reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Hej wszystkim. Dzisiaj mialam wizyte i niestety dostalam skierowanie do szpitala na patologie od lekarza z nfz[emoji53][emoji53] szyjka sie skraca i glowka bardzo nisko.
Zadzwonialm do lekarza prywatnego i jutro jadę do niego do szpitala żeby ocenil czy rzeczywiście musze do szpitala bo szyjka ma. 3cm... Wg mnie to duzo...
Mialyscie taka sytuacje??
Od rana jestem klebkiem nerwow...
Kochana ja mam od 18tc 2cm i pessar. 3 cm to dobra szyjka na tym etapie. A skurcze masz? Bo ja tak samo mialam z corka z ta szyjka, tylko ze w 25tc pojawily sie skurcze i wtedy corka tak bardzo nisko zeszla w dol i napierala na szyjke. I wtedy faktycznie lezalam na fenoterolu, ale w domu. Jesli nie masz skurczy to wydaje mi sie ze wtstarczy duzo lezec zeby szyjke odciazyc. No ale zobaczysz co Ci Twoj lekarz powie. Oby nie bylo jednak tak zle!

Hej wszystkim. Dzisiaj mialam wizyte i niestety dostalam skierowanie do szpitala na patologie od lekarza z nfz[emoji53][emoji53] szyjka sie skraca i glowka bardzo nisko.
Zadzwonialm do lekarza prywatnego i jutro jadę do niego do szpitala żeby ocenil czy rzeczywiście musze do szpitala bo szyjka ma. 3cm... Wg mnie to duzo...
Mialyscie taka sytuacje??
Od rana jestem klebkiem nerwow...
Moja ma 3cm - przynajmniej na ostatniej wizycie tak było i moja gin nie siała paniki...

Kochana ja mam od 18tc 2cm i pessar. 3 cm to dobra szyjka na tym etapie. A skurcze masz? Bo ja tak samo mialam z corka z ta szyjka, tylko ze w 25tc pojawily sie skurcze i wtedy corka tak bardzo nisko zeszla w dol i napierala na szyjke. I wtedy faktycznie lezalam na fenoterolu, ale w domu. Jesli nie masz skurczy to wydaje mi sie ze wtstarczy duzo lezec zeby szyjke odciazyc. No ale zobaczysz co Ci Twoj lekarz powie. Oby nie bylo jednak tak zle!
No wlasnie skurczy raczej nie mam(nigdy nie mialam wiec ciezko mi stwierdzic ) czuje czasami klucie w podbrzuszu a tak to nacisk i ciągnięcie w dol... Moze jutro mi ktg zrobia i zobacza jak ze skurczami.
Co do 3 cm to tez mi soe wydaje to w normie... Co prawda niedawno mialam 5

reklama
No wlasnie skurczy raczej nie mam(nigdy nie mialam wiec ciezko mi stwierdzic ) czuje czasami klucie w podbrzuszu a tak to nacisk i ciągnięcie w dol... Moze jutro mi ktg zrobia i zobacza jak ze skurczami.
Co do 3 cm to tez mi soe wydaje to w normie... Co prawda niedawno mialam 5
To moze ten lekarz przestraszyl sie tego, ze sporo zjechala ta szyjka i boi sie czy dalej nie bedzie leciec.
No i wlasnie ten nacisk i ciagniecie w dol...moj lekarz zawsze pyta czy cos takiego wystepuje i ze to niebezpieczne, wiec moze faktycznie. Ale najwazniejsze, ze masz lekarza w szpitalu i sie Toba zajmie. Mysle, ze zrobi Ci ktg i zdecyduje czy faktycznie trzeba Cie zostawic w szpitalu. Trzymam kciuki zeby jednak bylo ok!

Do góry