reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Klaudia 2 faza jest wtedy kiedy już rodzisz dziecko. Wtedy zaczynają się bóle parte i nie przegapisz tego. Wody mogą odejść same w każdej chwili, albo mogą Ci przebić pęcherz w trakcie porodu. Wystarczy, że pojedziesz do szpitala jak skurcze będą się robić coraz mocniejsze i odstęp pomiędzy nimi będzie się skracał. Na pewno nie przegapisz tego :)

w57v9n73fe3ysoga.png
Okej. Dzięki :) chyba ta wiedza jak narazie mi starczy :) bliżej porodu i tak pewnie będę pisać :D

Ja bym ci radziła poczekać aż się maluch urodzi i będziesz wiedziała jak rosnie i łatwiej wtedy podjąć decyzję. Czy na 2/3 miesiące się opłaca zależy od zasobności portfela.

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom
W sumie do zimna będę miała sierpień, wrzesień,kawałek października to przez ten czas zobaczę jak będzie malutka rosła. Chyba , że kupię taki zestaw a jak będę musiała przesiąść core na spacerówkę to śpiworek też pasuje do spacerówki. A zimno będzie jeszcze styczeń luty :p i tylko dokupić futerko na daszek spacerówki :D

To źle , że przebili ? Czy tak miało być ?
Jezu.. robię się coraz bardziej tępa :D

Klaudia ja np. Miałam skurcze krzyżowe na początku- ponieważ wzesniej nie miałam
Ani skurczy BH ani żadnego twardnienia wiec oczywiście jak zaczęło mnie bolec obudziłam się w nocy, posiedziałam w wannie, nic nie przeszło i pojechałam do szpitala. I jak się później okazało miałam skurcze krzyżowe- a one nie zapisują się na KTG wiec mnie odesłali, nie było opcji żebym została... Tak jak ty bałam się wracać do domu, ze nie wiem kiedy mam jechac znowu itp wiec pojechałam do szpitala w którym w ogóle nie planowałam rodzic ale zastępca ordynatora byl mój lekarz i tylko dlatego zostawili mnie na patologii ciąży. Wody mi jie odeszły w ogóle- tez przebijali mi pęcherz, rozwarcie, skrócenie szyjki trwało bardzo długo... wiec każdy scenariusz może być inny :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To dużo waży jak na tydzień mniejsze [emoji16][emoji16] to jak moja zawsze tydzień starsza to może już by miała kg :o ja idę we wtorek i już jestem ciekawa [emoji16][emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
No z wymiarów tydzień mlodsza z wagi mi termin wychodzi na 2.07. Narazie 2.07 do szpitala, 3.07 cięcie

reklama
Do szpitala najlepiej jechać, kiedy skurcze są już regularne, co określoną liczbę minut. Inaczej odeślą. Są takie aplikacje do mierzenia częstości skurczy, niektóre mówią, kiedy czas do szpitala.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Zgram sobie taką aplikacje po 35 tygodniu. Dziękuje :)

Do góry