reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

I tak dobrze, że masz zwrot.... Ja zwykle muszę dopłacać, jakby mało zabrali.... [emoji52]
Czasem mam odliczenia, ale niewielkie - krwiodawstwo, internet, czasem jakąś darowizna dla fundacji, ale jak pomagam schronisku, to zwykle nie jest to przelew że stosownym tytułem ;)
Ja mam tylko za dziecko. Nic wiecej[emoji6]

reklama
Bo mieszkanie jest jej i ubezpieczenie ona placi. Nikogo nie interesuje, ze wyremontowaliscie cudze mieszkanie. Takie sa realia. Ja rozumiem, ze czujecie sie poszkodowani i ladnie by bylo z jej strony zeby oddala Wam za ten remont, ale przymusic jej nie mozna.
Swoja droga to nie rozumiem czemu podjeliscie sie generalnego remontu cudzego mieszkania bez podjecia zadnych krokow prawnych.
Dokladnie :( nikt nie wie jak to mieszkanie wyglądało wcześniej (zus, sąd ktokolwiek)... Nie macie zdjęć sprzed... i potwierdzen kto dokonał remontu ... Nie macie podpisanej z tego co ty wyczytałam umowy, która mówi w zamian za co robicie remont... Bo tak to zrobiliście to równie dobrze w ramach pomocy przyszywanej ciotce...

My sie rozliczamy razem[emoji5]
Dobrze wiedzieć :D
To jeszcze jedno pytanie podatkowe, ale już ostatnie... [emoji15]
Dziecko się liczy od roku urodzenia czy następnego (gdy już jest cały rok)?
Tzn rozliczając się za rok (czyli za 2018) możemy już uwzględnić Hanię, czy dopiero za 2019?

Dobrze wiedzieć :D
To jeszcze jedno pytanie podatkowe, ale już ostatnie... [emoji15]
Dziecko się liczy od roku urodzenia czy następnego (gdy już jest cały rok)?
Tzn rozliczając się za rok (czyli za 2018) możemy już uwzględnić Hanię, czy dopiero za 2019?
Jest ustalona suma za miesiac, wiec za rok 2018 bedzie liczone tyle miesiecy ile Hania bedzie z Wami[emoji3]

Witam sie wczesna pora ;) ja juz nie spie. Maly caly czas aktywny juz po przebudzeniu dal o sobie znac ;) kochane malenstwo ;) myslalam ze nawet kg nie bedzie wazyl bo ostatnio na wizycie 644 a tu wczoraj 1056 ;D zycze Milego dnia i weekendu ;) i kciuki za wizytujace. Ja niestety musialam doplacac urzedowibza pit ...

reklama
Do góry