reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Cześć :) Dziś niedziela, więc trochę sie poudzielam. Pogoda piękna, aż chce się żyć :)
W związku z przebojami u mnie dziś zamawiam reszte brakujących rzeczy i już będę miała absolutnie wszystko. Tylko nie chce mi się brac za pranie i prasowanie, leń mnie dopadł.
Mam pytanie do dziewczyn które już mają dzieci i używały pieluch dada i babydream. Które są wg Was lepsze "jakościowo"? NIe pytam o reakcje skóry dziecka bo wiadomo, że każde jest inne tylko czy np któres z nich się rozklejały, albo wypełnienie sie przesuwało?
Miłego dnia! :)
Jak dla mnie dada byly bardziej miekkie ,prawie jak pampersy. Ale niektore dzieciaki uczulaly bo maja te dodatki zapachowe (chyba) a te babydream nie pachnialy niczym i wiem ze duzo osob sobie chwalilo. Ja kupie na poczatek i te i te plus z lidla. Moje dzieciaki uczulal pampers. Dada juz nie. A Bartek byl na huggisach.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No wyglądał się chłopak i mu ulzylo[emoji23]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Dokladnie...mam sasiada ktory jest mechanikiem i robi u siebie auta. I co chwile slychac....kur...*******....****....itd. Podobno mu to pomaga rozladowac zdenerwowanie i zlosc. Mysle ze lepiej tak niz mialby cos zniszczyc. Np. Moj brat nie klnie itd ale jak mu cos nie wychodzi to rozpieprzy gorzej .

Jeszcze 2mc i moga mnie kroic a tak na serio 2 i pol mc. Ogolnie Odi bedzie musial jakos to przezyc ....wozka sie boi a jak bedzie maluch to juz wgl oszaleje.

A dziekuje samopoczucie ok. Glowa boli i rano wstalam napuchnieta jak nie cholera. Oczy rece ogolnie twarz. Nie wiem czy to przez ten cukier. Wczoraj zjadlam po poludniu dwa ziemniaki z grilla . cholera chce juz 20. Bede wiedziala na czym stoje.

O kurde biedna ale Cię męczy [emoji20] no szkoda że nieudalo Ci się dostać do lekarza albo że niedostalas glukometru przynajmniej byś wiedziała jak cukier się po różnych posiłkach zachowuje a tak to sam człowiek niewie co może a co nie :/

Jak dla mnie dada byly bardziej miekkie ,prawie jak pampersy. Ale niektore dzieciaki uczulaly bo maja te dodatki zapachowe (chyba) a te babydream nie pachnialy niczym i wiem ze duzo osob sobie chwalilo. Ja kupie na poczatek i te i te plus z lidla. Moje dzieciaki uczulal pampers. Dada juz nie. A Bartek byl na huggisach.

No właśnie dlatego tak myślałam jak najlepiej zrobić z tymi papersami bo zrobię zapas na 3 m-ce a okaże się że małemu niesluzy i będę zapieluszkowana [emoji23]

No właśnie dlatego tak myślałam jak najlepiej zrobić z tymi papersami bo zrobię zapas na 3 m-ce a okaże się że małemu niesluzy i będę zapieluszkowana [emoji23]

Najlepiej kupic 3 rodzaje . sa w malych paczkach i kosztuja grosze. A poznoej zostac przy jednych. Ja teraz tez tak zrobie.

Dziewczyny a jak już jesteśmy przy temacie pieluszek to jak czesto powinno się zmieniać w dzien i w nocy? Przy każdym karmieniu czy częściej ?

O kurde biedna ale Cię męczy [emoji20] no szkoda że nieudalo Ci się dostać do lekarza albo że niedostalas glukometru przynajmniej byś wiedziała jak cukier się po różnych posiłkach zachowuje a tak to sam człowiek niewie co może a co nie :/

Wlasnie to najgorsze....i niby tydz. Na wizyte ciezarnych...niestety Karowa ma oblezenie ,bo u mnie w powiatowych takich poradni dla ciezarnych nie ma. Jakos musze dac rade a pozniej pelna kontrola

Dziewczyny a jak już jesteśmy przy temacie pieluszek to jak czesto powinno się zmieniać w dzien i w nocy? Przy każdym karmieniu czy częściej ?

A wiesz ze nie liczylam. Ale z doswiadczenia wiem ze przy kp. Po kazdym karmieniu moze byc kupasia. Wiec wiadomo trzeba zmienic. Nie tak jak po zasiusianiu...bo wiadomo ze nie zagladasz co chwile. Ale takie opakowanie te po 22 sztuki to na 2-3 dni starczylo. Pamietam ze Do szpitala D mi dowozil bo lezalam 4 doby. A mialam jedna paczke i mi braklo.W nocy napewno czeka cie zmiana pieluszki do 3 razy. A w ciagu doby ok10 napewno.

Dokladnie...mam sasiada ktory jest mechanikiem i robi u siebie auta. I co chwile slychac....kur...*******....****....itd. Podobno mu to pomaga rozladowac zdenerwowanie i zlosc. Mysle ze lepiej tak niz mialby cos zniszczyc. Np. Moj brat nie klnie itd ale jak mu cos nie wychodzi to rozpieprzy gorzej .

Podczas studiów miałam trochę zajęć z psychologii i właśnie ciekawych rzeczy się dowiedziałam na temat takich ludzkich "zachowań" Zwróćcie uwagę ze przekleństwa zazwyczaj mają literę "r" a to dlatego, że gdy ją wymawiamy pokazujemy zęby. A tysiące lat wcześniej jak sie chciało pokazać złość albo takiego negatywne odczucia pokazywało się wlasnie zęby. To rozladowuje napiecie :) Tak samo jak się denerwujemy to zazwyczyczaj mocno się pocimy. To reakcja organizmu na stres i przygotowanie się do ewentualnej ucieczki, bo jak jest się śliskim to łatwiej jest się komuś wyrwac. Naprawdę ewolucja jest niesamowita :)

reklama
Do góry