reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ale wiesz, mam poważne wątpliwości, bo skoro przy franku się nie nauczyłam, teraz pracując i będąc w ciąży tez nie umiałam odpuścić to już chyba jestem spisana na straty ;) No nie odpocznę jak jest kurz itp. Oczywiście nie mówię o takiej sytuacji jak maja dziewczyny ze musza leżeć- mówię tylko ze nawet jak padam na pysk to sprzątam, odkładam, układam, wstawiam pranie, zmywarkę itp a dopiero potem padam.
Nauczyłam się musząc leżeć... [emoji6]

A wcześniej miałam przedsmak jak miałam taki fajny projekt w pracy... Pracując 16h/dobę, plus dojazdy, itd... Spałam 3h plus 3 drzemki po 20 minut, ewentualnie jak się udało 4,5h plus 2 drzemki....
Po kilku tygodniach takiego trybu nie zrezygnujesz z godziny snu dla porządku [emoji23]

reklama
Hej dziewczyny !

Nie moge uwierzyć ze juz jest Maj!
Strasznie szybko czas leci, ja mam termin na koniec lipca, ale wiem ze niektóre z was juz maja termin na koniec czerwca, to juz tuż tuż :-) :):eek:
W czerwcu mam zamiar zamówić wszystko czego mi jeszcze brakuje i spakować torbę do szpitala, no i lozeczko musimy kupic !

@Marzycielka duzo zdrowia dla męża !

My tez po powrocie przyspieszamy z robota :) jedziemy do Ikea, zamawiamy wózek, łóżeczko, koszule musze tylko odebrać, torbę mam, No i zakupy apteczne do szpitala.

Dziś mam w planach szyciowe popołudnie, zobaczymy co z tego wyjdzie. Planuje uszyć chustkę pod szyję i dwie pary gatek [emoji16]
Czekamy na fotki gotowych :D

Ja też miałam taki plan, tzn dla odmiany torba [emoji23]
Ale nawet nie zaczęłam...
Za to mamie skróciłam jeansy ;)

Poczytaj w wolnej chwili wątek o high need baby... Albo lepiej nie, bo działa bardzo stresogennie, można koszmary mieć.... A stres w ciąży nie wskazany.... [emoji15]
Koleżanka kuzynki miała taką córkę... Przez pierwsze 8-10 miesięcy nie było opcji nawet wc bez dziecka na rękach, szła się kąpać to po chwili spokoju koncert, więc mała lądowała na niej w wannie, itd...
No ja z moim też do WC chodziłam szczegolnie Kacper był nieodkladalny dopóki nie nauczył się chodzić wiecznie na rękach nie szło się ani załatwić ani najesc. Marysia się darła pierwsze 3 miesiące potem było lepiej

reklama
Do góry