reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Jak trafisz jakieś fajny, biały obuw sportowy to wysyłaj zdjęcia..! Ja moich wciąż nie odnalazłam ;(

Ja ciągle sapię i mam wrażenie że cycki mnie duszą..! A z ciuchami dla starszaka, to właśnie sobie myślałam że muszę już powoli oglądać mu jakieś sandaly czy crocsy, bo zaraz majówka i szystko wykupią... Ubrania z H&M odesłałam w większości bo na nim wiszą i też muszę mu coś jeszcze uzupełnić na pewno.

Powiem Wam tak dziewczyny: i całe szczęście że jeszcze nie wiecie jak będzie :D :D :D

@Wronka199, o fak...! To musiała być ważna rozprawa, że zdecydowałaś się zeznawać... ale taki stres w ciąży to masakra..!
Wlasnie Oli opisałam sytuacje. Jak stanelam przed sędzią i musialam zaczac opowiadac to masakra... Na maturze tak sie nie stresowalam a przecież to nie ja bylam oskarzona.. I sprawa byla o pieniadze a nie o jakąś zbrodnie itp wiec nie wiem czemu tak sie zdenerwowalam... Zaczęłam bredzic i zaraz odplywac dobrze ze mąż byl obok...

0d1ysek2vb47wf45.png

reklama
Dzień dobry.

Kciuki za wszystkie wizytujace.

@oliwka_11 przytulam. Mam nadzieję, że szybko leki unormuja ciśnienie.

@kinga_30 dokładnie. Jedno dziecko będzie spalo w halasie a inne nie. Jak byłam w ciąży to też mówiłam, że nie będę nic zmieniać pod dziecko, ale trafił mi się egzemplarz, którego najmniejszy hałas budził. Nawet na spacery chodziłam w ciche miejsca. I tak jak @_agnieszka_ pisała telewizor ma generalnie słaby wpływ na sen dorosłego a co dopiero dziecka, więc dobrze takiemu maluchowi ograniczać takie bodźce przed snem. Dobrze, że teraz mój syn ma mocny sen, więc wieczorem jestem w stanie coś zrobić lub zwyczajnie obejrzeć film lub serial. Chyba dopiero po porodzie dowiemy się jakie egzemplarze nam się trafia.

@JustMe55 miałam tak samo z ciąża. Niby czułam, że jestem w ciąży i będę miała dziecko, ale taka miłość przyszła z czasem. U mnie do tego doszedł baby blues i mega kolki u syna. Źle wspominam pierwsze miesiące macierzyństwa. Teraz jest zupełnie inaczej.

Jakiś ciężko ostatnio mi się oddycha. Tak samo miałam w pierwszej ciąży. Czasem mam wrażenie, że się udusze.

Wy tu o wyprawce, a mnie zaraz coś strzeli, bo już kolejny raz kompletuje rzeczy na wakacje i ciągle mi czegoś brakuje. I jeszcze muszę dokupić letnie rzeczy dla syna, bo prawie nic nie ma na ten wyjazd. O wyprawce jeszcze nie myślę. Po powrocie dopiero chyba zabiorę się za wyprawke.

Ja tez mam straszne dusznosci ostatnie trzy dni.
Tez mi sie wydaje,ze nie moge w ogole zaczerpnac powietrza ....

U mnie brakuje tylko wozka i jakiegos bujaczka.
Musze wziac sie tez za pranie,ale wolalabym to zrobic na nowym mieszkaniu,wiec poki co wszystko na mnie czeka.

Dziewczyny ja juz po....stwierdzila obrzeki i ze zaczyna sie akcja z cisnieniem . mam dopegyt 2x dziennie. Jak cisnienie bedzie ok 160/95 to mam jechac na szpital powiedziała ze jak dotrzymam do 36 tyg to bedzie bardzo dobrze. No i dala skierowanie na usg bo musimy monitorowac malego

Mam nadzieje,ze cisnienie Ci sie obnizy. Czytalam,ze granat dziala cuda ....

U mnie dzien leniucha. Wczoraj sie najezdzilam to dzisiaj nogi w gore.
Milego dnia i udanych wizyt !

Hej :) Wczoraj od popołudnia miałam okropny humor, co chwilę ryczałam i wmawiałam sobie jakieś głupoty, że nie jestem ważna dla M tak jak jego dzieci, bo mniej mi okazuje czułość i tak jakby poświęcał mi mniej uwagi niż jak mieszkaliśmy osobno, wiem, że sobie głupoty wmawiam, ale w ciąży jakoś łatwo mi to wychodzi. Do tego przez to, że mniej mi poświęca tej uwagi to sobie wmawiam, że naszemu synkowi automatycznie też, w przeciwieństwie do swoich dzieci. Weźcie mnie kopnijcie w dupę :p
@_agnieszka_ wspominałaś, że miałaś pisać do @aniaslu odpisała Ci coś? Bo ostatnio na forum prosiła mnie o kontakt, ja piszę wiadomości do niej ale nie dostaje żadnych odpowiedzi i nie wiem czy one w ogóle dochodzą czy nie.

