reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Badam regularnie bo w rodzinie mam takie przypadki, ale wszystko idealnie. Badalam tez inne hormony, i bylo ok. Ogolnie mam problem z waga, ciezko mi cokolwiek zrzucic a kilogramow mam duzo za duzo. Poltora roku temu bylam tak zdesperowana, ze przeszlam na dietę bialkowa, gdzie w meczarniach zrzucilam 30 kg w pol roku, ale szybko mnie oczywiscie dopadl efekt jojo, i znów mam tyle samo. Cwiczylam duzo, do dietetykow przeroznych chodzilam, unarzekalam się lekarzom, i dalej nic. Jeszcze jak bym jadla nie wiadomo ile to bym rozumiała, ale staram sie jesc te 4-5 posilkow, slodyczy nawet nie lubie.
Ja przed pierwsza ciążą na diecie białkowej schudłam 12 kg. Długo pilnowałam żeby sobie nie poszaleć z powrotem do moich wcześniejszych nawyków żywieniowych i udało mi się uniknąć efektu jojo. Diete skończyłam jakies 6 miesięcy przed zajściem w ciążę. W ciąży przytyłam 14 kg i do teraz zrzuciłam prawie 15 bez ćwiczeń i jakiejś specjalnej diety. U mnie kluczem do sukcesu było chyba trzymanie sie ostatnie fazy diety przez długi czas. Ale ty teraz nie przejmuj się wagą. Będzie co ma być. Wrócisz do tematu za pare dobrych miecięcy,

Co do liczenia tygodni ciąży to jest tak że liczymy pełne tygodnie . Czyli jeśli dziś jest 1 dzień 6 tygodnia to nie liczymy że to jest 6 tydzień tylko liczymy 5+1dzień :)

Waga... Ja przy karmieniu nie chudłam w ogóle ale też nie ważę nie wiadomo ile... teraz trzeba się pilnować żeby nie przytyć!

Sex - nie mam ochoty bo bardzo źle się czuję... mdłości mam przeogromne i odruchy wymiotne. Mało co mogę jeść i nie mam ogólnie apetytu.

Moja córeczka też jest z 2015 roku ale z września.

Też mam wizytę 16.11 :) dużo z nas wtedy ma :)

Ja przed pierwsza ciążą na diecie białkowej schudłam 12 kg. Długo pilnowałam żeby sobie nie poszaleć z powrotem do moich wcześniejszych nawyków żywieniowych i udało mi się uniknąć efektu jojo. Diete skończyłam jakies 6 miesięcy przed zajściem w ciążę. W ciąży przytyłam 14 kg i do teraz zrzuciłam prawie 15 bez ćwiczeń i jakiejś specjalnej diety. U mnie kluczem do sukcesu było chyba trzymanie sie ostatnie fazy diety przez długi czas. Ale ty teraz nie przejmuj się wagą. Będzie co ma być. Wrócisz do tematu za pare dobrych miecięcy,
To ja zaczelam jesc nornalnie, a najbardziej brakowalo mi chleba :)
Ale masz racje, teraz o tym nie mysle. Ciążą to czas leginsow i spodni z gumą ;) bede sie martwic po porodzie ;)

Co do liczenia tygodni ciąży to jest tak że liczymy pełne tygodnie . Czyli jeśli dziś jest 1 dzień 6 tygodnia to nie liczymy że to jest 6 tydzień tylko liczymy 5+1dzień :)
Tak wiem, że się tak liczy tylko szkoda, że suwaczki tak nie wyświetlają, tylko pokazuje 5 tydzień.

Dziewczyny mam pytanie techniczne, czy w każdym gabinecie, w którym wykonują usg drukują też fotkę na pamiątkę? Czy myślicie, że mogłabym dostać 2 sztuki jeśli poproszę?

matko ale produkujecie :)

Co do testu to w dniu @wyszła mi ledwo widoczna taka ze chyba tylko ja ja widziałam a 4 dni pożniej dość ładna 2 krecha .

co do tycia to chyba kazda z nas jest inna ...ja tyłam 1 w 6 kg pozniej 10 kg wody w tydz. (zatrucie ciazowe wysokie cisnienie) tydzien po porodzie 2 kg na plusie . w 2 i 3 cos ok 8 kg.

widze ze duzo z nas ma wizyte na 16 ...ale wtedy wiesci sie posypia .

co do zachcianek ...to ja mam straszne cisnienie na cole....jak nie ma coli to jade i kupuje.

Dzis u mnie zaczyna sie 7 tydzien ,strasznie wolno to leci....

co do seksu to....jak jest to jest jak nie ma to nie rozpaczam ,narazie daje na luz bo wczoraj miałam lekko brązowy sluz. dzis czysto .Z objawow to jedynie piersi....cieżkie i bolące,a tak to luzik. W poprzednich zero wymiotów raz mnie zemdliło tylko,ale za to miałam omdlenia.

matko ale produkujecie :)

Co do testu to w dniu @wyszła mi ledwo widoczna taka ze chyba tylko ja ja widziałam a 4 dni pożniej dość ładna 2 krecha .

co do tycia to chyba kazda z nas jest inna ...ja tyłam 1 w 6 kg pozniej 10 kg wody w tydz. (zatrucie ciazowe wysokie cisnienie) tydzien po porodzie 2 kg na plusie . w 2 i 3 cos ok 8 kg.

widze ze duzo z nas ma wizyte na 16 ...ale wtedy wiesci sie posypia .

co do zachcianek ...to ja mam straszne cisnienie na cole....jak nie ma coli to jade i kupuje.

Dzis u mnie zaczyna sie 7 tydzien ,strasznie wolno to leci....
Masakrycznie wolno leci, jak pomyślę, gdzie tam lipiec to aż mi słabo :p Ogólnie to ja jestem trochę taki kłębek nerwów, mam nadzieję, że pod koniec miesiąca się będę mogła już cieszyć ciążą a nie myśleniem co będzie i jak będzie :)
No ja już się pogubiłam bo tyle nas ma wizytę 16.11 :) ale będzie się działo :p Trzymam kciuki za same dobre nowiny :) Ciekawe czy któraś z nas będzie miała bliźnięta :-D Ja mam o 9:40 a Wy o której godzinie?

reklama
Masakrycznie wolno leci, jak pomyślę, gdzie tam lipiec to aż mi słabo :p Ogólnie to ja jestem trochę taki kłębek nerwów, mam nadzieję, że pod koniec miesiąca się będę mogła już cieszyć ciążą a nie myśleniem co będzie i jak będzie :)

Niestety do lipca daleko ,ale mam nadzieje ze do wizyty nie bedzie sie tak dłużyło,oby.
co do usg to mysle ze jak poprosisz to nie bedzie problemu,zalezy od lekarza.Ja po kazdym usg miałam fotke dla siebie .

Do góry