reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Witam w 27 tygodniu[emoji4][emoji4]
Wczoraj po rozprawie caly dzien dochodzilam do siebie... Niestety stres wzial górę i przy zeznaniach przez moja arytmie dostalam palpitacji i o malo nie zemdlalam... Do tego doszly potworne skurcze i
Musielismy przerwac na chwilkę sprawę dopoki mi nie przeszlo. Dobrze ze nie trzeba bylo pogotowia wołać[emoji53][emoji53][emoji53]

0d1ysek2vb47wf45.png
Oj, bądź co bądź stres to niemały... Dobrze, że nie trzeba było pogotowia, i że mąż już to za sobą [emoji106]

reklama
@oliwka_11 kochana trzymam kciuki,żeby dopegyt ładnie na Ciebie zadziałał :)
@Wronka199 rozumiem, ja też mam problemy z sercem i jak się mocniej zdenerwuje to czuję pieczenie w klatce piersiowej, walenie serca jakby miało wyskoczyć, krew mi leci z nosa i czuję jakbym miała dostac zawału

Witam w 27 tygodniu[emoji4][emoji4]
Wczoraj po rozprawie caly dzien dochodzilam do siebie... Niestety stres wzial górę i przy zeznaniach przez moja arytmie dostalam palpitacji i o malo nie zemdlalam... Do tego doszly potworne skurcze i
Musielismy przerwac na chwilkę sprawę dopoki mi nie przeszlo. Dobrze ze nie trzeba bylo pogotowia wołać[emoji53][emoji53][emoji53]

0d1ysek2vb47wf45.png
Kurczę to miałaś przeżycia:/ A chociaż z powodzeniem zakończyła się ta sprawa?

w poniedziałek :) Będe szukać kapelusza dla siebie, jakieś białe trampki a najlepiej new balance mi się też już śnią po nocach. No i zamawiam sobie okulary przeciwsłoneczne. Mam nadzieję zenie będzie tych pięknych od Diora bo wydam wiecej niz powinnam :D no i dla ł trzeba znaleźć nowe buty trekingowe, jakąś czapkę z daszkiem itp :)

Jak trafisz jakieś fajny, biały obuw sportowy to wysyłaj zdjęcia..! Ja moich wciąż nie odnalazłam ;(

Jakiś ciężko ostatnio mi się oddycha. Tak samo miałam w pierwszej ciąży. Czasem mam wrażenie, że się udusze.

Wy tu o wyprawce, a mnie zaraz coś strzeli, bo już kolejny raz kompletuje rzeczy na wakacje i ciągle mi czegoś brakuje. I jeszcze muszę dokupić letnie rzeczy dla syna, bo prawie nic nie ma na ten wyjazd. O wyprawce jeszcze nie myślę. Po powrocie dopiero chyba zabiorę się za wyprawke.

Ja ciągle sapię i mam wrażenie że cycki mnie duszą..! A z ciuchami dla starszaka, to właśnie sobie myślałam że muszę już powoli oglądać mu jakieś sandaly czy crocsy, bo zaraz majówka i szystko wykupią... Ubrania z H&M odesłałam w większości bo na nim wiszą i też muszę mu coś jeszcze uzupełnić na pewno.

Ola ja też tak mam! Cieszę się, że zostanę Mamą ale do mnie to chyba nie dotarło tak naprawde...Wiadomo , że cieszę się jak kopie, jak widzę go na usg, sprawia mi radość kompletowanie wyprawki, ale chyba nie do końca do mnie dociera do czego to wszystko zmierza :D

Powiem Wam tak dziewczyny: i całe szczęście że jeszcze nie wiecie jak będzie :D :D :D

@Wronka199, o fak...! To musiała być ważna rozprawa, że zdecydowałaś się zeznawać... ale taki stres w ciąży to masakra..!

Skoro już o kompletowaniu wyprawki mowa - kojarzy ktoś rozmiarówkę majtek siateczkowych? Bo są od M do XXL, i nie wiem, czy wziąć większe, czy M-ki powinny być ok? Nienawidzę spadających z D, za luźnych majtek, ale też chyba nie powinny być za ciasne... I zakładam, że jedna paczka (2 sztuki) wystarczą?
Ja się sugerowałam podaną na opakowaniu szerokością bioder :) Wydaje mi się, że lepiej jakby były większe niż mniejsze bo trzeba jednak zmieścić w nie te podkłady czy podpaski. Mam 2 paczki ale tylko dlatego, że jedną dostałam gratis :) Normalnie kupiłabym jedną bo nie planuję ich używać cały czas, jedynie przez max pierwsze 2 dni, ale zobaczymy jak to będzie wyglądało :) W sumie mam 11 sztuk jednorazowych.

Skoro już o kompletowaniu wyprawki mowa - kojarzy ktoś rozmiarówkę majtek siateczkowych? Bo są od M do XXL, i nie wiem, czy wziąć większe, czy M-ki powinny być ok? Nienawidzę spadających z D, za luźnych majtek, ale też chyba nie powinny być za ciasne... I zakładam, że jedna paczka (2 sztuki) wystarczą?
Też myślę właśnie nad rozmiarem bo niewiem ile jeszcze do lipca przytyje[emoji16] żebym później nie była zdziwiona jak na kolanach się zatrzymają hahaha

Mnie ostatnio uderzyła myśl, że Nasze życie zmieni się bezpowrotnie, że już na zawsze będziemy odpowiedzialni nie tylko za siebie. Nie będzie odsypiania fatalnego dnia w pracy, nie wyjadę sobie na długie wycieczki w góry z dnia na dzień, nie wypożyczymy z Ł samolotu żeby sobie polatać itp. Myśle, że do mnie wszystko dotrze dopiero jak urodzę, ale to pewnie tez nie od razu. Musimy dać sobie czas, napewno bedziemy extra mamami :)
Najlepszymi lipcowymi Mamusiami[emoji123]

Kurcze to ja coś przeoczyłam, jaką miałaś rozprawę?
W tamtym roku chcieliśmy kupic dom. Przed podpisaniem umowy przedwstępnej okazało sie ze właściciel ma wpis za dlugi w ksiegach z krusu na 5500 tys. Wiec dalismy ta sume na splate i podpisalismy umowe. Podczas weryfikacji wniosku kredytowego dostalismy odmowę okazalo sie ze komornik wszedl na księgi z powodu nieplaconych alimentów na sume 40 tys.. Wiec zrezygnowaliśmy i chcieliśmy zeby oddal nam kase ale sie nie zgodził... I załoŻyliśmy sprawę na ktora nawet się wczoraj nie wstawił.
5500 tys może to nie jest jakas wielka kwota ale do tego dochodzą inne koszta np. Notariusz, zalatwialam za niego wszystkie zaswiadczenia bo on w Angli mieszkał wiec placilam z wlasnej kieszeni no i w 2 bankach za wycenę wiec w sumie prawie 9 tys...
Ja ogólnie jestem nerwowa i samo mysl ze jestem w sądzie mnie zestresowalo[emoji53][emoji53]

0d1ysek2vb47wf45.png

reklama
Ja mam łącznie 4 sztuki tych majtek sieteczkowych wielorazowych. Wziełam tyle "just in case" bo sie bałam że sie rozedrą itp. Ja jestem duża i mam xl, myślę że dla Ciebie m będzie ok :) może nawet s

Dziewczyny poprosiłam mamę o ta nospe i magneb6 bo czasami tak mi się stawia ten brzuch kurczę i tak myślę, chyba niezaszkodze małemu ta nospa nie? Bo ta moja "wspaniala " lekarka pewnie nic mi rozkurczowego nieda a od rana jak tylko wstaje to brzuch mi się stawia :/
Bierz! Wiolu, są większe korzyści niż szkody uwierz. Mi tak zawsze moja gin mówi, że daje gdy wie że to że je wezme pomoże i zniweluje to co powoduje zagrożenie czyli np nadcisnienie, skurcze itp

Do góry