reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dopiero 20 maja mnie wyposazyc. Narazie trzymam sie tej diety. Strasznie dlugo trzeba czelac do tej poradni.

Jej laski po 7 ide szarancze budze.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
A w moczu miałaś ketony ? Czy nie wiesz ? Bo ja muszę zjadać bardzo późno kolację żeby rano mieć dobry cukier

reklama
Ja mam też oczy po pradziadku i tak samo moja ciotka :) wszyscy maja niebieskie a my brązowe

f2w39n7303c24ozn.png
No jak już się gen recesywny pojawi i bedzie przechodził utajony to jest 1/4 szansy, że u kogoś ten gen się wybije☺️ potem na całą rodzinę jesteśmy wyjątkowe;)

Noo jak jeszcze ludzie dają imiona dla psów rzadziej spotykane a bardziej śmieszne na te czasy to inaczej niż jak takie popularne [emoji4][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] wujek mojego faceta ma psa Tosie... A to takie piękne imię

f2w39n7303c24ozn.png
A pozniej ciężko się zdecydować na takie imię dla dziecka bo kojarzy się z kogos psem :Du mojej sąsiadki jest pies Kuba a dwa domy dalej synek Kuba

Ja jestem naprawdę inteligentna inaczej...... Poprzednio miałam atrakcje po wypiciu większej ilości wody z kiszonej kapusty, a dzisiaj co? Otwarłam kiszone ogórki, i pierwsze co, to wypiłam szklankę wody.... Zagryzając paroma ogórkami....
I doprawiając miseczką ogórkowej... [emoji6]
I oczywiście co? Tak, siedzę w wc......
Chyba nigdy się nie nauczę...........
[emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png
No co zrobić jak miałaś ochotę :D Na mnie jakoś nic nie działa :p

Mi po poprzedniej ciazy zostaly 2 rozmiary wieksze. Moze Tobie tez sie uda[emoji5]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Ooo super by było jakby i u mnie zostały :D

A jakoś leci .mała przez ostatnie dni ostro szaleje w brzuchu i non stop się kręci od rana do wieczora ją czuje..z obydwu stron brzucha czasem chyba musi nogi prostować i ręce do góry podnosić albo szpagaty takie robi.. :DJakoś wydaje mi się że od zawsze jestem w ciąży tyle to już trwa a gdzie jeszcze do końca tyle czasu ..:p
I wkoncu mam na plusie 1 kg od początku ciąży, z czego się ciesze to może i wyniki się poprawia bo mam anemię :)wczoraj kupiłam wózek ale używany 2w1 za 550 zł. A awatar zmieniłam bo juz patrzeć na siebie nie mogłam :p
Dzięki za pamięć :* :)
Super, że wszystko ok :) Mój Mały też szaleje ostatnio praktycznie co wieczór i nad ranem koło 4-5 najbardziej go czuję leżąc na boku. Pochwal się wózkiem :)

Tata prawie czarne mama brązowe ;)
Ale moja siostra ma synka i ma oczy niebieskie a jedyną osobą z naszej strony jest babcia która ma niebieskie,z jej męża str też wszyscy brązowooki
Czyli Twoja babcia miała niebieskie czyli mama moze posiadac niebieski gen mimo oczu brązowych bo mogła go dostac od swojej mamy☺️ trzeba by zrobić krzyżówkę genetyczna☺️ geny to jest naprawdę fascynująca sprawa☺️

My to się z mężem zawsze tylko śmiejemy, że nie musimy się zastanawiac nad kolorem oczu dziecka[emoji5] obydwoje mamy niebieski wiec nie ma innej opcji bo to gen recesywny[emoji5]
Nad kolorem oczu pewnie się będę długo zastanawiać, O ma niebieskie a ja nieokreślone [emoji23]

Ale może włosy będzie miała kręcone - ja mam mocno, O trochę, teść mocno, teściowa całkiem proste ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Czyli Twoja babcia miała niebieskie czyli mama moze posiadac niebieski gen mimo oczu brązowych bo mogła go dostac od swojej mamy☺️ trzeba by zrobić krzyżówkę genetyczna☺️ geny to jest naprawdę fascynująca sprawa☺️
To mama mojego taty ma niebieskie ale ciekawe? Właśnie trzeba by się pobawić i rozwiązać wątpliwości ;) ale albo brązowe albo niebieskie ;)

Narazie to chyba pierwsze usg Twoje gdzie wyszło, że sporo pośrosl a teraz wszystko się zmienia jeszcze więc teraz jeszcze może przystopowac i do następnego miesiąca urosnąć mniej :) a mógł też lekarz źle zmierzyć bo wystarczy kilka mm zaznaczyć więcej i dla nas to tyle co nic a wynik zmienia :) poczekaj do następnego usg :) moja Kruszynka jest co badanie większa niż z terminu więc na Maluszka się nie nastawiam [emoji4] liczę tylko, że będzie miała do 3700

f2w39n7303c24ozn.png
No on zawsze wychodził idealnie ze swoim wiekiem, z om i z usg zawsze te samy daty porodu, a teraz nagle taki skok i ja oczywiście pierwsze co to sobie myślę, że go utuczyłam [emoji26] Ale przecież jak dobrze pomyśleć to przecież lekarz mierzy po główce, nóżkach i brzuszku, więc skoro kości ma dłuższe to przecież to nie wina mojego tycia :) Przynajmniej mam taką nadzieję [emoji16]

No to mamy tu na forum Czesia, Zbysia i mojego Lucia [emoji16][emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Ja psa nie mam ale mam dwa koty, Myszę i Ogiego i dwa szynszyle, Kajtka i Szynka :D

reklama
To mama mojego taty ma niebieskie ale ciekawe? Właśnie trzeba by się pobawić i rozwiązać wątpliwości ;) ale albo brązowe albo niebieskie ;)
No tylko wtedy jeszcze dobrze się cofnac do swoich dziadków bo jak są niebieskie to wtedy ktores z rodziców mogło dostac gen niebieski mimo, że wybił się brązowy jako gen dominujący

Do góry