reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

A właśnie apropos jedzenia to ja sobie uświadomiłam ze np sushi z surowej ryby można jeść w wierkszosci bo przecież ta ryba przylatuje i tak mrożona

reklama
Zakręciłam się teraz nad elektrycznym z medeli. Ale w sumie będę ciągle z córką, nie zamierzam jej zostawiac na dłużej, jak wyjście do lekarza czy po zakupy. I raczej nie będę chciała mrozić mleka. To może starczył by tylko ręczny ? Ale z drugiej strony później bym chciała przejść na butelkę , więc odciągać było by łatwiej i szybciej elektrycznym .. aaa. Haha pogubiłam się już z tym laktatorem :D
Znajac życie, to jak bedziesz chciała przejsc na butelke, to nie bedzie Ci sie chciało odciągac tyle mleka by wyjarmic dziecko, tylko przejdziesz na mm. Przynajmniej u mnie tak było.

Boooszzz ja mam straszne wspomnienie z odciągania ręcznie. Pierwsza impreza po urodzeniu młodego, panieński przyjaciółki. Dziecko ogarniete, z ojcem i zapasem mleka. A ja na imprezie... najpierw w domu, wiec stwierdziłam nie biorę laktatora bo gdzie go niby sobie wsadzę, tylko właśnie ręcznie ściągnę z cycek. No i czuje ze nadchodzi ten moment, cycki zaraz wybuchną... a był mega upalny dzień akurat, wszyscy płynęli. Wiec zdjęłam kiecke i zaczynam ściągać nad umywalka- to mleko leci oczywiście z ja laików na wszystkie strony. Wiec idę nad wannę- nada wszystko w mleku. W końcu brałam prysznic na koniec [emoji85][emoji85] a jeszcze cześć lasek wtedy nie miała nawet facetów nie mówiąc o dzieciach i jak to baby- wszystkie na raz w łazience wiec musiało wyglądać to z ich punktu widzenia paskudnie [emoji85][emoji23]
Hahaha[emoji23] Wiem, ze wtedy to nie bylo smieszne[emoji6]

No ostatnio w 5 miesiącu stracili dziecko

Ale najbardziej się cieszę z tego tatara sasasssssaa
No właśnie w 23 tc. Straszne. A nie wiesz co sie stało? Bo pamietam że ona tą ciąże prawie poroniła w 13 tc ale odratowali ją jakoś, leżała cały czas i dotrzymała do 23 tygodnia. A co potem się stało to nie wiem

reklama
Do góry