reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Hahahaha zwizualizowalam to sobie :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też gdy to pisałam [emoji16][emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
My po wizycie
Na zaparcia zaproponowała dwa syropy Lactulosum lub ten Duphalac / Lactulosum
Maluch rośnie i wszystko w porządku, chociaż ciągle miednicowy. Przepisała mi znów duphaston 2x1, slowMag 2x2, nospa forte 2x1. Kazała dużo odpoczywać.
Opłaca się pić pokrzywę i melisę bo schudłam 1,5 kg, widocznie się woda zatrzymuje
co do nerek ( a raczej bólu po prawej stronie na plecach) to nie ma na nich zastojów bo robiła usg, chyba, że coś w moczu wyjdzie. Ból to raczej od kręgosłupa, albo od ucisku na jakoś nerw.
Ja biore zwykła nospe 3*1 i magnez 3*1 i luteinę 2*1 jak bedzie dobrze na następnej wizycie to z luteina schodzimy do 1

Hej Mamuśki:) powodzenia na badaniach i wizytach,ja Was trochę narobiłam w końcu i mam pytanie- czy jak robicie glukoze,to przy okazji można zrobić morfologie itp.,czy muszę dodatkowo przyjeżdżać do labu?Mnie to czeka w przyszłym tygodniu,bo wizyta 18 kwietnia;)
Można dodatkowo, za jednym zamachem.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

@ani_anita jak tam? :)

p19u3e3kmd4swl0j.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Wróciłam właśnie do domu, nie było źle. Może dlatego, że musiałam się zajmować starszakiem zamiast wsłuchiwać w siebie. Dziecko odstawione do żłobka, 5 min odpoczynku i siadam do pracy.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny :D

Mam do nadrobienia kilkadziesiąt stron (żeby nie napisać jakieś 60...),worc nie wiem, ile mi to zajmie.... [emoji15]

Mam sporo do opowiadania, ale to już jak skończę ;)
Na razie leżę, objadam się chałwą i głaszczę kociątko ;)
musze sie wlasnie wybrac do sklepu ale nie mam kiedy..moj odwieczny problem
jak zwykle teraz jestem na etapie urabiania męza :D bedzie malowac caly dom w srodku bo odkad mieszkamy 4 lata to jeszcze nie bylo malowane i sciany sa juz tragiczne takze dzis siedzialam na allegro i zamowilam sobie zegar, lampiony szklane i narzute do sypialni wkoncu musza by nowe dodatki :D
wkoncu wzial policzyl ile farb potrzebujemy wiec jest szansa ze w weekend sie weznie do roboty :D

mysle czy nie wystawic na olx naszej kanapy stolu i stolika pod tv a jak sie sprzeda to kupic cos innego :D

no i powoli bede urzadzac pokoj malego wprawdzie jest maly i bedzie tylko lozeczko, komoda na ubranka i szafa ale jakos dodatkami polącze - mysle o fotelu uszak zebym mogla wygodnie siedziec i go karmic nawet w dobrej cenie znalazlam

ewidentnie mi sie zaczeło wicie gniazda hahahahah :D
Ja też bym chciała... [emoji15]
Ale najpierw schody....
Poza tym kuchnia będzie pewnie dopiero w czerwcu :(
Ale liczę na przeprowadzkę wcześniej, choć ewentualnie w spartańskich warunkach... Łazienka będzie, sypialnia itd też, tylko kuchnia.... Ale cóż.... [emoji15]

No i nie skończę na razie swoich "mazajów", bo raczej nie podejmę się przed porodem skakania po drabinie (choć w sumie, jak tam będę mieszkać, to może dokończę choć część dostępną z podłogi... się okaże ;))

0d1yrjjgtd95fou3.png

Nie mam pojęcia :( ale pozwolę sobie zadać pytanie pod twoim postem :)
Jeśli chcielibyśmy z K wziąć ślub , raczej kościelny, to w jakiej sukience powinnam być ? Bo po kościelnym nie chcemy wesela itp tylko marzy mi się małe, skromne przyjęcie. Najlepiej na powietrzu jeśli się uda. Jak by to wyglądało gdyby po kościelnym było mniejsze przyjęcie a ja w białej sukience ?

Jak super, córeczka już tak rosnie [emoji173]️ gratuluję :):*

Też tak uważam :)

Ja bym założyła body z długim rękawem i pospiochy. Kaftanikow będę miała kilka ale nie wiem czy ubiorę. Wydaje mi się , że dziecku wygodniej w śpiochach, w bodach i polspiochach, albo body długi rękaw i pajacyk. :)

Pod nazwą : WegeAga :D

Kochana mama :) nie słyszałam o takich cukierkach :)

Za duzo nie rozumiem :D ale super takie menu :D
Moim zdaniem możesz mieć normalną białą, tylko nie taką mega strojną ;)
Ewentualnie, jeśli przyjęcie ma być na dworze, to może coś krótszego? Byłoby wygodniej, trochę swobodniej itd [emoji6]

Co do firmy, to jeśli kiedyś postanowię otworzyć, to nazwę już mam [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Kurde, to chyba tylko ja tak szaleje z zakupami dla siebie :o ale w sumie kupuje kiecki które będę na pewno nosiła później :) zwykle tuby :) chyba że się rozciągną ale nie sądzę :) wczoraj w h&m wyhaczyłam sukienkę w paski taką prosta za 10zl :D szał jaka cena więc długo się nie zastanawiałam

p19u3e3kmd4swl0j.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Nie tylko Ty :D ja też mam już z 20sukienek nowych od początku ciąży :D firmowki, niektóre 10, 15,20zl. W galerii dużo takich promocji :D mam w co się ubrać na wiosnę/lato chociaż. A nie kupowałam ciążowych tylko zwykłe i będą później się nadawały również po ciąży :) jutro idę po kolejne buty i może jakieś spodnie, bluzkę , kurtkę. Zauważyłam , że więcej sobie kupuję chyba niż przed ciążą :D

Do góry