reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Pytanie do wszystkich. Jesli ginekolog was na prenatalne nie skoeruje to czy będziecie robić je prywatnie?

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Mnie jedna dziewczyna, która też była pacjentką tego lekarza, mówiła, że te badania miała 3 i za dwa nie płaciła a za trzecie już tak jakoś 300 zł chyba. Mnie na wizycie mówił, że mnie wyślę i zrobimy tak, żebym za nie nie płaciła, no ale zobaczymy jak to wyjdzie wszystko, nawet jakbym miała za trzecie płacić to dla spokoju je zrobię.

reklama
Pytanie do wszystkich. Jesli ginekolog was na prenatalne nie skoeruje to czy będziecie robić je prywatnie?

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Ja nie robię. Wierzę, że będe mieć zdrowe dziecko. A choćby było chore to nic by te badania nie zmienily. Na usg zwykłym tez dużo może wyjść. Mam dwie koleżanki ktore po prenatalnych tylko miały stres, jedna lekarz do konca utwierdzal ze dziecko urodzi się z zespołem downa i chorym serduszkiem- urodziła zdrowa Zosie. Druga przez całą ciążę przygotowywała sie, że jej corka będzie miała wodoglowie, wszystko było ok.

Ja nie robię. Wierzę, że będe mieć zdrowe dziecko. A choćby było chore to nic by te badania nie zmienily. Na usg zwykłym tez dużo może wyjść. Mam dwie koleżanki ktore po prenatalnych tylko miały stres, jedna lekarz do konca utwierdzal ze dziecko urodzi się z zespołem downa i chorym serduszkiem- urodziła zdrowa Zosie. Druga przez całą ciążę przygotowywała sie, że jej corka będzie miała wodoglowie, wszystko było ok.
Pewnie gdyby mnie nie wysyłał to sama bym też ich nie robiła. Też mi się wydaje, że jak coś będzie nie tak to przecież na zwykłym usg to wyjdzie, a prenatalne mogą to ewentualnie potwierdzić. A właśnie ewentualne problemy można rozpoznać na usg w którym tygodniu?

Hej. Ja też tylko lodówkę otwieram i masakra. Wielka masakra. Zrobić dzieciom śniadanie to wg już nawet nie wspomnę.

Ja to tylko mogę jeść jabłka i mandarynki. Nic więcej nie przejdzie mi przez gardło

Napisane na Redmi Note 3 w aplikacji Forum BabyBoom

Pewnie gdyby mnie nie wysyłał to sama bym też ich nie robiła. Też mi się wydaje, że jak coś będzie nie tak to przecież na zwykłym usg to wyjdzie, a prenatalne mogą to ewentualnie potwierdzić. A właśnie ewentualne problemy można rozpoznać na usg w którym tygodniu?
grunt to trafić na dobrego, rzetelnego ginekologa, który przede wszystkim uspokaja pacjentkę, z tego co słyszałam od koleżanek, które już chodziły do tego ginekologa to jeśli na USG wszystko jest w porządku to na prenatalne nie wysyła, ja chodzę do tego lekarza od jakiś 3 lat i jestem zadowolona z opieki ;) fakt, że przyjmuje prywatnie, ale jeśli chodzi o prowadzenie ciąży nie ma u mnie rzetelnego lekarza na NFZ tylko odhaczyć i następna pacjentka, są wyjątki, ale ciężko się wtedy do takiego lekarza dostać terminy są na 2-3msc do przodu pozajmowane, zresztą u tego lekarza nawet na prywatna wizytę trzeba czekać około 2 msc ja bede przyjęta tylko ze względu na to, że jestem jego pacjentką

reklama
Hej. Ja też tylko lodówkę otwieram i masakra. Wielka masakra. Zrobić dzieciom śniadanie to wg już nawet nie wspomnę.

Ja to tylko mogę jeść jabłka i mandarynki. Nic więcej nie przejdzie mi przez gardło

Napisane na Redmi Note 3 w aplikacji Forum BabyBoom
Hej. Twoje dzidzi przynajmniej dużo witaminek dostanie :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Do góry