reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Cześć dziewczyny [emoji4]
Miłej soboty :D
współczuję zgagi, ale dobrze, że chociaż zasnąć się udało...

Ale...
Jakie spały..? [emoji6]
Ja już po drugim śniadaniu, wstalismy standardowo o 5, odkurzone, wymieniony żwirek w kuwecie, odwiedzona hurtownia warzywna, ogarnięte mapy na budowę, i kilka innych tym podobnych ;)

A potem drugie śniadanie:
Czestujcie się, jeśli ktoś ma ochotę (bez cukru, o dość niskim Ig, wegańskie, zdrowe, choć zdecydowanie wysoko kaloryczne [emoji23])

Zobacz załącznik 853613
Zobacz załącznik 853614

A potem O pojechał..
Dzisiaj planie szycie (ciąg dalszy torby, choć chcę ją dzisiaj skończyć), żurek, a do tego nie wiem jeszcze, czy brownie z buraka, czy babka orzechowa, czy jedno i drugie [emoji23]
Matko Aga, po kapuście zjadłabym teraz gofra [emoji1][emoji1] ale najlepiej takiego z Soliny [emoji4]

reklama
Dzień dobry dziewczyny :) poskładałam łóżeczko :D jestem z siebie dumna :D
IMG_20180505_104614.jpg
IMG_20180505_104716.jpg
IMG_20180505_105032.jpg

Załączniki

• IMG_20180505_104614.jpg
    IMG_20180505_104614.jpg
    276,2 KB · Wyświetleń: 403
  • IMG_20180505_104716.jpg
    IMG_20180505_104716.jpg
    236,1 KB · Wyświetleń: 395
  • IMG_20180505_105032.jpg
    IMG_20180505_105032.jpg
    272 KB · Wyświetleń: 405
uwazam a mimo to ... wiesz ja starsza jestem, metabolizm juz nie ten, moze byc ciezko po ...
na dodatek obawiam sie, ze ginka powie, ze za duzo tyje a bardziej ogarnaiczyc sie przy tym glodzie nie dam rady;) ta 7 z przodu depresyna :o
nie moge przesadzic bo potem trzeba miec sile i sprawnosc do malucha a nadwaga i bol kregoslupa temu nie sluza :D
przy karmieniu tez pamietam glod ciagle :o

Ja mam 8 z przodu i na pewno będę miała 9 jeszcze do porodu ale nie rusza mnie to zupełnie [emoji28] oby tylko dzidzi zdrowe było to będę zrzucać po porodzie [emoji123] coś tam zleci na pewno jak nie od razu to z czasem[emoji4] pociesza mnie ze nie jem w sumie dużo więcej niż przed ciążą, a od kiedy Was posłuchałam i pije pokrzywę co drugi dzień waga stanęła w miejscu od 2 tygodni [emoji854]

Matko Aga, po kapuście zjadłabym teraz gofra [emoji1][emoji1] ale najlepiej takiego z Soliny [emoji4]
Ja miałam od wczoraj ochotę, ale w nocy nie chciałam blendera włączać (sąsiedzi...)

"Kupne" gofry mają jedną poważną wadę dla mnie :( są praktycznie niejadalne że względu na ilość cukru... :(
Ale nad solinę i tak bym pojechała :D

A jeszcze co do gofrów, to wbrew wszystkiemu naprawdę łatwo się je robi ;)

Dobrą pora się ruszyć do maszyny, bo nie będę miała z czym iść na wizytę w poniedziałek ;)
(nie, żebym nie miała w domu z 10 torebek, ale ja chcę nową, konkretnie tą, którą szyję [emoji23] będzie mi do butów pasować ;))

Heja!
Do wagi w ciąży to się nie będę wypowiadać, bo niektóre z Was dołuje 7 z przodu a ja z przodu zobaczyłam już 9. Czuję się fatalnie w moim ciele i cieszę się że już bliżej niż dalej. Ale na drugie chyba nie prędko się zdecyduje....
Po wczorajszej wieczornej akcji z ciśnieniem jestem mniej spokojna. Czekam aż mój książe wstanie bo trzeba mi zdjąć torbę z szafy i pakuję ją do szpitala. Z racji tego że to juz 32 tydzień wrzuce tez rzeczy na po porodzie typu majtki poporodowe, krem na brodawki itp. Popołudniu spakuję torbę dla młodego. Chcę najdalej do czwartku mieć juz wszystko gotowe w domu, jeszcze muszę tylko zamówić materacyk i zasłonki do jego pokoju. No i fotelik ale to czekamy na nowe auto i nim podjedziemy do sklepu bo trzeba dopasować.
Miłego dnia! :)

Nie przejmuj się wagą to bez sensu [emoji1] ja już z 70 do 87 dobiłam i nie kończę zaś [emoji23] a nie jem cudów wiec fizjologia :)) później się spali

Ja mam nie wiele mniej biedne 169...
Miałam skok i to taki super wysoki. Gin mi napisała, że mam wziąć dodatkową tabletkę, jak nie pomoże jechac od razu do szpitala. Ja wgl nie gotowa, nie spakowana, Ł jakby został sam w domu to nie wiem jakbym mi potem torbę młodego spakował.
Teraz rano jest ok, ale ja własnie takie skoki mam wieczorem, nie wiem z czego to wynika...

Ja wyszłam z tego założenia wczoraj tez, jak patrzę na majówki ile już dzidziusiów tuli to spakowałem wczoraj torbę dla siebie a dla dzidzi pakuje w przyszłym tygodniu, niech stoją

Cześć dziewczyny [emoji4]
Miłej soboty :D
współczuję zgagi, ale dobrze, że chociaż zasnąć się udało...

Ale...
Jakie spały..? [emoji6]
Ja już po drugim śniadaniu, wstalismy standardowo o 5, odkurzone, wymieniony żwirek w kuwecie, odwiedzona hurtownia warzywna, ogarnięte mapy na budowę, i kilka innych tym podobnych ;)

A potem drugie śniadanie:
Czestujcie się, jeśli ktoś ma ochotę (bez cukru, o dość niskim Ig, wegańskie, zdrowe, choć zdecydowanie wysoko kaloryczne [emoji23])

Zobacz załącznik 853613
Zobacz załącznik 853614

A potem O pojechał..
Dzisiaj planie szycie (ciąg dalszy torby, choć chcę ją dzisiaj skończyć), żurek, a do tego nie wiem jeszcze, czy brownie z buraka, czy babka orzechowa, czy jedno i drugie [emoji23]

Smakowite [emoji7]

reklama
Do góry