reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Myślisz, że jak mały kopie np jak coś zjem słodkiego albo lekko go nacisnę to jest zadowolony czy wręcz przeciwnie?
Moim zdaniem jak jest zadowolona... [emoji106]

Jakiś czas temu byłam u mamy, leżałam sobie i Hania kopała..
No i babci coś się stało z aparatem słuchowym, a mama musiała jej coś pilnie wytłumaczyć, paru rzeczy się dowiedzieć (np w którym miejscu boli ręka i kilku innych...), więc musiała zacząć bardzo głośno mówić - inne dźwięki, głośne, których Hania wcześniej nie słyszała - przestała się w ogóle ruszać, i dopiero po jakimś 0,5h znowu zaczęła się delikatnie wiercić, ewidentnie jakby się wystraszyła...
Więc chyba wierci się jak jest zadowolona ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Zauważyłam , że mam niżej brzuch niż miałam. Malutka od tych kilku dni też czuje na dole. A czułam na wysokości pępka. Mój lekarz dzisiaj nie przyjmuje ;(
Może się po prostu odwróciła..?
Hania jest główką w dół, i w zależności od tego jaka część ciała, to albo rączki czuję bardzo nisko, albo nóżkami wyżej, z boku itd

0d1yrjjgtd95fou3.png

To może podjedź do lekarza niech sprawdzą

Jak masz się denerwować to idź sprawdzić na ip. Będziesz miała spokojne swieta

No właśnie u mnie jest tak glupi szpital , że nie wezmą mnie na USG czy fotel i nie sprawdza i jak będzie dobrze to mnie puszcza do domu. Tylko od razu położą mnie na oddział na trzy dni. A skoro są święta to bym leżała i trzy dni po świętach, nawet gdyby po pierwszym badaniu było wszytko super..

Ale ja nie mówiłam , że takie dotykanie dziecko boli czy coś. Tylko akurat na moją to nie działa. Bo jak dotkne brzucha czy nacisnę to przestaje kopać, jak by się bała albo wstydziła :D i dlatego mi jej szkoda i nie dotykam.

* Panikowałan. Dziękuje dziewczyny :*
Właśnie kopnela sobie ❤️
No i super :)

Z nogami na biurku? [emoji23][emoji6]

0d1yrjjgtd95fou3.png
No a jak :D

Nie panikuj bo na pewno jest wszystko ok :) Nie zawsze się czuje tak samo mocno te kopniaki, w końcu dzieci się ruszają a jeszcze mają sporo miejsca w macicy. Tym bardziej, że przecież ją czujesz tylko słabiej i rzadziej to czym tak się denerwujesz? Nie psuj sobie świąt na niepotrzebne zmartwienia :)
Czasem sobie myślę, że jestem jakaś wyrodna matka bo ja tak z ręką na sercu teraz jak już małego czuję to praktycznie wcale się nie stresuje :) Nawet jak piszę, że się denerwuję to to jest coś takiego, że po prostu chodzi mi po głowie myśl, czemu mniej kopie ale nie wpadam nigdy w jakieś przerażenie :) Nawet jak rusza się mniej i delikatniej to sobie to tłumaczę właśnie zmianą jego pozycji itp.
Jeśli się wierci, to nie trzeba czuć nie wiadomo jak mocno, wystarczy delikatnie, żeby wiedzieć, że jest ok [emoji106]
I dokładnie jak piszesz, miejsca jeszcze dużo, więc może np odwrócić się plecami albo kopać po łożysku ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Może się po prostu odwróciła..?
Hania jest główką w dół, i w zależności od tego jaka część ciała, to albo rączki czuję bardzo nisko, albo nóżkami wyżej, z boku itd

0d1yrjjgtd95fou3.png
Moja na polowkowym była pupa w dół. Ale na to się nie patrzy chyba, bo dziecko zmienia pozycję jeszcze na tym etapie.
Różnie czuje, raz bardzo nisko, raz nad pepkiem. Chwilę w lewym boku a za moment już w prawym. To nie wiem, aż tak się wierci po całym brzuchu ?

reklama
Stukalam teraz, chodziłam palcami po brzuchu i nic.. nawet po fasolce się nie rusza. Zjem zaraz czekoladę..
Kilka tygodni temu Hania też nie była aż tak "kontaktowa" - trochę cierpliwości choć wiem, że trudno...
Na pewno też twoja mała ma jakieś godziny aktywności, Hania np najbardziej rano, trochę wieczorem, ale wczesnym popołudniem jest spokój - pewnie śpi ;) i tak w ostatnich dniach mocno jej się wydłużył czas aktywności, ale i tak np koło 13-16 nie mam co liczyć na jakikolwiek ruch ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry