek nosa [emoji23]
Ważne, że zdrowa, serduszko, narządy itd. Przepływy ok, łożysko 2 stopień...
No i mija Kruszynka waży 1650g, i termin też na 09.07 - czyli trochę drobnejsza od syna Oli, no ale to dziewczynka ;)
Super że wszystko ok :) ciekawe jak przyjdzie pora rodzić czy spotkamy się myślami na porodówce :D

Z małym wszystko super, prenatalne ok, rośnie ładnie, ma 1680g więc poszedł do przodu.. Za tydzień do kontroli szyjki bo mi się do 2cm skłóciła.. :( już jestem zapłakana co to będzie.. Jak ja sama do końca dam radę :( zapisała mi luteine a kolejna wizyta z usg za 2 tygodnie.. Powiedzcie że jakoś to będzie :(
Na szczęście ujście szyjki zamknięte i jest twarda... Ale sam fakt :( a jeszcze 10 tyg...
Będzie dobrze :) Na szczęście z Makiem wsswszys ok to najważniejsze :)
10 tygodni szybko leci :)

Mnie od razu urzekł ten granat [emoji173] piękny :)

Na wizycie wszystko dobrze. Szyjka jest miekka, ale pessar sie dobrze trzyma. Nic niepokojacego sie nie dzieje[emoji3] Emilka wazy 1700g.
Nastepna wizyta 29.05 w przychodni to mi pobierze wymaz i gbs i da skierowanie na bardziej szczegolowe badania, a na razie mam zrobic tylko morfologie i mocz.
Jaka już duża dziewczynka :) gratuluję udanej wizyty :)

@JustMe55 ja bym wzięła jasny bo w ciemny latem bo do ciemnego bardzo słońce daje i będzie dzidzi goraco
@Marika92 bedzie dobrze ja z moja szyjka już od 18 tyg walczymy
@Margana super że wszystko oki ;)

U mnie też jak narazie ok, malutka waży 1950 tak,e takie 2 kg ;) następna wizyta za dwa tyg
Troszkę mnie teraz brzuszek boli bo mi tym USG mocno naciskał ;/ i ruszał pessarem
Ale z pomiarów i wszystkiego jest.oki. !!!
Teraz walczymy o te 14 dni ,powiedziała żebym jeszcze ten miesiąc wytrzymała , ale też te dwa tyg takie najwazniensze ,
Ooo to więcej od Remika :) a który to tydzień ? Zazdroszcze wizyty co dwa tygodnie :)

Na wizycie wszystko dobrze. Szyjka jest miekka, ale pessar sie dobrze trzyma. Nic niepokojacego sie nie dzieje
emoji3.png
Emilka wazy 1700g.
czyli zrobila sie calkiem nieduza :D najwazniejsze, ze wszystko ok !!!!
jola dezodorant w kulce , kosmetyczka ,sprzet do demakijazu :D

W końcu się odkopałam i was nadrobiłam, choć łatwo nie było ;)

To teraz po kolei - badania zrobione, wyniki odebrane, hemoglobina 12,6, więc ładnie się trzyma :) (wege bez suplementacji)
Reszta wyników też ok :)

A na prenatalnych wszystko ok, Hania cały czas ułożona główkowo, ale modelowo się zasłoniła, tak, że podobnie jak @olaaa7 nie mam ani filmu ani nawet fotki... Można było zobaczyć stópki, ucho i koniuszek nosa [emoji23]
Ważne, że zdrowa, serduszko, narządy itd. Przepływy ok, łożysko 2 stopień...
No i mija Kruszynka waży 1650g, i termin też na 09.07 - czyli trochę drobnejsza od syna Oli, no ale to dziewczynka ;)
Super, ze wszystko ok! A waga taka jak mojej Gwiadzy[emoji3]

Super, że wszystko ok. Spora dziewczynka [emoji4]

reklama
Do góry