reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Haha, trzeba sie najesc na wszelki wypadek[emoji23]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Wlasnue jem ;D najgorzej jak się dziś najem a jutro przez to zle wyniki

reklama
Wrocilam.
Moze nie kupilam tyle, ile zamierzalam,ale mam juz tyle rzeczy,ze boje sie,ze Maly nie skorzysta. Dzieci tak szybko rosna.
Dasz radę [emoji106]
Ja od 4 miesięcy prowadzę domowo-łóżkowy tryb życia, w tym cześć bezwzględnego leżenia (wstawanie tylko do wc), a jeszcze w listopadzie pracowałam dużo ponad normę, zajmowałam się domem, jeździłam na budowę, biegałam 50km/tydzień, pływam, byłam na nogach średnio 17-18h/dobę, i było tak od wielu lat... (jak dowiedziałam się o ciąży to odpuściłam treningi i część roboty, ale nie ogólną aktywność)
A potem z dnia na dzień - > leżenie....
Ale dla Hani wszystko.... [emoji813]️

0d1yrjjgtd95fou3.png

A dlaczego musisz sie tak oszczedzac? Wybacz,nie pamietam - chyba,ze nie wspominalas
Mi jest bardzo trudno przestawic sie na - nie rob nic. Cale zycie radzimy sobie sami z mezem, za granica, maz pracuje na rano - ja na wieczory , wychowujemy synow. Ciezko mi tak przestac sie ruszac,ale dzidzia najwazniejsza.
Dzisiaj bylam w polskim sklepie i byla zbiorka na chlopca, ktory urodzil sie w 25 tyg. Ma teraz 3 latka i nie widzi ,ani sie nie slyszy ani nie siedzi :-( :(:-( :( bidulek.

Ja chce tylko przekroczyc te magiczne 30 tygodni i niech sie dzieje.

Dorotea - wspolczuje cukrzycy ciazowej . Trzymaj sie.:frown:

A to moje male zakupy :

IMG_20180324_150803.jpg

cieplutki, w srodku mieciutki polarek

IMG_20180324_150817.jpg

Przecenione z 6 euro na 2 :happy2:

I koldre 100 % bawelna w Tesco za 9,75 e kupilam :-) :)

IMG_20180324_150838.jpg

Milego weekendu :cool2:

Załączniki

• IMG_20180324_150803.jpg
    IMG_20180324_150803.jpg
    430,9 KB · Wyświetleń: 232
  • IMG_20180324_150817.jpg
    IMG_20180324_150817.jpg
    459,3 KB · Wyświetleń: 224
  • IMG_20180324_150838.jpg
    IMG_20180324_150838.jpg
    556,4 KB · Wyświetleń: 219
to 62 i 68 do grudnia. i po rozmiarze np spioszkow starczy wam 10 ? przez pol roku ?
Ja kupuję 5 szt na 56 i 5 na 62 spioszki i kaftaniki z 4 body na 68 bo u nas przy pępku nie kazali body zakładać dopiero jak odpadnie. Reszte dokupie jak się mała urodzi a będzie potrzeba bo zazwyczaj każdy co przychodził zobaczyć maleństwo coś przynosił i i tak był nadmiar

Kurczę nie wiem jak raz na godz to chyba te botoxona i są normalne do ilus razy na dzień może twardniec na pewno ale niewiem ile dokładnie nie chciałabym Cię w błąd wprowadzić. A nieprzepracowalas się czasem ?

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Wczoraj farbowałam włosy, więc trochę się musiałam poschylać do wanny... [emoji33]

(farbuję od dawna sama farbami ziołowymi, ale żeby spłukać itd to przy moich włosach jest trochę zabawy....)

Nie jest to często, rano było dwa razy w odstępie ok pół godziny, potem po paru godzinach znowu, itd...

Na wizycie powiem na pewno, na razie jeśli wszystkie zauważyłam, to było 5 albo 6...

0d1yrjjgtd95fou3.png

164 wyszło. Moja siostra miała obie ciaze na insulinie prowadzone, ale może uda mi się to regulować dieta.
W międzyczasie wyprowadzka na czas remontu i ogarnianie diety... Wszystko naraz jak to przy katastrofach. Nawet nie zaczęłam kompletowac wyprawki. Mamy tylko łóżeczko - na szczęście przetrwało powódź....
Współczuję... Tak wszystko na raz.... :(

0d1yrjjgtd95fou3.png

Wczoraj farbowałam włosy, więc trochę się musiałam poschylać do wanny... [emoji33]

(farbuję od dawna sama farbami ziołowymi, ale żeby spłukać itd to przy moich włosach jest trochę zabawy....)

Nie jest to często, rano było dwa razy w odstępie ok pół godziny, potem po paru godzinach znowu, itd...

Na wizycie powiem na pewno, na razie jeśli wszystkie zauważyłam, to było 5 albo 6...

0d1yrjjgtd95fou3.png
Może przez to . Postaraj się może poleżeć i odpocząć [emoji4] trzymam kciuki żeby się zbyt często niepojawialy te skurcze

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Wrocilam.
Moze nie kupilam tyle, ile zamierzalam,ale mam juz tyle rzeczy,ze boje sie,ze Maly nie skorzysta. Dzieci tak szybko rosna.

A dlaczego musisz sie tak oszczedzac? Wybacz,nie pamietam - chyba,ze nie wspominalas
Mi jest bardzo trudno przestawic sie na - nie rob nic. Cale zycie radzimy sobie sami z mezem, za granica, maz pracuje na rano - ja na wieczory , wychowujemy synow. Ciezko mi tak przestac sie ruszac,ale dzidzia najwazniejsza.
Dzisiaj bylam w polskim sklepie i byla zbiorka na chlopca, ktory urodzil sie w 25 tyg. Ma teraz 3 latka i nie widzi ,ani sie nie slyszy ani nie siedzi :-( :(:-( :( bidulek.

Ja chce tylko przekroczyc te magiczne 30 tygodni i niech sie dzieje.

Dorotea - wspolczuje cukrzycy ciazowej . Trzymaj sie.:frown:

A to moje male zakupy :

Zobacz załącznik 843635

cieplutki, w srodku mieciutki polarek

Zobacz załącznik 843636
Przecenione z 6 euro na 2 :happy2:

I koldre 100 % bawelna w Tesco za 9,75 e kupilam :-) :)

Zobacz załącznik 843637

Milego weekendu :cool2:
Śliczne zakupy [emoji106]

Najpierw krwiak, oddzielająca się kosmówka, potem krwiak się niby wchlonął, ale nadal plamiłam nie wiadomo skąd, plamienia nasilały się po każdym wysiłku (np poprawienie sobie w szpitalu koca...), więc praktycznie 2 miesiące wyrwane z życiorysu..
A teraz (poza tym, że po tamtych plamieniach miałam nie wracać aż tak do aktywności) jest duża nadżerka, i brak możliwości zbadania szyjki (poprzednia próba skończyła się silnym krwotokiem i szpitalem), więc dodając wiek (35) musze się po prostu bardzo oszczędzać (tryb życia prawie jak przy założeniu skracającej się szyjki), bo jak z szyjką by się (odpukać!) coś zaczęło dziać, to będzie poważny problem - szyjka przy najmniejszym dotknięciu krwawi dość mocno...
Wiec grzecznie się oszczędzam...
Łatwo nie jest, jasne... Ale to nie jest moja pierwsza ciąża, staraliśmy się z mężem kilka lat, więc..
Nawet gdybym miała leżeć plackiem, to dla Hani wszystko...

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
@_agnieszka_ w przerwie od przygotowań do imprezy Ci szybko odpowiem. Ja tak miałam zdarzało mi sie max 10 x dziennie. Czułam że twardnieje, ale nie odczuwałam przy tym bólu, raczej dyskomfort. Moja gin mówi że do 10x jest jak najbardziej ok :) Nie ma sie czym martwić na tym etapie ciąży macica już ćwiczy :)

Do góry