reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

No maja jeszcze czas, ale zaczelam juz sie obawiac. Z corka byl przeciwny problem[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Ja się tylko boję, żeby Hania nie odwróciła się odwrotnie, bo czasem tak szaleje, jakby naprawdę chciała fikołki robić.... [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
O widzisz czyli jeszcze później :) Moja ostatnio była główkowo, więc mam nadzieję, że już się nie obróci. Ja się niestety rodziłam pośladkowo i naturalnie.

w57v9n73fe3ysoga.png
A mi lekarz powiedzial, ze nie bedzie ryzykowal sn przy ulozeniu miednicowym. Zwlaszcza, ze raczej tym raxem tez sie zapowiada duze dziecko.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Fajnie , że w końcu coś udało Ci się sobie kupić :***
Malutka już taka duża [emoji173]️ super , że szyjka długa i , że płeć potwierdzona. :)
Myślałam , że jest jeszcze czas do zmiany ułożenia ? Że jeszcze dzieci mają dużo miejsca i latają sobie po całym brzuchu , a nie , że już się układają do porodu główka lub dupka :o to moja ma czas do 24 kwietnia ? Do 27tygodnia ?:/
Szyjka nie jest dluga, ma 2 cm, ale sie dalej nie skraca[emoji6]

A co do ulozenia to spokojnie maja jeszcze czas dzieciaczki. Tylko sie zaczelam martwic, bo corka juz na tym etapie byla dawno glowka w gol.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Super, że wszystko ok [emoji106]
No i trzymam kciuki, za obrócenie się [emoji106][emoji106][emoji106]
Na szkole rodzenia jedna dziewczyna miała też takie ułożenie i położna mówiła, że na tym etapie można delikatnie pomóc jakoś maleństwu się odwrócić, ale to tylko ta jedna dziewczyna została dłużej i jej tłumaczyła... Może poszukaj..? Bo z tego co zrozumiałam na początku, to kwestia pozycji odpoczynku itd... [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png
O dzieki, poszukam jakis informacji na ten temat.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

reklama
Dokładnie, zwłaszcza jak ktoś mieszka na zadupiu itd... Ech... Wkurzające są takie przepisy [emoji35]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Nie koniecznie na zadupiu. Ja w duzym miescie, a wyprawe do szpitala bym miala dwoma autobusami i tramwajem. Ze 2 godziny by zeszlo w jedna strone. Nie bardzo to widze po 40tc[emoji53]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Do góry