reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

To jeszcze ja napisze o moich przebojach z laktatorem :) na poczatku szarplam sie na elektryczny z tomme tippie, z roznymi silami ciagniecia, bardzo cichy, opinie ogólnie super, a u mnie dupa, no poszlo troche mleka i tyle, nie chcial mi ciągnąć. Meczylam go jeszcze przy drugim dziecku, bo Adas jak mial trzy tygodnie to dostal zapalenia płuc i zamkli go w inkubatorze, a ja plakalam bo nic mi to mleko nie szło, i wtedy bratowka za 100 zl kupila mi zwykły reczny laktator z aventu, i u mnie zdal super egzamin. Sciagalam nim pozniej duzo, bo na studia jezdzilam, i musialam do domu odciagnac mleko Małemu, a i na uczelni w ubikacji odciagnac ten nadmiar.

reklama
To jeszcze ja napisze o moich przebojach z laktatorem :) na poczatku szarplam sie na elektryczny z tomme tippie, z roznymi silami ciagniecia, bardzo cichy, opinie ogólnie super, a u mnie dupa, no poszlo troche mleka i tyle, nie chcial mi ciągnąć. Meczylam go jeszcze przy drugim dziecku, bo Adas jak mial trzy tygodnie to dostal zapalenia płuc i zamkli go w inkubatorze, a ja plakalam bo nic mi to mleko nie szło, i wtedy bratowka za 100 zl kupila mi zwykły reczny laktator z aventu, i u mnie zdal super egzamin. Sciagalam nim pozniej duzo, bo na studia jezdzilam, i musialam do domu odciagnac mleko Małemu, a i na uczelni w ubikacji odciagnac ten nadmiar.
Czyli nie tylko elektryczny pobudza laktację jak widać :)
W takim razie roznie u każdego jest i każdy musi wypróbować na sobie.

Laktator Mendela elektryczny jest najlepszy.
Mialam taki w szpitalu. Siedzialam sobie wygodnie w fotelu,prywatnym pokoiku,ogladalam TV,a mleko samo plynelo.
Potem kupilam reczny tommee tippee i co nawyzywalam i nameczylam sie to moje...
Jesli mialabym kupowac laktator to tylko Mendela.

Super! I fajnie że Ariel jako żeńskie imię, bo nazywają też tak chłopców, a mi się właśnie dla chłopca nie podoba. Coral też ślicznie!

Jestem nienormalna ale wiecie z którego wczorajszego zakupu się cieszę? Z podkładek na kibel :D Brzydzę się siadac na nie swoim kibelku, wiec po porodzie kiedy nie będę miała siły sikac na Małysza bedą w sam raz. A wczoraj były tez zakupy w h&m, vero modzie i duuuużo kosmetyków w rossmannie więc możecie sie domyślić jak wiele te podkladki dla mnie znaczą skoro z nich cieszę sie najbardziej :D

OOoooo proszę Pani! Nie pomyślałabym, też sobie kupię, a co..!

O cholera, ale jestem wielorybem. Właśnie poleciałam do tyłu na krześle biurowym! Opierałam się i chciałam się podnieść do siedzenia. Na szczęście ma duże, miękkie oparcie, więc nie wyrżnęłam w nic głową.

Przepraszam ale się śmieję :D Nie wiem czy czytałaś ale ja się ostatnio ślizgałam naoliwiona próbując wyjść z wanny :D :D

Przepraszam ale się śmieję :D Nie wiem czy czytałaś ale ja się ostatnio ślizgałam naoliwiona próbując wyjść z wanny :D :D
Tak, czytałam :D:D masz zdecydowanie lepszy dar opowiadania :) Wstać było znacznie trudniej, niż się wywalić. Może siedzenie w fotelu to po prostu nie jest czynność, którą powinnam wykonywać, kiedy jestem sama :D

reklama
Do góry