reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny, które dostajecie pieniądze za L4 z ZUS. Czy oni mają jakieś terminy do wypłat? W styczniu dostałam pieniądze ostatniego, w lutym też. Teraz czekałam na przelew ostatniego marca, a tu już 4 kwiecień i nic :( Jestem mega wkurzona, moje zobowiązania nie będą czekać :( Jutro się do nich przejadę, ale może orientujecie się jak to jest?

w57v9n73fe3ysoga.png
Od końca zwolnienia mają zdaje się 30 dni na przelew. Zawsze jest to dość szybko ale ja nigdy nie mam tak samo. Raz mam 1,5 tygodnia po zwolnieniu a drugi raz już na drugi dzień...

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)

reklama
Pierwszy okres porodu to faza regularnych skurczy do pełnego rozwarcia. Zaczyna się od skurczy które są coraz częstsze i coraz mocniejsze. Nie można tego przegapić. Nie da się po prostu. Odróżnić tym że nic nie zadziała przeciwbólowe. Żadna zmiana pozycji, leżenie, prysznic. Skurcze będą trwały nadal.
Drugi okres porodu to czas parcia do urodzenia dziecka. Może trwać 10 minut a może i 3 godziny. Mówi się że po 2 godzinach bezowocnego oparcia nie ma postępu porodu i powinno być cięcie ale z przestrzeganiem tego różnie bywa. Czy największy ból?? Nie wiem. Z pewnością inny niż w pierwszym okresie.
Wody mogą odejść zarówno w pierwszym jak i dopiero w drugim okresie porodu. Ważne jest ze od ich odejścia dziecko powinno urodzić się w przeciągu 12 godzin aby uniknąć zakażenia wewnatrzmacicznego. Nie zawsze od razu po odejściu wód się zaczyna. Ale jest to bezwzględne wskazanie do odwiedzenia szpitala[emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]
Pomoglam ????

Napisane na ANE-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Pomogłaś :) dziękuje :**

reklama
Do góry