reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Tak 35[emoji5] no wage miał ladna i 52 cm. Tak już koło roku to już też nie widziałam żadnych oznak wcześniactwa jedyna różnica była taka, że np robił wszystko miesiac później niż Marysia. No chodzić zaczął dwa. Jak ona usiadła miała 6 miesięcy to on 7, ona stanęła na nogi jak miała 7 to on 8. Tylko chodzić Kacper zaczął jak miał 11 miesięcy a Marysia 9
Ale chłopczyki podobno ogólnie później robią wiele rzeczy, więc to chyba nawet nie o to wczesniactwo chodzi [emoji4] mój brat zaczął mówić dopiero jak miał 3 lata mama była przerażona , a później jak zaczął to nieumial skończyć [emoji16]

reklama
Powiem Ci ze jak tak sobie pomyśle o swoim dniu, to sama jestem w szoku... wstałam o 8.00, przeżyłam małe złamanie nerwowe z łazienka (to wiemy [emoji23][emoji23]), potem 2h spaceru z chłopakami, 1h odpoczynku, pojechaliśmy na obiad, zrobiliśmy zakupy, pojechałam do galerii oddać jakieś tam rzeczy do sklepu (powiedziałam chłopakom ze jestem najszczęśliwsza na świecie ze jadę sama, Franek się obraził [emoji23]), potem znowu spacer do lodziarni znajomych, spacer z koleżanka i jej dzieckiem, wróciłam do domu, wykapalam się na spokojnie i ogarnelam i wyszliśmy na ta kolacje... w sumie niezły maraton...
O matko to ja po takim maratonie chyba bym urodziła [emoji23]

Witam się z Wami w 26tc :)
Głowa mnie boli, oczy, podenerwowana jestem i płakać mi się chce.. pół nocy przeleżałam. Śniły mi się nie przyjemne sny związane z moja malutka.. chyba za dużo się martwię tym , że jest tak strasznie Niziutko i rzadko ja czuję , zazwyczaj jak postukam w brzuch, a kopie po prawej stronie , tak jak by nad biodrem w tym najcieńszym miejscu brzucha.. boje się, czy wszystko z nią dobrze..

Miłej niedzieli ;*
Nie martw się,na pewno jest wszystko dobrze.Teraz jest chyba taka faza martwienia się,ale mam nadzieję,że jak minie 30 tc to będzie można troszkę odetchnąć:)

Tak piszecie o farbowaniu i u mnie już znów zaczynają wychodzić siwki...Ale chyba dopiero przed porodem pofarbuje żeby niemysleli że jakaś emerytka przyjechała rodzić haha nawet mój dobrze wie że mam mega duzo siwych włosów to ostatnio mówi "Boże Ty jesteś coraz bardziej siwa, skończ się tak przejmowac bo jeszcze trochę i będziesz miała tylko siwe" - stres stresem , ale to taka moja uroda pierwszy siwy włos pojawił się u mnie chyba koło 16 roku życia [emoji3]
Ja na razie przestałam farbować,ale za to musze namierzać siwusy i usuwać ręcznie,bo też już mam niestety;)

Ale chłopczyki podobno ogólnie później robią wiele rzeczy, więc to chyba nawet nie o to wczesniactwo chodzi [emoji4] mój brat zaczął mówić dopiero jak miał 3 lata mama była przerażona , a później jak zaczął to nieumial skończyć [emoji16]
Możliwe ☺️ chociaz nie wiem czy to ogólnie mozna podlaczyc pod pozniej☺️ mowic też zaczal dosyć wcześnie chociaż później niż Marysia bo on na 1.5 roku to składał tak po dwa, trzy wyrazy. Marysia za to już nawijała jak stara☺️ a on tak normalnie mowil pół roku później ☺️ ogolnie przy tym wnm i asymetrii to wlasciwie był szybki. Ale kazde dziecko ma swoje własne tempo, więc najlepiej nie porównywać żeby się nie zafiksowac☺️ chociaż obserwować trzeba ☺️

Nie martw się,na pewno jest wszystko dobrze.Teraz jest chyba taka faza martwienia się,ale mam nadzieję,że jak minie 30 tc to będzie można troszkę odetchnąć:)

Tłumacze sobie , że może główka w dół już poszła i tylko delikatnie kopnie od czasu do czasu nóżka w bok , ale strasznie to stresujace. Do tego po takich snach :hmm:
30 mija u mnie dopiero pod sam koniec maja.. więc dość poZno. A co u Ciebie słychać ? Jak samopoczucie dziś ?

Możliwe ☺️ chociaz nie wiem czy to ogólnie mozna podlaczyc pod pozniej☺️ mowic też zaczal dosyć wcześnie chociaż później niż Marysia bo on na 1.5 roku to składał tak po dwa, trzy wyrazy. Marysia za to już nawijała jak stara☺️ a on tak normalnie mowil pół roku później ☺️ ogolnie przy tym wnm i asymetrii to wlasciwie był szybki. Ale kazde dziecko ma swoje własne tempo, więc najlepiej nie porównywać żeby się nie zafiksowac☺️ chociaż obserwować trzeba ☺️
Kinia a co twój synek ma ? Asymetrię czego ? Chyba nie doczytałam jak mówiłaś kiedyś.

reklama
Hahaha skąd wiedziałaś? byłam dwa dni temu i kupilam sukienke i katane jeansowa w h&m, ale była OKAZJA!!! 20% taniej więc ubilam super interes [emoji23][emoji23][emoji23] oczywiście mój facet myśli, że tylko katane... I chyba nawet jej cenę trochę sobie obnizylam w wersji dla niego [emoji23][emoji23][emoji23] ale dziś idziemy na urodziny do 8 latka (jego siostrzenca) bo dzwonił do nas i nas zapraszał i powiedział mojemu Kubie "tylko nie zapomnij o cioci" to będę miała co ubrać [emoji16] [emoji23][emoji23]
Hahaha no i elegancko [emoji16] a co do tego z kad wiedziałam...hm dość wymowny był ten obrazek który wstawilas i tak sobie pomyślałam czy to o Ciebie nie chodzi [emoji16] a co do siostrzeńca.. dobry " niezapomnij o cioci" [emoji23]

Do góry