reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Oczywiście, że Staś będzie z Wami :) Na pewno po tym co przeszłaś ciężko było Ci w to uwierzyć, ale jak sama zauważyłaś 28 tydzień to już taki pierwszy próg bezpieczeństwa :) Jeszcze wiele tygodni przed Tobą :)

Ja też mam codziennie rano pobudkę z powodu dzięcioła!! Przylatuje co rano i naparza w deski na tarasie jak karabin maszynowy.

w57v9n73fe3ysoga.png

Biorę dzięcioła i oddaje budowlańców z Ukrainy. Deal? :)

reklama
Aaaaa to jest taka „normalna” sałatka na święta itp- ja zawsze robię ziemniaki, seler, pietruszka, marchew, jajko, jabłko, ogórek kiszony :tak:

A myślałam ze może masz przepis na taka właśnie niemiecka sałatkę ziemniaczana- jadłam pare razy w Niemczech właśnie albo w Austrii, głównie same ziemniaki, trochę cebuli i sos jakiś taki z oliwy i octu chyba...? Nie wiem właśnie dokładnie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Taką mama kiedyś zrobiła po powrocie z Niemiec, i dokładnie jak piszesz, ziemniaki (ale nie kostki tylko bardziej nieregularne kawałki), cebula, ewentualnie boczek czy jakieś inne warzywa, a sos to była oliwa z oliwek, ocet balsamiczny i przyprawy ;)
Ale ja wolę jednak naszą ;)
Ale to może spróbuj ziemniaki plus ogórek kiszony i przyduszona kielbasa/boczek z cebulą (bez sosu, starcza tłuszcz z kiełbasy i woda z ogórków [emoji23])
Też dobre [emoji6]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Taką mama kiedyś zrobiła po powrocie z Niemiec, i dokładnie jak piszesz, ziemniaki (ale nie kostki tylko bardziej nieregularne kawałki), cebula, ewentualnie boczek czy jakieś inne warzywa, a sos to była oliwa z oliwek, ocet balsamiczny i przyprawy ;)
Ale ja wolę jednak naszą ;)
Ale to może spróbuj ziemniaki plus ogórek kiszony i przyduszona kielbasa/boczek z cebulą (bez sosu, starcza tłuszcz z kiełbasy i woda z ogórków [emoji23])
Też dobre [emoji6]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Brzmi good! Albo: gut! [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Noc ciężka, spać nie mogłam. A o 7 rano już z powrotem hałasy na budowie(ocieplaja nam blok i zmieniają elewacje, balkony itp.). Takze hałas na potęgę. Niedługo przyjadą rodzice K. pomoc nam spakować mieszkanie przed remontem. Potem może na obiad wyskoczymy żeby się trochę od tego oderwać.
Jutro kończę 27 tydzień i zaczynam 28... Co raz bardziej wierzę, że Staś będzie z nami :)
Będzie nie ma innej opcji[emoji5]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja lubię wersje z ziemniaków, ogórków kiszonych, cebuli czerwonej i boczku, z majonezem i z musztarda.
Teraz nie pojem przez cukrzycę...
Po którym ze składników cukier ci skacze?
Majonez można zrobić z kaszy jaglanej lub kalafiora, ma wtedy sporo niższy Ig, musztardę kupuję całkowicie bez cukru, w sumie tylko ziemniaki takie "newralgiczne" są, ale w mundurkach maja chyba niższy Ig, a jakbyś zjadła tylko trochę, to aż tak nie powinien skakać...
(po mojej wersji sałatki, z takim majonezem, wujkowi nie szedł aż tak cukier do góry, a mierzył, bo cukrzyk na insulinie)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry