reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

No właśnie o 16 wyjeżdżamy z domu mamy jakieś niecale 150 km to piwnnismy spokojnie zdążyć na 19.30 :) stres juz po woli łapie :/

nic sie nie stresuje bedzie dobrze i napisz od razu po wizycie

hej :)
U mnie dzień na wysokich obrotach, dopiero teraz leżę, odpoczywam. Rano byłam w mieście , pozałatwiać parę rzeczy w związku z zalanym mieszkaniem, o 13 widziałam się z Panem z PZU , zebrał wszystkie dokumenty, porobił pomiary. W ciągu 30dni powinniśmy dostać odszkodowanie. Więc nie jest źle.
Po powrocie posprzątałam , nastawiłam obiad i odebrałam kolejna paczuszkę z ubrankami :) Zobacz załącznik 845116 Zobacz załącznik 845117
wstawiam pierwsze z brzegu :p w piątek mam odebrać komodę i już nie mogę się doczekać układania ❤️
Alicja od rana siedzi cichutko :( obudziłam ja jak się przebudziłam , powiercila się i poszła spać dalej. Dzisiaj naliczyłam 3 skurcze. To chyba póki co nie jest źle ? A jeśli miałam dwa napięcia brzucha ? Nie bolesne , ale takie nie przyjemne. Zrobił się twardy , stawiał się. Mam brać na to nospe ?

Miłego Dnia. Powodzenia na wizytach. :*
Biorę się za lekturke :D

chyba zaczynaja ci sie skurcze przepowiadajace beda teraz trwaly czesciej nawet codzinnie sa normalne dziecko przygotowuje sie do porodu nie musisz brac nospy

co do ruchow ja od czw nie czuje takich intensywnych maly zmienil pozycje i co jakis czas bulknie moze u ciebie tez mała tez teraz inaczej lezy

reklama
ja tez spaie i to tak sapałam ze az na oskrzela mi poszlo...

ej stara zapomialas ze moj mały tez echo... nie jestes sama w tym zamartwianiu ewidentnie zmienily nasze dzieci pozycje bo do czwartku czulam super ruchy po bokach a potem lekkie pukniecia w dole jakby mi naciskal na pochwe wiec nie panikuj ;)
zacznij wyprawke robic bo potem ci czasu braknie :D a daje to tyle radosci ze naprawde troche zluzujesz

ja juz po wizycie migdaly powiekszone, na plucach czysto jakies przeziebienie gluty jak a to dobrze bo wypluwam i nie osiadaja sie
l4 do pt bede lezec w zakurzonym domu i nadzorowac malowanie :D
Dobrze, ze nic powazniejszego. Oby szybko przeszlo!

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Mnie się też ciężko chodzi. Jak czytam, że dziewczyny chodzą na długie spacerki to też bym chciała, ale ledwo się toczę, a potem odzywa się rwa kulszowa i pozamiatane.
No tez bym pospacerowala, ale nawet po domu jakos tak ciezko mi sie poruszac[emoji53]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

A propo potu to ostatnie trzy noce budze sie mokra - caly brzuch i pachwiny. Szybko sprawdzam wtedy czy gatki tez,ale na szczescie nie.
W ogole od poczatku ciazy strasznie sie poce.

Nie wiem w sumie co robic.
W nastepny wtorek mam wizyte u mojej lekarki i chce przedluzyc zwolnienie do 25 kwietnia wlacznie.
24 kwietnia mam echo serca,wiec wrocilabym do pracy na dwa dni i od razu weekend.
Ale od tego mieska ktore wylecialo wczoraj , boje sie wrocic gdy nie wiem w jakim stanie jest moja szyjka i kondycja.
Moge isc prywatnie do gino i ja sprawdzic,ale z uwagi na poprzednie krwawienia od penetracji pochwy - boje sie zeby mi tam nic nie naruszyl.
I w kropce jestem.
Powinnam isc sprawdzic zanim wroce do roboty?
Czy olac i wrocic wtedy,kiedy sobie zaplanowalam?
Ja bym się bała bez sprawdzenia

reklama
hej :)
U mnie dzień na wysokich obrotach, dopiero teraz leżę, odpoczywam. Rano byłam w mieście , pozałatwiać parę rzeczy w związku z zalanym mieszkaniem, o 13 widziałam się z Panem z PZU , zebrał wszystkie dokumenty, porobił pomiary. W ciągu 30dni powinniśmy dostać odszkodowanie. Więc nie jest źle.
Po powrocie posprzątałam , nastawiłam obiad i odebrałam kolejna paczuszkę z ubrankami :) Zobacz załącznik 845116 Zobacz załącznik 845117
wstawiam pierwsze z brzegu [emoji14] w piątek mam odebrać komodę i już nie mogę się doczekać układania [emoji173]️
Alicja od rana siedzi cichutko :( obudziłam ja jak się przebudziłam , powiercila się i poszła spać dalej. Dzisiaj naliczyłam 3 skurcze. To chyba póki co nie jest źle ? A jeśli miałam dwa napięcia brzucha ? Nie bolesne , ale takie nie przyjemne. Zrobił się twardy , stawiał się. Mam brać na to nospe ?

Miłego Dnia. Powodzenia na wizytach. :*
Biorę się za lekturke :D
Wydaje mi sie, ze nie ma potrzeby sie faszerowac jesli to sa pojedyncze sytuacje. Ja mam takich skurczy ok 10 dziennie i nie biore nic dodatkowo na to. Do 10 raxy jest ok.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Do góry