Dzięki dziewczyny za wytłumaczenie :) Jest ktoś w pierwszej ciąży kto jeszcze nie miał żadnych skurczy bo u mnie cisza...

Ja muszę dokupić jeszcze dla siebie koszule do szpitala, szlafrok i jakieś klapki aaa i podkłady na wc i też będę się powoli pakować :)

Z tego co się orientuje to @oliwka_11 dziś wizytuje o 9 :)

Ola ewidentnie ci hormony buszują [emoji23]

Powiem Wam tak dziewczyny: i całe szczęście że jeszcze nie wiecie jak będzie :D :D :D
Nie czuję się jakoś specjalnie uspokojona :D

Też myślę właśnie nad rozmiarem bo niewiem ile jeszcze do lipca przytyje[emoji16] żebym później nie była zdziwiona jak na kolanach się zatrzymają hahaha
Haha no chyba tak źle nie będzie :D teraz się kapnęłam, że nawet ich nie otworzyłam żeby sprawdzić czy pasują :p

W tamtym roku chcieliśmy kupic dom. Przed podpisaniem umowy przedwstępnej okazało sie ze właściciel ma wpis za dlugi w ksiegach z krusu na 5500 tys. Wiec dalismy ta sume na splate i podpisalismy umowe. Podczas weryfikacji wniosku kredytowego dostalismy odmowę okazalo sie ze komornik wszedl na księgi z powodu nieplaconych alimentów na sume 40 tys.. Wiec zrezygnowaliśmy i chcieliśmy zeby oddal nam kase ale sie nie zgodził... I załoŻyliśmy sprawę na ktora nawet się wczoraj nie wstawił.
5500 tys może to nie jest jakas wielka kwota ale do tego dochodzą inne koszta np. Notariusz, zalatwialam za niego wszystkie zaswiadczenia bo on w Angli mieszkał wiec placilam z wlasnej kieszeni no i w 2 bankach za wycenę wiec w sumie prawie 9 tys...
Ja ogólnie jestem nerwowa i samo mysl ze jestem w sądzie mnie zestresowalo[emoji53][emoji53]

0d1ysek2vb47wf45.png
No to nieciekawa sytuacja, mam nadzieję, że sprawa zakończy się pomyślnie dla Was. No jak dla mnie to kupa kasy i na pewno bym nie odpuściła gościowi.

W tamtym roku chcieliśmy kupic dom. Przed podpisaniem umowy przedwstępnej okazało sie ze właściciel ma wpis za dlugi w ksiegach z krusu na 5500 tys. Wiec dalismy ta sume na splate i podpisalismy umowe. Podczas weryfikacji wniosku kredytowego dostalismy odmowę okazalo sie ze komornik wszedl na księgi z powodu nieplaconych alimentów na sume 40 tys.. Wiec zrezygnowaliśmy i chcieliśmy zeby oddal nam kase ale sie nie zgodził... I załoŻyliśmy sprawę na ktora nawet się wczoraj nie wstawił.
5500 tys może to nie jest jakas wielka kwota ale do tego dochodzą inne koszta np. Notariusz, zalatwialam za niego wszystkie zaswiadczenia bo on w Angli mieszkał wiec placilam z wlasnej kieszeni no i w 2 bankach za wycenę wiec w sumie prawie 9 tys...
Ja ogólnie jestem nerwowa i samo mysl ze jestem w sądzie mnie zestresowalo[emoji53][emoji53]

0d1ysek2vb47wf45.png
Kurde ale mieliście pecha że trafiliście na takiego oszusta :/

Nie czuję się jakoś specjalnie uspokojona :D

Haha no chyba tak źle nie będzie :D teraz się kapnęłam, że nawet ich nie otworzyłam żeby sprawdzić czy pasują [emoji14]

No to nieciekawa sytuacja, mam nadzieję, że sprawa zakończy się pomyślnie dla Was. No jak dla mnie to kupa kasy i na pewno bym nie odpuściła gościowi.
Haha dobre obyś do lipca zdazyla je "przymierzyć " [emoji23]

reklama
Dziewczyny poprosiłam mamę o ta nospe i magneb6 bo czasami tak mi się stawia ten brzuch kurczę i tak myślę, chyba niezaszkodze małemu ta nospa nie? Bo ta moja "wspaniala " lekarka pewnie nic mi rozkurczowego nieda a od rana jak tylko wstaje to brzuch mi się stawia :/
Nie wiem czy Cię to pocieszy ale ja biore od grudnia 3 razy dziennie jak dobrze pamiętam to @martaaa515 nasza też brała dlugo teraz zmniejszyla

Do góry