reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Z góry przepraszam za pytanie o coś, co może już było pisane itd.... Nim nadrobię to trochę potrwa [emoji15]Czemu tak długo czekasz na wizytę?
O ile wiem, w ciąży powinnaś max 7 dni... [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Aga ginekolog kazala mi na Karowa. W mojej okolicy nie ma poradni dla ciezarnych. A tam mam jednodniowy pobyt (8-14) na patologi ciazy beda mi robic ktg usg wymazy badania itd. A termin taki mi dali. Narazie staram sie pilnowac jak moge ale serio ciemna jestem. W srode mam wizyte(bylam w zeszlym tyg) u ginki zobaczymy co powie. Dzis robilam badania. Cos czuje ze bede miala czesto. U mnie prog moich problemow to tak 30-31 tyg. Takze blisko juz ,ale pocieszam sie ze niedlugo czerwiec a wtedy juz biech sie dzieje co sie chce. Najgorsze sa te obrzeki rano. Wygladam jakbym sie boksowala....oczy opuchniete cala twarz rece. W dzien to schodzi jako tako. A ja narazie nie marudze....moge chodzic dzialac inne dziewczyny maja gorzej.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny moje dziecię w brzuchu właśnie wylalo mi rumianek. Trzymała kubek i jakoś oparlam rękę o brzuch dostałam kopa na maksa a że kubek pełny to mi się ulało[emoji23][emoji23][emoji23]dobrze ze nie było ciepłe. No i pierwszy opier..... Synek zebrał.

Napisane na ANE-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Haha Pewnie już więcej się nieodwazy[emoji23] a może mu niesmakowalo [emoji16]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny moje dziecię w brzuchu właśnie wylalo mi rumianek. Trzymała kubek i jakoś oparlam rękę o brzuch dostałam kopa na maksa a że kubek pełny to mi się ulało[emoji23][emoji23][emoji23]dobrze ze nie było ciepłe. No i pierwszy opier..... Synek zebrał.

Wiem o czym mówisz, wczoraj takie kopniaki zgarnialam że książka mi podskakiwała. W szoku bylam, że to już tak mocno :D

p19u9n73qmdi42sb.png

Synus chyba typowy samiec rośnie. Ja go opier.... A on dalej robi to samo[emoji23][emoji23][emoji23]jak tatuś

Gena nie wydłubiesz :-D:-D:-D

Ja spie tylko na bokach, a wlasciwie na takim boko- brzuchu. I teraz tez sie tak przekrecam troche w strone brzucha. I wlasnie sie zastanawiam czy to w niczym nie szkodzi[emoji53]

Ja też...! tak trochę bardziej na brzuchu... i wyobraziłam sobie wczoraj biednego ściśniętego synka i położyłam się na samym boku :-) :) Ale w nocy cholera wie jak ląduję ;)

A mój jakiś ostatnio znowu spokojny i mało co go czuje, chyba znowu się obrócił.
Edit. Ha dopiero co powiedziałam, że go nie czuję i już dał znać o sobie :D Grzeczny synuś [emoji173]
Mój też od paru dni bardzo spokojny , aż niepokojące i czuje taki ucisk na dole brzucha i w pochwie chyba leży główka w dół już

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Mamuski,

U mnie tez ladnie, slonce troszke przebija sie zaa chmur,wiec zaraz kosciol i plac zabaw.

Starszak nosil pampersy,ale do Mlodego od pampersow przyczepila sie grzybica,wiec uzywalismy tych z Lidla i pasowaly.
Teraz chcialabym pouzywac tych do wielkokrotnego uzycia,ale nie do konca rozumiem wymienianie tych wkladow. Przeciez wtedy sie na praniu zbankrutuje,bo podejrzewam,ze trzeba prac w b.wysokiej temperaturze. Czy sie myle?
Macie doswiadczenie w tej kwestii?

Lipcowa Mamusia - bardzo mi przykro z powodu straty twojej siostry. To musialo byc okropne uczucie...
Nie mam doświadczenia, tylko teorię - ja też planuję wielorazówki... ;)
Prać można ponoć w 40-60 stopni, można z dodatkiem np olejku z drzewa herbacianego. Wkłady, sposób prania itd, to zależy od typu pieluszek, ja planuję głównie formowanki plus otulacze, wtedy otulacza nie trzeba prac po każdym użyciu, tylko "zawartość". A formowanek będę miała dość sporo, zwłaszcza na początek, żeby móc prać co drugi dzień i nie zwariować... [emoji15]
Trafiłam na fajnego wielorazowo-pieluszkowego bloga, jak się odkopię, to mogę wrzucić linka

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry