reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Może przez to . Postaraj się może poleżeć i odpocząć [emoji4] trzymam kciuki żeby się zbyt często niepojawialy te skurcze

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
No leżę dzisiaj większość dnia.. Na razie jest spokój, oby się nie nasilały...
Generalnie się bardzo oszczędzam, ale włosy myłam, więc nie pomyślałam, że spłukiwanie farby z włosów może być takim "wysiłkiem".. Ech...

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
@_agnieszka_ w przerwie od przygotowań do imprezy Ci szybko odpowiem. Ja tak miałam zdarzało mi sie max 10 x dziennie. Czułam że twardnieje, ale nie odczuwałam przy tym bólu, raczej dyskomfort. Moja gin mówi że do 10x jest jak najbardziej ok :) Nie ma sie czym martwić na tym etapie ciąży macica już ćwiczy :)

Dzięki :)
No właśnie ja też, tylko twardnienie, bez bólu...
Tylko tak gwałtownie się to zaczęło, a przy moich atrakcjach z początku ciąży i braku możliwości zbadania szyjki zaczęłam się bać... [emoji15]

No to mam nadzieję, że do 10 nie dojdę...

0d1yrjjgtd95fou3.png

No leżę dzisiaj większość dnia.. Na razie jest spokój, oby się nie nasilały...
Generalnie się bardzo oszczędzam, ale włosy myłam, więc nie pomyślałam, że spłukiwanie farby z włosów może być takim "wysiłkiem".. Ech...

0d1yrjjgtd95fou3.png
No niestety dla nas chyba wszystko jest wysilkiem i musimy uważać ale to nic jeszcze 3 miesiące a potem będziemy znów na wysokich obrotach [emoji4] [emoji123]

No niestety dla nas chyba wszystko jest wysilkiem i musimy uważać ale to nic jeszcze 3 miesiące a potem będziemy znów na wysokich obrotach [emoji4] [emoji123]

No tak, w lipcu wrócę częściowo do normalnej aktywności ;)
A całkiem wrócę jak znowu zacznę biegać - już opowiadałam Hani, na jakie wycieczki będziemy razem jeździć [emoji23] - O na rowerze, ja biegiem (tak czasem trenowałam przed ciążą), a Hania w wózku biegowym albo przyczepce rowerowej :D (raczej przyczepce - spowolnieni trochę O, bo jak ja pobiegnę z wózkiem a on rowerem bez obciążenia to mu za łatwo będzie [emoji23])
I że jesienią 2019 razem pobiegniemy połówkę ;)

Rozmawiałam z fizjoterapeutą dziecięcym o wózkach biegowych - > do biegu po w miarę równym wystarczy, jak będzie stabilnie siedzieć, czyli wiosną spokojnie już będzie można, na spacer po lesie, wertepach itd też, a bieg po wertepach to jak już zacznie sama chodzić, żeby nie obciążać kręgosłupa :)
Ale ponoć dzieciaki bardzo lubią takie wycieczki - np syn kumpeli tylko wołał co chwilę "mama szybciej!" [emoji23] a potem sam pytał, kiedy znowu i chciał codziennie ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

dziewczyny od rana siedze przy komputerze, a zazwyczaj siadam raz na rok na pietanscie minut. zaczał podobolewac mnie brzuch i tam gdzie mnie kiedys bolalo, gdzie lekarz wskazal , ze tam jest (macica albo lozysko. nie pamietam)zaczeły pojawiac sie takie delikatne skurcze, ale raczej nie przyjemne. to moze cos byc groznego ? czy moze zaczely sie skurcze BH ?

Mam takie pytanie, odnośnie twardnienia brzucha...
Zaczął mi twardnieć od kilku tygodni, co parę dni na kilkadziesiąt sekund, a dzisiaj zauważyłam, że twardnieje zdecydowanie częściej - nie są to bolesne skurcze, tylko na kilkadziesiąt sekund brzuch robi się twardy, po chwili przechodzi i jest ok...
Dzisiaj tak miałam 5-6x

Powiedzcie mi, czy to jest normalne na tym etapie ciąży (czy to skurcze BH?), czy powinnam pomyśleć o wizycie na IP?
Wizytę "normalną" mam we wtorek rano...

0d1yrjjgtd95fou3.png
Aga generalnie to jest ok jak to sie dzieje ok 10 razy na dobe. Ja tak mam 8-12 radzy dziennie i jest ok. Ale kazda hest inna, ciezko tak oceniac[emoji53]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

No tak, w lipcu wrócę częściowo do normalnej aktywności ;)
A całkiem wrócę jak znowu zacznę biegać - już opowiadałam Hani, na jakie wycieczki będziemy razem jeździć [emoji23] - O na rowerze, ja biegiem (tak czasem trenowałam przed ciążą), a Hania w wózku biegowym albo przyczepce rowerowej :D (raczej przyczepce - spowolnieni trochę O, bo jak ja pobiegnę z wózkiem a on rowerem bez obciążenia to mu za łatwo będzie [emoji23])
I że jesienią 2019 razem pobiegniemy połówkę ;)

Rozmawiałam z fizjoterapeutą dziecięcym o wózkach biegowych - > do biegu po w miarę równym wystarczy, jak będzie stabilnie siedzieć, czyli wiosną spokojnie już będzie można, na spacer po lesie, wertepach itd też, a bieg po wertepach to jak już zacznie sama chodzić, żeby nie obciążać kręgosłupa :)
Ale ponoć dzieciaki bardzo lubią takie wycieczki - np syn kumpeli tylko wołał co chwilę "mama szybciej!" [emoji23] a potem sam pytał, kiedy znowu i chciał codziennie ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Też słyszałam , że dzidzie lubią takie różne wstrząsy [emoji1] mnie jedyne co zastanawia to nasza podróż do pl w grudniu i jak najlepiej to zrobić żeby małemu nie zaszkodzić bo to jedna 1200 km oczywiscie z przerwami, ale niedaje mi to jakoś spokoju chyba też potem z pediatra to skonsultuje [emoji4] już się niemoge doczekać spacerkow w lipcu [emoji4]

reklama
Do góry