reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Witam poświąteczne. Myślałam, że w święta tyle nie naprodukujecie, a tu zonk [emoji14] Ale nadrobiłam piąte przez dziesiąte ;) @Onaszczesliwa2018 współczuję świat w szpitalu, ale najważniejsze, że już jest ok :)
Siostra przywiozła mi trochę ubranek (głównie ubranka po moim synku, które jej kiedyś dałam do małego), więc obudziło to we mnie mnóstwo wspomnień :) Sporo rzeczy muszę dokupić, bo nasze chłopaki były zimowe, ale coś tam przynajmniej juz mam i teraz mogę w końcu poszaleć na zakupach :)
Dzisiaj idę na wizytę podejrzeć moją Paulinkę :) Trochę obawiam się poświątecznego ważenia [emoji14]
Miłego dnia wszystkim.

w57v9n73fe3ysoga.png
Kciuki za wizytę :) Na którą masz?

reklama
Dzień dobry! W końcu po świętach ;)

Dziewczyny, wiem, ze temat byl juz walkowany... ale jak jest z tym rumieniem dla mnie? Bo u mnie teraz dzieci chyba mają. Zsypane na policzkach, i ramieniu.
Dorośli żadko sie zarażają bo przewaznie mają przeciwciała. Zaraża droga kropelkową już na tydzień przed wystąpieniem objawów po wyjściu wysypki jest mało zakazny. Dorośli moga go przejść pod postacią zapalenie stawów tylko nie musza miec wysypki. Co do niebezpieczeństwa dla płodu pisza różnie, że jest najbardziej niebezpieczny do 20, 21 tc później juz mniej. W niektórych, że do 28 tc jeszcze wpływa na krwinki czerwone dziecka. Na pewno im wyzsza ciąża tym mniej szkód może narobic

Dzieci zarazaja póki im wysypka nie wyjdzie. Teraz jesli juz ja maja to nie zarazaja. Jesli go przechodzilas to możesz byc spokojna. Jeśli nie to polecam badanie krwi na przeciwciala parwowirusa B19. Koszt ok. 100 zl. Wynik po tygodniu wtedy masz pewność. Wirus jest najbardziej niebezpieczny do 20 tygodnia. Okres inkubacji 14 dni.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
A Ty juz mialas badanie przeciwciał?

Witam poświąteczne. Myślałam, że w święta tyle nie naprodukujecie, a tu zonk [emoji14] Ale nadrobiłam piąte przez dziesiąte ;) @Onaszczesliwa2018 współczuję świat w szpitalu, ale najważniejsze, że już jest ok :)
Siostra przywiozła mi trochę ubranek (głównie ubranka po moim synku, które jej kiedyś dałam do małego), więc obudziło to we mnie mnóstwo wspomnień :) Sporo rzeczy muszę dokupić, bo nasze chłopaki były zimowe, ale coś tam przynajmniej juz mam i teraz mogę w końcu poszaleć na zakupach :)
Dzisiaj idę na wizytę podejrzeć moją Paulinkę :) Trochę obawiam się poświątecznego ważenia [emoji14]
Miłego dnia wszystkim.

w57v9n73fe3ysoga.png
Niestety nad ranem znów dostałam boli.. powodzenia na wizycie [emoji110]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam poświąteczne :) pogoda w święta okropna śnieg a dziś od rana pięknie ,moja cukrzyca w święta nie pozwoliła mi nic słodkiego tknąć ale od kad dowiedziałam się że dopadła mnie to słodycze mi obrzydły ( ciekawe kiedy znowu ich zapragne ? Ale już ponad tydzień zero słodkiego ) jutro wizytą u diabetolog ciekawe co powie ?

Do góry