reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Wiadome , że jak by się jechało za każdym razem jak coś zakluje, za boli bo i przy delikatnym bólu się nie pokoimy to byśmy wyszły na panikary i później nikt by nas nie brał na poważnie. Ale jak jedziesz raz, drugi i trzeci i za każdym razem zostajesz w szpitalu to nie ma co się stresować zdaniem położnej czy lekarza. Robisz to dla bezpieczeństwa dziecka. Które samo sobie nie poradzi jeszcze.
No właśnie a ja jako matka chce dla dziecka jak najlepiej a już na pewno nie przyjechałam tutaj bo mi nudno w święta było [emoji3]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też już myślę o spacerze kiedy będziemy mogli wyjść na spacerek z lobuzsm pierwszy raz na jak długo, czy na tarasie będzie mógł np w wozeczku być jak będziemy siedzieć bo nie mam w tym temacie żadnego doświadczenia a znając mnie to po porodzie będę miała do was sto pytań [emoji3]

Zapraszamy do zadawania pytan[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

No tylko po ostatnim razie , Ona czuła się jakąś taka urazona albo niewiem jak to określić ale mam ja w nosie jeszcze 3 miesiące musimy się na wzajem jakoś tolerowac[emoji2] no chyba że znów zacznie coś obstawiać to pomyślę o zmianie lekarza mimo wszystko [emoji4]

Wydaje mi się , że kazdy lekarz tak ma.
Dlatego ja swojemu nawet słowem nie wspomnę , że zamierzam rodzić w innym mieście. Bo gdyby się okazało , że będę musiała rodzić tu, to będę pod jego opieką, jest ordynatorem i by nie zrobił na złość z niczym. Że a jednak rodzę u siebie..
Nie trzeba się nimi przejmować ale jeśli chodzi o poród to wolę nie mieć z nim na pienku

Ja was i tak podziwiam ja teraz miałam 3 dni wolne nie sprzątałam wogole bo przychodzi do mnie taka babka w sb tylko sernik dwie pasty i tyle nd przeleżałam dzis tak samo i jestem w gorszym stanie niż jak chodzę do pracy czuje się ociężała zmarnowana w zasadzie nic nie zrobiłam tylko jadłam od razu widzę różnice bo nogi mi opuchly
Cieszę się ze jutro wracam do pracy i chociaż narzekam ze nie mam czasu na nic to w domu bym chyba ocipiała dlatego szacun dla was

Ja tez jestem zdania ze po porodzie trzeba dojść do siebie w spokoju a nie od razu goście dlatego napewno min 2tyg raczej nie będziemy nikogo przyjmować zreszta u nas i tak weekendy tylko wchodza w grę
Chociaż ja musze wrócić do swojej firmy szybko max tydz daje sobie samo niestety nic nie pójdzie
Ci do spacerów ja zamierzam id razu spacerować i korzystać dotleniac małego u hartować woem ze będzie dużo ze mna jeździć załatwiać i tez nie widzę siebie zamknięta w wakacje w domu przez 2 tyg i codziennie mieć ten sam rytm dnia
Ale ja to z reguły jestem optymistka i zawsze widzę pozytywy nie zamartwiam sie i zawsze powtarzam ze jakoś to będzie nawet jak już jest naprawdę hu..wo

Onaszczesliwa ginka się nie przejmuj to twoje dziecko i to ty jesteś odpowiedzialna za niego
Moja przyjaciółka tez się jej szyjka skracała i chodziła do najlepszego gina w mieście a on nie uznaje pesera jadła tabletki i 7 miesięcy leżała plackiem w lozku w29 tyg jak już widziałam w jakim jest stanie bo zamiast się cieszyć z ciazy robić wyprawkę cały czas leżała i narzekała obwiniając siebie zabrałam ja do mojego gina i wiecie co powiedział ze gdyby ten osioł jej założył ten szew w 17-18 tyg nirmalnie mogłaby funkcjonować wiadomo nie na pełnych obrotach ale nie tez przykuta w lozku teraz jest drugi raz w ciazy i powiedziała nigdy więcej teraz id razu szew zakłada i chce się cieszyć z tej ciazy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jaki kupić stanik sportowy ? Usztywniany ?
Czy zwykły ? Muszę kupić, bo stanik zakładam tylko na wyjście z domu a tak chodzę bez. Jest mi strasznie nie wygodnie, czuje jak bym się miała udusić.
Ale zacznie robić się ciepło i nie będę chodziła po domu w bluzie a nie mieszkam sama i nie chciałabym żeby ktoś oglądał moje cycki, które przeswituja np. przez bluzkę. A do tego od wczoraj nasilila się siara. Mam co chwilę mokro na bluzce i do stanika przykelilabym wkładki laktacyjne.

Ja będę miała o tyle dobrze, że mama będzie zawsze blisko i we wszystkim mi pomoże. Uświadomi kiedy, co i gdzie. Ale pewnie mimo to i tak będę tu Wam głowę zawracać też :D
No moja mamcia też przyjedzie na miesiąc do nas [emoji4] ale niektóre rzeczy się pozmienialy przez parę lat niektórych rzeczy sie niepraktylowalo albo teraz już niepraktykuje albo czasami warto wiedzieć na co bardziej zwrócić uwagę oczywiscie niemowie , że mamy nam niepomoga bo na pewno źle ani dla nas ani wnucząt niebeda chciały, i sporo nas naucza i doradza ale informacja od "swiezynek " też zawsze może się przydać [emoji4]

Jaki kupić stanik sportowy ? Usztywniany ?
Czy zwykły ? Muszę kupić, bo stanik zakładam tylko na wyjście z domu a tak chodzę bez. Jest mi strasznie nie wygodnie, czuje jak bym się miała udusić.
Ale zacznie robić się ciepło i nie będę chodziła po domu w bluzie a nie mieszkam sama i nie chciałabym żeby ktoś oglądał moje cycki, które przeswituja np. przez bluzkę. A do tego od wczoraj nasilila się siara. Mam co chwilę mokro na bluzce i do stanika przykelilabym wkładki laktacyjne.

Ja nie chodzę w sportowych ale wydaje mi się ze bawełniany żadnych usztywniaczy

reklama
Dziś liczyłam ubranka ile z jakiego rozmiaru mam ewidentnie przesadziłam [emoji23] już nie mówię o rozmiarze 56
Dobrze ze dwie szwagierki maja termin na październik i mina przyjaciółka
Musze dokupić kilka rozmiarów 62 zastanawiam się czy wogole kupować już 68 czy to raczej na bieżąco

Do góry