reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Jejku.. Ile tu sie dzieje..nie nadrabiam..
Wronka199 - moja miala 4,5 cm - skrocila sie do 3 cm. Zalecenia - odpoczywac i nie przemeczac sie.
U Nas dopiero ponizej 2 cm reaguja .tzn moze zapisza na obserwacje.Powodzenia.
Ja panikowalam,teraz wierze,ze nie jest zle - moglo by byc gorzej...

Oliwka - przykro mi. Nie wiem co napisac...

Najgorsze jest to ze jest duzo mniejszy..... I te serduszko. Ciezko mi zapanowac nad emocjami bo to takie niepewne. To już 30 tydzien leci wiec duzo czasu nie zostalo. Siedze i becze bo tylko to mi zostaje. Jestem bezsilna zeby mu teraz jakos pomoc
Pomożesz mu jak się uspokoisz, postaraj się.. wiem że ciężko zapanować bo sama płakałam co chwile po czym się uspokajałam i znów płakałam.. Ale u was jeszcze nic przesądzone nie jest! Może synuś ma małą wadę serduszka którą szybciutko zoperują i jeszcze podrośnie zobaczysz!! Postaraj się troszeczkę uspokoić dla niego właśnie bo jemu bardzo smutno jak mamusia płacze

Głowa do góry, już ostatnia prosta [emoji106]
Teraz z każdym tygodniem będzie bezpieczniej, więc i humor ci się będzie poprawiał[emoji106]

Aga, powiem szczerze, że mam wrażenie że z moim humorem z tygodnia na tydzień coraz gorzej. A rzeczywiście powinno być lepiej. Moja psychika chyba po drugiej tak ciężkiej ciąży jest u kresu wytrzymałości

Bede wiedziala wiecej jak zrobie echo. Jitro dzwonie z rana i mam nadzieje ze mnie wcisna. Jak nie to dzwonie do lekarza zeby mnie wpakowal.
Kurcze, mysle, ze powinnas miec wszystko na cito. Faknie, ze lekarz tak zaoferowal pomoc. Oby cala diagnostyka poszla szybko i sprawnie!
Dawaj znac co i jak. No i jak bys potrzebowala jakiejs pomocy to tez pisz! Przytulam mocno.

O kurcze, to fajnie, ze tak pomoc zaoferowal.
Miałam właśnie nap
Mam dzwobic jutro...mozliwe ze do agatowa dostane sie juz jutro ...najgorsze ze to week majowy. W razie co mam telefon do lekarza od usg i on bedzie mi ogarnial jakby problemy byly.
Miałam właśnie pisać o Agatowej. Ewentualnie prof. Piotr Węgrzyn - specjalista od serduszek maluszków. To ordynator położnictwa że Żwirki i Wigury. Przyjmuje też gdzieś prywatnie. Jeśli Ci to może jakoś pomóc

Aga, powiem szczerze, że mam wrażenie że z moim humorem z tygodnia na tydzień coraz gorzej. A rzeczywiście powinno być lepiej. Moja psychika chyba po drugiej tak ciężkiej ciąży jest u kresu wytrzymałości
Wiem, że nie jest ci łatwo :(
Bądź co baz zupełnie inaczej się leży w pierwszej ciąży, a zupełnie inaczej to wygląda mając już dzieci...
Ale pomyśl, że za kilka tygodni nawet jeśli by się coś zaczęło i byś urodziła, to już maleństwo będzie bezpieczne

reklama
Siedze i czytam teraz internet o tej hipotrofi i o wadach i lamie sie jeszcze bardziej. Wiem ze to najgorsze co moge robic..... D mowi zebys sie przespala ale wez tu idz spac. Tak sie cieszylam z tego usg a tu zalamka....a co jakbym nie poszla i czekala do czerwca na to refundowane w przychodni? Wtedy moglo by byc juz tragicznie a tak to chociaz mamy z Filipkiem troche czasu. Moge lezec nawet plackiem nie ruszyc sie ,aby tylko bylo dobrze. Mam sie oszczedzac takie sa zalecenia przy wielowodziu..

A to moglo siw wziasc o nacisnienia,cukrzycy i mojej chorej nerki ...to samo z hipotrofia plus slabsze serduszko.

Maly ma glowke miedzy moimi zebrami...wlasnie leze i daje znac o sobie raz za razem. I rozklejam.sie jeszcze bardziej bo ta niepewnosc nie da mi spokoju.... Tu sie rusza czuje a wiem ze jest chory..sorey dziewczyny ze tak smece ale musze to z siebie wyrzucic......
Słońce pisz pisz a Internetu na prawdę staraj się nie czytać poczekaj aż co powiedzą lekarze i jak wszystko ruszy to jeszcze Filipek nadrobi zobaczysz dziękować Bogu , że pojechałaś i jest czas żeby działać tak jak napisałaś. Musi być dobrze niewidze innej opcji [emoji8] [emoji8] [emoji8] [emoji8] [emoji8]

Do góry