reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Klaudia moim zdaniem powinnas miec taka sukienke jaka chcesz, wymarzona. Nie wazne czy po slubie jest wielkie wesele czy skrombe przyjecie[emoji5]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Myślimy o ślubie w przyszłym roku :)
Musze się zastanowić , nad sala , sukienka. Ale patrząc na Ole. Jak szybko wszystko ogarnęli to mniej się stresuje :)

reklama
Nie kucasz kilka godzin, tylko podczas skurczów. Ja rodziłam przy drabince, trochę jak robienie przysiadów :)

Z mojej perspektywy I fazę najlepiej spędzić w ruchu (tańcząc, chodząc, skacząc na piłce etc.) albo w wodzie. W II warto mieć się czego przytyrzymać, no i jeśli ma być ochrona krocza jak przechodzi główka, to położne muszą widzieć co się dzieje, dlatego lepiej na leżąco.

Pozycja leżąca na plecach jest "z natury zła", bo kość ogonowa, która we wszystkich innych pozycjach odchyla się do tyłu i przepuszcza główkę, w tej utrudnia jej przejście. A leżąca gorsza od pionowych, bo grawitacja mocno pomaga, a ruch łagodzi ból.
Straszne to wszystko. Boje się też tego , że nie będę wiedziała kiedy się kończy ta pierwsza faza. I pewnie na początku już pojadę do szpitala. Jednak będę chciała być pod kontrolą od samego początku. A nawet jechać kilka dni przed terminem i po prostu czekać

Moim zdaniem może być tez jakiś pastelowy kolor spokojnie. I tak ten biały to teoretycznie dla dziewic :D ja szukając sukni ślubnej byłam blisko kupienia jednej w kolorze pudrowego różu... a brałam ślub kościelny. A moja babcia brała ponad 50 lat temu ślub w kościele w blado błękitnej, do kolana :tak:

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Na pewno coś znajdę :) K się marzy ślub przed Bogiem i ja w białej sukni. Jak dla mnie to mógł by być nawet cywilny i ja w pudrowym rozu :D na szczęście jeszcze mamy czas :) pierw Alicja, mieszkanie, chrzest i nasz ślub :) zaczęło mi się spieszyć coś do obrączki. k zaczął namawiać, że to dla niego ważne itp i jeszcze przez Ole mi też się zachciało ożenić :D

Powiem wam że zauważyłam dziś że chodzę jak kaczka :o

I kuźwa cały dzień boli mnie z lewej strony coś jakby kolka.. Chyba coś się znów rozciąga :/ będę jak bania za chwilę :oooo

p19u3e3kelvalqdk.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Ja też chodzę jak kaczka i sapie przy tym haha juz mnie pytają czy to końcówka :D

reklama
Niekoniecznie. Są takie długie proste białe, albo takie białe. Albo krótkie do kolan. Nie wiem w jakiej byś się dobrze czuła ale nie musi to być typowa biała suknia ślubna.

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Jest tego mnóstwo do wyboru. Coś znajdę na pewno. Mam nadzieję , że jeszcze będziecie zaglądać na forum i pomozecie w wyborze :)

Do góry