reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Cześć dziewczyny :D

Mam do nadrobienia kilkadziesiąt stron (żeby nie napisać jakieś 60...),worc nie wiem, ile mi to zajmie.... [emoji15]

Mam sporo do opowiadania, ale to już jak skończę ;)
Na razie leżę, objadam się chałwą i głaszczę kociątko ;) Ja też bym chciała... [emoji15]
Ale najpierw schody....
Poza tym kuchnia będzie pewnie dopiero w czerwcu :(
Ale liczę na przeprowadzkę wcześniej, choć ewentualnie w spartańskich warunkach... Łazienka będzie, sypialnia itd też, tylko kuchnia.... Ale cóż.... [emoji15]

No i nie skończę na razie swoich "mazajów", bo raczej nie podejmę się przed porodem skakania po drabinie (choć w sumie, jak tam będę mieszkać, to może dokończę choć część dostępną z podłogi... się okaże ;))

0d1yrjjgtd95fou3.png

my jak sie wprowadzilismy mielismy tylko kuchnie w salonie brak mebli na srodku lozko do spania bo sypialni tez nie bylo stary stolik 4 krzesła...
bylo wesolo :D

reklama
Haha, wlasnie to jest fenomen polslich szpitali - wszystkie "napoje" sa od raxu poslodzone[emoji6] Jak lezalam z mloda to nawet ona nie chciala tego pic[emoji5]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
No, nie dziwię się - spróbowałam wersji nieslodkiej (akurat były dziewczyny na diecie cukrzycowej), i też się nie nadawało do niczego...
Problem mam taki, że ja lubię herbatę.. Ale naprawdę lubię dobrą herbatę.. A to komplikuje sprawę, bo ekspresówki w stylu "minutki" itd nie są zdatne do picia... Najczęściej piję zieloną liściastą, czasami białe liściaste (ale zważywszy na cenę nie tak często, choć już rodzinę nauczyłam trochę, i w prezencie bardzo często dostaję właśnie herbaty :D)
Ekspresówki tylko sporadycznie, ewentualnie ziołowe w ciąży ;)
A w szpitalu, na taką ilość, gdyby zamiast najtańszej ekspresówki kupili granulowaną, to wyszło by cenowo na pewno nie drożej, a na pewno smaczniej.. No ale........

0d1yrjjgtd95fou3.png

Nie przejmuj się. Moja teściowa identyczna. Fałszywa , niczym się nie interesuje. A jak zadzwoniła już z przymusu powiedzieć jaka płeć to stwierdziła : oo jak super. Mam samych synów a teraz będę miała córeczkę.
Chyba jej się coś pomyliło. Wolę jak się nie wtrąca , niż fałszywie miałaby to robić. U Ciebie może się zmieni po porodzie i pomoże cokolwiek. Ale sądzę , że szybciej dasz sobie radę sama niż miałabyś liczyć na pomoc takiej kobiety ..

Super :) bawcie się :) korzystajcie z pogody :)

A jeśli mogę to spytam, ile masz lat ?:) Bo młodo wyglądasz , a tu związek wcześniej 6 lat , teraz pewnie też nie jesteś z obecnym miesiąc :) i tak ciekawa jestem trochę :)

A ja się obawiam , że moja córka będzie taka córunia tatusia i już jestem zazdrosna haha :D ale już z K uzgodniliśmy , że nie będzie rozpieszczania przez tatę , tata pojedzie a mama zła bo nie pozwala na to co tata :)

Z jednej strony słodko :D
Nie mogę się doczekać tego , jak moja córunia będzie mi tak wisiała na szyj i będzie tylko moja [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Co do teściowej - dokładnie...
A jeśli chodzi i waszą małą - to będziesz musiała trochę przejąć obie role, i być tą dobrą, rozpieszczającą, i tą "złą", która czasem wymaga itd. Da się, ale jest trudniej...
Niestety K zbyt długo nie będzie, więc sama będziesz musiała i na bieżąco rozpieszczać i konsekwentnie wychowywać..

0d1yrjjgtd95fou3.png

Wiesz, mnie zawsze przerazalo to przynoszenie slodyczy bez pytania, a tym bardziej czestowanie na placu zabaw obcych dzieci bez pytania o zgode rodzicow. Juz pomijajac rozne zasady i przekonania rodzicow to przeciez dziecko moze miec zwyczajnie alergie! Czasem tak silna, ze w 5 min zacznie sie dusic. No nie moge pojac jak mozna o tym nie myslec?!

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Dokładnie... Choćby alergia na orzeszki jest bardzo silna i niebezpieczna, a we wszystkich gotowych słodyczach jest...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Mam różne pomiary z miesiączki miałam 26 tydzień i 6 dzień a ciąża od początku jest o tydzien młodsza to o to się nie martwię tylko o te pomiary poszczególnych części ciała
Ja myślę , że to nic złego , ale jak masz się zadreczac to umów się do kogoś innego na wizytę i wyrzuć się z siebie ten niepokój bo szkoda nerwów [emoji8]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry