reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Z góry przepraszam za pytanie o coś, co może już było pisane itd.... Nim nadrobię to trochę potrwa [emoji15]Czemu tak długo czekasz na wizytę?
O ile wiem, w ciąży powinnaś max 7 dni... [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Aga ginekolog kazala mi na Karowa. W mojej okolicy nie ma poradni dla ciezarnych. A tam mam jednodniowy pobyt (8-14) na patologi ciazy beda mi robic ktg usg wymazy badania itd. A termin taki mi dali. Narazie staram sie pilnowac jak moge ale serio ciemna jestem. W srode mam wizyte(bylam w zeszlym tyg) u ginki zobaczymy co powie. Dzis robilam badania. Cos czuje ze bede miala czesto. U mnie prog moich problemow to tak 30-31 tyg. Takze blisko juz ,ale pocieszam sie ze niedlugo czerwiec a wtedy juz biech sie dzieje co sie chce. Najgorsze sa te obrzeki rano. Wygladam jakbym sie boksowala....oczy opuchniete cala twarz rece. W dzien to schodzi jako tako. A ja narazie nie marudze....moge chodzic dzialac inne dziewczyny maja gorzej.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny moje dziecię w brzuchu właśnie wylalo mi rumianek. Trzymała kubek i jakoś oparlam rękę o brzuch dostałam kopa na maksa a że kubek pełny to mi się ulało[emoji23][emoji23][emoji23]dobrze ze nie było ciepłe. No i pierwszy opier..... Synek zebrał.

Napisane na ANE-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Haha Pewnie już więcej się nieodwazy[emoji23] a może mu niesmakowalo [emoji16]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny moje dziecię w brzuchu właśnie wylalo mi rumianek. Trzymała kubek i jakoś oparlam rękę o brzuch dostałam kopa na maksa a że kubek pełny to mi się ulało[emoji23][emoji23][emoji23]dobrze ze nie było ciepłe. No i pierwszy opier..... Synek zebrał.

Wiem o czym mówisz, wczoraj takie kopniaki zgarnialam że książka mi podskakiwała. W szoku bylam, że to już tak mocno :D

p19u9n73qmdi42sb.png

Synus chyba typowy samiec rośnie. Ja go opier.... A on dalej robi to samo[emoji23][emoji23][emoji23]jak tatuś

Gena nie wydłubiesz :-D:-D:-D

Ja spie tylko na bokach, a wlasciwie na takim boko- brzuchu. I teraz tez sie tak przekrecam troche w strone brzucha. I wlasnie sie zastanawiam czy to w niczym nie szkodzi[emoji53]

Ja też...! tak trochę bardziej na brzuchu... i wyobraziłam sobie wczoraj biednego ściśniętego synka i położyłam się na samym boku :-) :) Ale w nocy cholera wie jak ląduję ;)

A mój jakiś ostatnio znowu spokojny i mało co go czuje, chyba znowu się obrócił.
Edit. Ha dopiero co powiedziałam, że go nie czuję i już dał znać o sobie :D Grzeczny synuś [emoji173]
Mój też od paru dni bardzo spokojny , aż niepokojące i czuje taki ucisk na dole brzucha i w pochwie chyba leży główka w dół już

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Mamuski,

U mnie tez ladnie, slonce troszke przebija sie zaa chmur,wiec zaraz kosciol i plac zabaw.

Starszak nosil pampersy,ale do Mlodego od pampersow przyczepila sie grzybica,wiec uzywalismy tych z Lidla i pasowaly.
Teraz chcialabym pouzywac tych do wielkokrotnego uzycia,ale nie do konca rozumiem wymienianie tych wkladow. Przeciez wtedy sie na praniu zbankrutuje,bo podejrzewam,ze trzeba prac w b.wysokiej temperaturze. Czy sie myle?
Macie doswiadczenie w tej kwestii?

Lipcowa Mamusia - bardzo mi przykro z powodu straty twojej siostry. To musialo byc okropne uczucie...
Nie mam doświadczenia, tylko teorię - ja też planuję wielorazówki... ;)
Prać można ponoć w 40-60 stopni, można z dodatkiem np olejku z drzewa herbacianego. Wkłady, sposób prania itd, to zależy od typu pieluszek, ja planuję głównie formowanki plus otulacze, wtedy otulacza nie trzeba prac po każdym użyciu, tylko "zawartość". A formowanek będę miała dość sporo, zwłaszcza na początek, żeby móc prać co drugi dzień i nie zwariować... [emoji15]
Trafiłam na fajnego wielorazowo-pieluszkowego bloga, jak się odkopię, to mogę wrzucić linka

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry